Skocz do zawartości

Przekierowania stron

sucharka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chodzi mi o zagadnienie przekierowań adresów stron. Wpisuję adres: www.mojastrona.pl i jest wszystko ok, pokazuje się taka właśnie strona. Ale jak wpisuje już: mojastrona.pl, to nie wyświetla się w oknie przeglądarki mojastrona.pl tylko www.mojastrona.pl Ale widziałam kilka razy jak np. inne strony, w zależności jak się wpisze adres czy z www czy bez www, wyświetlają się dokładnie tak jak zostały wpisane. Czyli nie ma przekierowania a w zależności od wpisania w okno przeglądarki, pojawia się strona z www lub bez www. Jak i też widziałam sytuację gdy jak się nie wpisało strony z www, to wyszukiwarka nie dość, że nie przekierowała to jeszcze pokazała, że taka strona nie istnieje. Od czego to zależy, jaki sposób jest najlepszy? I jeszcze dodatkowe pytanie. Czy pozycjonując stronę która po wpisaniu bez www, przekierowuje na adres z www, nie popełnia się błędu? Chodzi mi o sytuację kiedy pozycjonowana strona jest wszędzie dodawana jako strona bez www. Czy może lepiej jest dodawać ją z www?

Dziękuję za uwagę,

poczytaj o plikach htaccess, tam ustawiasz czy strona ma być widoczna "z www" lub "bez www".

Jeśli pozycjonujesz stronę "z www" to strona powinna się zawsze tak wyświetlać ale nie ma znaczenia czy zrobisz "z www" czy "bez www", najważniejsze żeby raz ustalić i tego się trzymać.

pomocny link

A można ustawić tak by była widoczna i z www oraz bez www? Bo widziałam, że są takie strony. Pomijam już fakt, że rozumiem, iż powinno się pozycjonować albo tak albo tak. Chodzi mi tylko o to, czy można tak zrobić aby ktoś wpisując z www lub bez www i tak dostał się na daną stronę.

Natomiast pamiętaj, że google rozróżnia to jako dwa oddzielne adresy.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Natomiast pamiętaj, że google rozróżnia to jako dwa oddzielne adresy.

Tak wiem o tym:) Tylko właśnie zastanawia mnie jak to jest, że są strony które wpisuje się jako: www.twoja.pl i tak się pokazuje w przeglądarce. Ale także można wpisać jako twoja.pl i też tak się pokaże. Ale widziałam też, że wpisując twoja.pl przekierowało na www.twoja.pl Więc zastanowiło mnie po prostu skąd się bierze to i co ma na celu. A także jak jest lepiej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności