Skocz do zawartości

Czyja domena przy tworzeniu strony dla klienta

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak weźmiesz na siebie i zapomnisz przedłużyć domeny z różnych powodów, to raczej koniec współpracy z takim klientem. Ja bym się nie bawił w takie rzeczy. A jeśli klient nie potrafi zarejestrować domeny to nie ma problemu przecież. Podaje Ci dane potrzebne do rejestracji i robisz to za niego. Majątku na pośrednictwie przy domenach raczej nie zrobisz ;)

jeśli tak będziesz robić to nie zarobisz !!! Po

1. Jak klient - firma coś kupuje to jest latanie sra***ie, ponieważ zawsze coś będzie nie pasować, jak będziesz brał 130zł netto za instalacje WP, czy Joomli to nic nie zarobisz ponieważ, ZUS, i podatek dochodowy, księgowa itd. i się w małej firmie robi opłat 3000-4000, + telefon bo oni ci nie przyjdą i nie powiedzą ze chcą Twoja stronę telefon 400-900 zł, wiec jak będziesz brał 130netto to ci będą mówić ze maja wizytówki darmowe i się wyświetlają w G. Ile musisz tego sprzedawać jak sprzedaż 20 szt w 1 miesiącu to się ciesz. I możesz nawet nie zarobić

2. Naprawdę jest bardzo duża konkurencja na rynku dziennie potrafi zadzwonić 4-7 firm które coś sprzedają

3. Większość firm ma w ()() strony www, bo oni już chcą być przeważnie na 1-2 miejscu za 3 dni.

4. Masz już gotowe szablony - przeważnie maja zięcia informatyka lub znajomego który zainstaluje szablon 4 kliknięciami

5. Jak ktoś za coś Płaci to jest jego, i będziesz miał problem jak kolega właściciela informatyk będzie musiał się zalogować bo strona mu się nie spodoba to już masz problem, chyba że podpiszesz umowę z firmą że tylko ty możesz to obsługiwać

6. Chcesz zarobić 30 netto, a ZUS około 360zl już nie pamiętam to zobacz zarabiasz około 10zl /dzień to już lepiej iść na magazyn lub do biedrony :P

i będą Ci dzwonić że nie o to im chodziło ze nie takie oczekiwania, itd itp

7. A poza tym dużo jest osob co napewno sobie poradzi w zakupieniem domeny, już nawet w gimbusy to robią

@kuba1110001

Akurat jeśli chodzi o telefon, zus i te sprawy to nie jest istotne bo główna działalność firmy jest inna a tworzenie stron to tylko dodatek. Fakt, że klientów na razie miałem kilku ale jakoś dziwnym trafem trafiali mi się jacyś tacy mili, którym strony się podobały (najwyżej prosili o poprawę kilku detali).

@Cordor

Ja właśnie zajmuję się małymi i tanimi stronami na prostym szablonie i 30zł rocznie to dość sporo (oczywiście przy kilkudziesięciu klientach) bo to tylko moje dodatkowe źródło dochodów, a do tego dochodzą jeszcze zarobki na hostingu.

No to sam sobie odpowiedziałeś tak naprawdę. Bierz domeny na siebie, zgarniaj od klientów kasę za domeny + dolicz do tego jakąś prowizję, nie kupuj domen na home - bo przedłużenie jest za... drogie. Sprawdź sobie ofertę OVH czy co tam teraz jest najtańszego i tam kupuj domeny - będziesz mógł zrobić większą przebitkę na tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności