Skocz do zawartości

Optymalizacja Strony

sucharka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na pozycje może nie, ale jak robot np nie wejdzie na stronę bo nie może, to pozycji nie będzie :-)

Nie wiem czy brak robots może w czymś zaszkodzić, nie miałem nigdy takiej sytuacji.

Jest to jeden z elementów poprawnej optymalizacji, ale nie kluczowy.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Z lekka się zakołowałam... :zeby: Wyszła opcja że: Robots text : missing i znaczek na czerwono, co oznaczone jest jako "źle". Jak rozumiem brak jest tego robota. I to, że go brak to jest faktycznie źle czy nie? Reasumując, trzeba zrobić by był i wyświetlało się jako "dobrze"?

Jeśli zabronisz Google dostępu do stron, nie pojawią się one w SERPach, dlatego w katalogu głównym serwera należy umieścić plik robots.txt

Nie był bym tego taki pewien...

Lepszym rozwiązaniem jest noindex.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Jeśli zabronisz Google dostępu do stron, nie pojawią się one w SERPach, dlatego w katalogu głównym serwera należy umieścić plik robots.txt

Nie był bym tego taki pewien...

Lepszym rozwiązaniem jest noindex.

Dobrze, nieprecyzyjnie się wyraziłem. Jeżeli na serwerze znajduje się plik robots.txt, bot wyszukiwarki teoretycznie otrzymuje informację, że administrator strony życzy bądź nie życzy sobie aby bot uzyskiwał dostęp do danej strony/ wybranych podstron.

Jeśli nie chcesz nic ukrywać przed googlem to nie musisz mieć robots.txt - jest to tylko opcja. Brak pliku nie wpływa na pozycjonowanie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności