Skocz do zawartości

Pozycjonowanie wpisów

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Przykładacie dużą wagę do optymalizacji treści i czekacie na podskoczenie wpisów w serpach samemu czy w jakiś sposób im pomagacie, to znaczy tym postom? Chcę zaznaczyć że nie zależy mi na klikach z AdWords, jedynie na jak największej ilości wejściach. Mowa o mało konkurencyjnych frazach.

Naprawdę krążą różne opinie na ten temat. Zazwyczaj się mówi o zdobywaniu linków do strony głównej, ale co z wpisami?

Czy precle to rzeczywiście przeżytek?

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Ja przykładowo wcale nie czekam po optymalizacji. Od razu zabieram się za linkowanie z precli, katalogów, for, questbooków, wiki itd.

Odnośnie drugiego pytanie, to nie, precle nie są przeżytkiem.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jeśli mam interes w tym, żeby strona postu była wysoka na jakieś zapytanie, linkuję ją od razu. Sam musisz zdecydować czy chcesz wyżej wepchnąć główną czy jakiś post- często jest tak, że to w postach, a nie na głównej znajduje się ciekawsze informacja- ja staram się kierować ludzi na to, gdzie oni znajdą więcej tego, czego szukają i nie ma znaczenia czy to strona wpisu, kategorii, tagu czy główna serwisu.

zanim się człowiek zabierze za tekst, za jego tytuł - musi wiedzieć na jakie frazy chce, aby tekst był widoczny. Jeśli to będzie spełnione, post będzie wysoko - ale oczywiście nie zaszkodzi go podlinkować

Beata Dulin wynajmuje samochody w Rentino i buduje Trust Rank swojej strony

Dzięki wielkie za odpowiedzi, a zanim zabiorę się do testów. Dużo linków potrzeba dla podstrony która od razu wskakuje na 20 pozycję po zaindeksowaniu, żeby wyciągnąć ją do Top5? Wiem że trochę z żopy wyciągnięte pytanie bo różna jest konkurencja, a więc nie można dać jednoznacznej odpowiedzi, ale chodzi mi o statystykę. Ile tak orientacyjnie? Mowa o linkowaniu bez budżetu, czyli za friko.

Pzdr.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Dużo linków potrzeba dla podstrony która od razu wskakuje na 20 pozycję po zaindeksowaniu, żeby wyciągnąć ją do Top5?

Tak z moich obserwacji, ale zaznaczam, że się na tym nie znam, tylko obserwuję na niektórych swoich stronach, jak Ci podstrona od razu po zaindeksowaniu wskakuje na 20 pozycję, to (zależnie od fraz) nie powinno być trudno jej wyciągnąć wyżej, a dodatkowo masz spore szanse na ruch z długiego ogona. Oczywiście jeśli to 20 miejsce to faktyczna pozycja, a nie np. wpisywałeś frazę w wyszukiwarkę, szukałeś swojego linka i go klikałeś, bo wówczas to, co Ci się wyświetla w wynikach po kolejnym wyszukiwaniu na tą samą frazę już nie będzie miarodajne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności