Skocz do zawartości

Input submit, a jednocześnie odnośnik href

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem gdyż pracuję nad interaktywnym formularzem online i nie wiem jak rozwiązać ten problem, a mianowicie: chciałbym aby przycisk "submit" (docelowo mający wysyłać dane do bazy mySQL przenosił również użytkownika do nowej strony.

<a href="krok2.php"><input type="submit" value="Wyślij i przejdź do nastepnego kroku" /></a>

Zdążyłem się już przekonać, że to rozwiązanie nie działa, a niestety jest mi coś takiego potrzebne.

Pozdrawiam

Przykro mi ale to rozwiązanie działa tylko połowicznie gdyż owszem, przenosi użytkownika na wskazaną stronę ale pomija kod, który jest niżej a mianowicie

$tlo = $_POST['tlo'];
$login = 'login';
if(!empty($tlo)) {
$zapytanie ="UPDATE users SET tlo='$tlo' WHERE login='$login'";
mysql_query($zapytanie);
};

Da się to jakoś rozwiązać aby skrypt najpierw wysyłał dane do bazy a później przenosił na żądaną stronę?

Dziękuję za link.

A jeszcze jedna sprawa.

Jak mam na stronie 3 checkboxy i chcę aby kliknięcie jednego powodowało blokadę pozostałych. Znalazłem opcję

onclick="this.form.elements['banner2'].disabled = this.checked"

ale blokuje to tylko 1 checkbox (banner2), a jak próbowałem dodać jeszcze banner3 (żeby blokowało oba) to przestawało działać. Jak to przerobić aby po zaznaczeniu checkboxa "banner1" blokowało "banner2" i "banner3"?

EDIT//

Kombinowałem trochę z type="radio" i jeśli atrybuty "name" wszystkich kontrolek są takie same to działa dobrze tylko potem nie wiem jak wyciągnąć do skryptu PHP, która jest kliknięta?

<label><input type="radio" name="zmienna" value="1" />opcja1</label>
<label><input type="radio" name="zmienna" value="2" />opcja2</label>
<label><input type="radio" name="zmienna" value="3" />opcja3</label>

<?php
$zmienna = $_POST['zmienna'];
?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności