Skocz do zawartości

Kary za brak ciasteczek

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli mamy być skrupulatni i przewidywalni to podejrzewam, że akcja łapania dietetyków ciasteczkowych zacznie się po jakimś czasie, na pierwszy ogień pójdą grube ryby, a w znacznie późniejszym czasie mali przedsiębiorcy... .

Z zapisy wynika, że wymierzanie kary będzie opierało się na szkodliwości czynu (podobnie jak z regulaminem sklepu) ... -> czyli ile osób od czasu wejścia ustawy mogliśmy zrobić w konia .. -> nie wyświetlając informacji.

Można wnioskować, że wielkim może już się dzisiaj dostać, ponieważ mają ogromne ilości odwiedzających.

-----

Zapis mówi o przychodach firmy -> nie o przychodach jakie generuje strona łamiąca ustawę... więc dopłaty nie będzie ;]

UKE.

Znam trochę ten urząd i wiem, że prawdopodobnie nie będą zajmowali się pomniejszymi firmami lub witrynami.

Jęśli będą egzekwować prawo to od największych.

Ja doświadczyłem kary z UKE :) - na szczęście dla małego przedsiębiorcy za małe przewinienie byli wyrozumiali i nie walnęli tych procentów od przychodu, ale 200 zł :).

Jak będzie teraz - nie ma reguły. Wypada mieć nadzieję, że kary będą adekwatne do przewinienia.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

A jak w końcu jest z wyświetlaniem info o ciastkach na stronie, wystarczy sam zapis w regulaminie(który nie nazywa się "regulamin ciasteczkowy" a po prostu "regulamin") czy tez trzeba natrętne paski powiadomień stosować ? :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Czyli niby na stronie firmowej pensjonatu mam ustawić taką informację o ciasteczkach?

Moja strona nie generuje zysków, lecz zyski generuje pensjonat... Więc chciałbym wiedzieć jak to jest rozpatrywane?

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

się "regulamin ciasteczkowy" a po prostu "regulamin") czy tez trzeba natrętne paski powiadomień stosować ?

Jesteś pewien? Bo ja bym nie musiał nic zmieniać.

Tak, wystarczy, że w regulaminie zawrzesz info o herbatnikach oraz dasz czytelną informację, że strona korzysta z herbatników + link do regulaminu

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

A jak ja nic nie zarabiam na blogu to co mi ściągnał? Dopłaca 3 procent kasy którą w niego pakuje? :D

Jak tak jest to mogę spać spokojnie :)

Chyba jednak nie do końca:

146) w art. 210 ust. 4:

“Jeżeli okres działania podmiotu jest krótszy niż rok kalendarzowy, za podstawę wymiaru kary przyjmuje się kwotę 500 000 złotych, a w przypadku czynów, o których mowa w art. 209 ust. 1 pkt 22a, jeżeli podmiot nie osiągnął w poprzednim roku kalendarzowym przychodu, za podstawę wymiaru kary przyjmuje się kwotę 10 000 złotych.”

Treść ustawy można znaleźć na stronie: https://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2012/1445

Obadałem sprawę u znajomego prawnika(akurat gość "internetowy"), z tego co mówi musi być info w "jakimś" regulaminie na stronie o cookies.

I to wszystko, żadnych skryptów.

Tłumaczyć to można tak, że 95% osób mających strony firmowe/sklepy nie zna się na tyle by wdrożyć POPRAWNIE inne formy oznajmiania o cokies(można przecież wrzucić skrypt który w MOMENCIE SPRAWDZANIA działa u osoby wdrażającej pod FF, a pod Chrome/IE nie itd., tu jest duże pole manewru i nie da sie przedstawić niezbytych dowdów że tak nie było jeśli nie otrzymamy powiadomienia od kogoś o takiej sytuacji).

Druga sprawa(to już moje przemyślenia) ustawa nie obowiązuje w np. USA więc ostatecznie można zmienić hosting... :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności