Skocz do zawartości

Problem z frazami

małydzo

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna mam stronę w adword mam wybranych kilka słów kluczowych które ludzie wpisują w wyszukiwarke, w zakładce słowa kluczowe mam tylko pokazane 3 kliknięcia do jednej frazy do pozostałych jest 0

Jak przejdę do zakaldki Płatności to mam i po 2, 4, 5 i po 8 kliknięć i kasa ubywa

Mam jedną kampanie, 3 frazy a dzienny budżet mam 13 zł

Tylko raz widziłem swoją reklamę i to na chyba 2 albo 3 stronie pod jedna frazę a pod tam tymi dwoma nie pokazała się i niby wszystko w panelu adwords jest ok

Macie jakieś sugestie?

Multikonto TRENSa

Reklamy możesz nie widzieć pod danym słowem bo masz za mały budżet dzienny, żeby reklama mogła wyświetlać się dla każdego zapytania,

Nie widzisz kliknięć przy słowach bo pewnie masz ustawione oprócz wyszukiwarki kontekst a dla kliknięć z tego źródła nie ma wyszczególnionych kliknięć przy słowach ale koszty i wejścia powinny być widoczne w grupie i kampanii.

Bez zaglądania do konta ciężko wróżyć z fusów

@malydzo, w sieci jest sporo nt. adwords i analitics. Jak nie złapiesz podstaw stracisz czas i kasę bez efektów. Tu nie szkoła, tu się trzeba uczyć ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Powinno to być jak najbardziej ułatwione no cóż

Zarejestrowałem się w tym analitics

Dam większe stawki może się pokażą pod tymi nie specjalnie trudnymi frazami na 1 stronie

Ale taka podstawowa rzecz powinna być juz na dzień dobry jak sprawdzenie przez jakie frazy weszli na stronę

Multikonto TRENSa

mam ustawione dla każdej z fraz: automatyczna: 2,50 zł

słowa kluczow>wybieram frazę>edytuj>zmień maks stawki cpc>wpisuje większą wartość jak 2.50

i

Chcę zwiększyć to wyskakuje "Nie zostaną wprowadzone żadne zmiany."

Nie da się w prsoty sposób bez zagłębiania się w te setki opcji zmienić stawki?

Wiem że lepiej się tego nauczyc wszystkiego, ale zobaczyłbym czy podniesienie samej stawki coś da

Multikonto TRENSa

Sam sobie odpowiadasz. Ogólnie pozycjonowanie i optymalizacja to "opcje zaawansowane" i pobieżnie możesz zrobić to, co pisałem wcześniej.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

mam ustawione dla każdej z fraz: automatyczna: 2,50 zł

słowa kluczow>wybieram frazę>edytuj>zmień maks stawki cpc>wpisuje większą wartość jak 2.50

i

Chcę zwiększyć to wyskakuje "Nie zostaną wprowadzone żadne zmiany."

Nie da się w prsoty sposób bez zagłębiania się w te setki opcji zmienić stawki?

Wiem że lepiej się tego nauczyc wszystkiego, ale zobaczyłbym czy podniesienie samej stawki coś da

Musisz zmienić stawkę w Ustawieniach Kampanii a dopiero później w ustawieniach słów kluczowych.

Zwiększyłem i teraz dzienny budżet mam 35 zł do trzech fraz, to automatycznie max cpc dla jednej frazy wychodzi ponad 5 zł

Pod tymi frazami nie ma dużo reklam innych firm w google jakoś od 1 do 5

Strona jest zoptymalizowana pod te frazy jak i w reklamie są uwzględnione.

Rozumiem że te 35 zł strace w ciągu dnia tylko w tedy jak zostanie wyklikane? Tak wyczytałem ale już sam zgłupiałem troche

Multikonto TRENSa

Wycinek z płatności

16 kwi Aktywność kampanii: Kliknięć: 9 12,89

15 kwi Aktywność kampanii: Kliknięć: 3 7,08

14 kwi Aktywność kampanii: Kliknięć: 4 6,30

Czyli w tych 3 dniach mam 16 kliinieć

A teraz tak

Wchodzę w > Kampanie/słowa kluczowe/maks. zakres dat, i przy frazach mam 5 kliknięc a konkretnie przy jednej frazie

To tam co podałem z tego wycinka płatności to o co kaman? przez inne frazy ludzie się dostawali mimo że mam tylko 3 uwzględnione?

Multikonto TRENSa

Bardzo możliwe :) Jeśli nie miałeś dopasowania ścisłego, to Google wyświetla reklamę również przy frazach podobnych. Ale trudno gdybać... Trzeba by zobaczyć co się tam dzieje na koncie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności