Skocz do zawartości

Poradnik SEO przygotowany na zlecenie MAiC

Veal

Rekomendowane odpowiedzi

Materiał było nie było powinien być podstawą dla ponad 80% "agencji interaktywnych" projektujących serwisy internetowe bo mimo tylu lat "trąbienia" o podstawach optymalnej budowy witryn internetowych to co się dzieje na rynku to jakieś nieporozumienie i masakra ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To ja zapytam: uważacie, że w nazwach plików graficznych faktycznie używanie myślnika zamiast np. podkreślenia jest bardziej SEO friendly i w ogóle fajne dla google-a? Bo przyznam, że nigdzie się wcześniej nie znalazłem dokładnie potwierdzenia tego etc. Jakie jest wasze zdanie?

Gdyby to były zabobony to można było by kupić domenę www.pozycjonowanie_stron.pl ...

Piszą, tworzą dokument a jaka jest nazwa pliku ??

https://www.cpi.gov.pl/files/docs/20130402091755_cpi_seo___optymalizacja_witryn_dla_wyszukiwarek_internetowych.pdf

Adresowanie w serwisie:

https://www.cpi.gov.pl/article,uzytecznosc_serwisu_i_analiza_seo___droga_do_sukcesu_,354.html

Gdyby to były zabobony to można było by kupić domenę www.pozycjonowanie_stron.pl ...

No, ale jak się porównuje krzesło do podłogi, to wszystko można udowodnić. Kolega pytał o podkreślnik w nazwach plików graficznych, a Ty wylatujesz z domeną.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Po pierwsze ten dokument to straszna amatorszczyzna (ok, rozumiem, że taki był zamiar), pisana strasznym językiem. Kto to robił, gimnazjalista jako wypracowanie z polskiego? I ciekaw jestem ile to milionów kosztowało...

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

No, ale jak się porównuje krzesło do podłogi, to wszystko można udowodnić. Kolega pytał o podkreślnik w nazwach plików graficznych, a Ty wylatujesz z domeną.

To, że ktoś nie potrafi wyciągnąć wniosków to już nie jest mój problem :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To ja zapytam: uważacie, że w nazwach plików graficznych faktycznie używanie myślnika zamiast np. podkreślenia jest bardziej SEO friendly i w ogóle fajne dla google-a? Bo przyznam, że nigdzie się wcześniej nie znalazłem dokładnie potwierdzenia tego etc. Jakie jest wasze zdanie?

Z tego co kojarzę jak masz zdjęcie podpisane np orzechowa-nalewka, to w wyszukiwarce zdjęć będzie brany pod uwagę dla fraz "orzechowa nalewka", "orzechowa" i "nalewka". A w wersji orzechowa_nalewka tylko dla "orzechowa nalewka" (albo też w mniejszym stopniu dla pozostałych fraz).

Nie wiem na ile to jest prawdą, bo testów nie robiłem :-)

A poradnik bez rewelacji, ale na pewno wielu "łebmajsterom" by się przydał, przestaliby syf tworzyć :-) Na poziomie mojej magisterki, tylko 3 razy cieńszy i ktoś komuś za to zapłacił :-) Tylko wygląda tak, jakby piszący ten poradnik SEO znał tylko z teorii.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Z tego co kojarzę jak masz zdjęcie podpisane np orzechowa-nalewka, to w wyszukiwarce zdjęć będzie brany pod uwagę dla fraz "orzechowa nalewka

Dobrze kombinujesz, fraza też trafiona. :)

Myślnik jest separatorem fraz a podkreślnik łączy wyrazy w niepodzielne słowo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To, że ktoś nie potrafi wyciągnąć wniosków to już nie jest mój problem :)

A to, że wyciągasz błędne, to już Twój :)

No chyba, że potrafisz udowodnić, że reguły użycia w domenach takich, a nie innych znaków zostały stworzone pod kątem SEO. Ponieważ teza jest dość karkołomna, wywód może być niezwykle ciekawy (na co liczę) :lol:

Następnie w równie barwny sposób powiąż zakładaną przez Ciebie zbieżność takich reguł dla domen i plików graficznych (lub jakichkolwiek innych) i jesteśmy w domu :hahaha:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności