Skocz do zawartości

Problem z optymalizacją strony w AJAX / jQuery

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam stworzoną stronę w oparciu o AJAX. Zawiera ona kilka podstron jednak docelowo jest zbudowana z 1 pliku html. I teraz pytanie jak dodać do tych niby podstron dodatkowe dane takie jak title , desc i keywordy...

Z title zrobiłem tak:

<li><a href="#!/page_podstrona1" onclick="document.title = 'Podstrona 1'"><span></span><strong>Podstrona 1</strong></a></li>

Natomiast z Description tak:

<li><a href="#!/page_podstrona3" onclick="document.title = 'Podstrona3'; $('head').append('<meta name=description content=To jest opis strony.... />');"><span></span><strong>Podstrona 3</strong></a></li>

Czy można zastosować coś takiego w stronie ajax ?

Jak na to zareaguje robot ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Witaj, mimo ze jestem nowy na forum, spotkałem się już z takim czymś.

Generalnie pozycjonowanie strony postawionej na ajaxie jest bez sensu.

Odwiedź sobie lynx (wygoogluj lynx yellowpipe) , wpisz sobie podstronę i zobacz czy czasem oko robota nie widzi za każdym razem strony głównej.

jeśli tak jest, to jakich tytułów nie ustawisz, robocik to oleje.

Ja stronę napisaną w JQuery musiałem pozycjonować noscriptem (mimo ze to b. słabe rozwiązanie to chyba jedyne).

Zumi to spamiara jak się "paczy" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności