Skocz do zawartości

Optymalizacja Strony

sucharka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Usługi konsultingowe, doradcze czy szkoleniowe z SEO też są w cenie..

A prawo studiuje się 5 lat i jeszcze trzeba zrobić aplikację...Tylko jakoś nie wspominamy o tym na forum prawnym, gdy ludzie przychodzą po radę, w dramatycznych sytuacjach. Ale nie o to chodzi. Ja pisałam na wstępie, że nie oczekuje od nikogo, że mi to zrobi i na dodatek gratis. Tylko oczekiwałam raczej podpowiedzi czy jest to robione dobrze.

Chociaż na wiele pytań odpowiedź już padła na tym forum.

Jeżeli masz takową wiedzę gdzie jest o tym napisane, to proszę o link.

@sucharka,

tak samo tutaj. Jeżeli na forum prawniczym ktoś przychodzi i zadaje pytanie typu 'Jak wypełnić PIT-36' to skoro już istnieją dziesiątki takich wątków rozprawiające na ten sam temat to po co powielać wypowiedzi i wałkować kolejny 'nowy' temat? Wystarczy użyć wyszukiwarki Google i wyszukiwarki Forum.

Rozumiem, jeżeli ta wiedza wcześniej nie była nigdzie publikowana czy konfiguracja danego zagadnienia jest dosyć problematyczna to ok, można śmiało pytać. Ale jeżeli temat jest już tak przemielony, że można znaleźć dosyć dużo już gotowych informacji na tym forum czy innych forach to jest po prostu lenistwo i oczekiwanie na wskazanie gotowca.

// p.s. rozumiem, że możesz nie mieć czasu na szukanie i czytanie.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

https://seo.zgred.pl/...py-internetowe/ - tyle jeśli chodzi o przykład sklepów.

Polecam wszystkie wpisy z tej kategorii (i nie tylko) na tym blogu :-)

Tak bardzo fajnie, tylko to raczej dla osób już jako - tako obytych z tematem. Ja wiem co to są te znaczniki h1, h2 itd, etc. Wiem czemu służą i, że są ważne. Ale za cholerę nie wiem jak je wprowadzić i co tam wpisać. I na tym polega kłopot. Ja czytać umiem, nawet ze zrozumieniem. Tylko ciężko jest tak wszystko załapać, jak się tego nigdy nie widziało na jakimś przykładzie.

Polecam wyrobić sobie umięjętność logicznego myślenia. Bo w SEO jest to bardzo przydatna cecha.

Wskazówka:

1. wchodzisz na dobrze zoptymalizowaną stronę (jaką ? - pomyśl, znajdź :) )

2. patrzysz w źródło strony

3. analizujesz i podglądasz co jest wpisane w jakie znaczniki

Pozdrawiam

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

Tak bardzo fajnie, tylko to raczej dla osób już jako - tako obytych z tematem. Ja wiem co to są te znaczniki h1, h2 itd, etc. Wiem czemu służą i, że są ważne. Ale za cholerę nie wiem jak je wprowadzić i co tam wpisać. I na tym polega kłopot. Ja czytać umiem, nawet ze zrozumieniem. Tylko ciężko jest tak wszystko załapać, jak się tego nigdy nie widziało na jakimś przykładzie.

Klikasz prawym klawiszem myszy na stronie ktora uwazasz za dobrze zoptymalizowana,(moze byc blog zgreda ;) ), wybierasz wyswietl zrodlo strony i analizujesz wszystko od gory do dolu. Dla porownania powyzszy krok mozesz powtorzyc na stronie ktora optymalizacji nie zawiera.

Ja wiem co to są te znaczniki h1, h2 itd, etc. Wiem czemu służą i, że są ważne. Ale za cholerę nie wiem jak je wprowadzić i co tam wpisać.

Skoro wiesz co to jest i czemu służy, to powinnaś wiedzieć jak je wprowadzić i co wpisać. Nikt Ci nie poda gotowego rozwiązania bez chociażby adresu strony. Nie ma idealnego rozwiązania dla każdego serwisu typu wpisz to i to tutaj. Strony są zbudowane różnymi narzędziami, CMS itp. Bez ich znajomości sama wiele nie zdziałasz, a nikt Ci nie doradzi nie wiedząc z czego korzystasz...

A konkretne przykłady? Wystarczy wejść na strony z TOP10 na interesującą Cię frazę i zajrzeć w źródło. Albo skorzystać z wtyczek typu seoptimer.

Jeśli chcesz konkretnej porady, to zadawaj konkretne pytania, albo szukaj odpowiedzi skuteczniej.

Jeśli ktoś na forum prawniczym się pyta jak pisać dane pismo, to też sugerowane jest raczej skorzystanie z usług profesjonalisty. Wbrew niektórym opiniom głoszonym w programach typu "Rozmowy w toku", SEO to nie jest zabawa dla każdego, która można robić po przeczytaniu jednej książki lub kursu online.

Ja zawsze na tym forum chętnie doradzam w miarę możliwości, więc na konkretne pytania chętnie odpowiem.

tytuł powinien zawierać nie więcej niż 70 znaków i być "nasączony" słowami kluczowymi na którą pozycjonuje się stronę.

Tak, ale bez upychania ich na siłe i bez powtórzeń wyrazów.

A jako pierwsze powinno wystąpić to najważniejsze?

Powinno, ale przede wszystkim powinno mieć to logiczny sens jakiś dla uzytkownika.

I wpisuje go w miejsce (chodzi o sklep internetowy) tytuł?

Ma być w <title></title> w kodzie strony. gdzie go wpisujesz zależy czym stronę tworzysz.

Czy pierwszą stronę sklepu należy traktować odrębnie niż pozostałe strony? Mogę pierwszą stronę pozycjonować na inne słowa kluczowe niż pozostałe?

Oczywiście, każda podstrona jest inna. Stronę główną najlepiej pozycjonować na frazy ogólne, kategorie produktów i produkty na ich nazwy bądź pokrewne słowa. Tak, aby treść podstrony się zgadzała z tym co pozycjonujesz.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Ja wiem co to są te znaczniki h1, h2 itd, etc. Wiem czemu służą i, że są ważne. Ale za cholerę nie wiem jak je wprowadzić i co tam wpisać.

Skoro wiesz co to jest i czemu służy, to powinnaś wiedzieć jak je wprowadzić i co wpisać. Nikt Ci nie poda gotowego rozwiązania bez chociażby adresu strony. Nie ma idealnego rozwiązania dla każdego serwisu typu wpisz to i to tutaj. Strony są zbudowane różnymi narzędziami, CMS itp. Bez ich znajomości sama wiele nie zdziałasz, a nikt Ci nie doradzi nie wiedząc z czego korzystasz...

No, wiesz...Nie ma w tym nic dziwnego. Wiele osób wie do czego służy samochód, nawet wie, że jeździ. Ale nie każdy umie. Ale dzięki za informacje. Powinnam faktycznie pytać konkretniej jak i podać adres strony. Ale za nim to zrobię i zadam już konkretne pytanie/a. Dzięki za tego Seoptimera. Przydatne bardzo, bo dowiedziałam się jak bardzo w du**e jestem z tą stroną. Przy opcji: Robots.txt jest info "missing" czyli brakujący. To jakiś poważny brak?

Jak nie ma robots.txt, to domyślnie dostępne są wszystkie strony, więc nie jest to jakiś wielki problem. Ale zawsze lepiej jak jest, zwłaszcza jak jednak ma się rzeczy które chce się blokować,

Jak nie ma robots.txt, to domyślnie dostępne są wszystkie strony, więc nie jest to jakiś wielki problem. Ale zawsze lepiej jak jest, zwłaszcza jak jednak ma się rzeczy które chce się blokować,

Jak to nieraz jeden post może tak dużo zmienić..:) Już wiem chyba o co chodzi z tymi znacznikami h1, h2, h3...Po prostu nimi się oznacza, te słowa kluczowe lub zdania takowe zawierające. Które mają być najbardziej widoczne dla robotów. Dobrze myślę?

A z tym robotem, to jak zrobić? Mam go uaktywnić? Jeśli tak to prosiłabym o informację gdzie tego dokonać? I dodatkowo może, po co i w jakim celu dokonuje się ewentualnych blokad? Co to ma dać?

h1, h2, h3 to nagłówki w strukturze html strony. Z definicji mają one raczej pomagać w czytelności treści dla użytkownika.

W praktyce dobrze jest gdy w nich się znajdują słowa kluczowe. Ale w nadmiarze tez mogą zaszkodzić, więc nie ma co za bardzo spamować.

Szkoły są różne, ale przykładowo dla sklepu to w nagłówku h1 powinna być jego nazwa i główna fraza kluczowa. H1 powinien być tylko jeden. W nagłowkach h2 moga byc np kategorie produktów z menu nawigacyjnego. a w h3 podkategorie. Na podstronach produktu z kolei nazwa produktu może być w H1 lub H2, wszystko zależy od budowy strony.

robots.txt to plik który się wrzuca na serwer do katalogu głównego witryny. O tym jaką powinien mieć postać domyślną łatwo znajdziesz w Google.

Blokowania można dokonywać w różnych celach, np gdy nie chcemy, żeby indeksowane były pliki do pobrania z katalogu, bądź obrazki.

Ale też można blokować dostęp np innym robotom niż Google, żeby nie obciążały serwera, albo nie zbierały linków z naszej strony jak majesticseo albo ahrefs.

Tak więc to też sprawa indywidualna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności