Skocz do zawartości

Tworzymy WebSEO toolbar

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie gratuluje dobrego pomysłu

a teraz... hm mniej słodzenia

moim zdaneim wszystkie problemy wynikaja ze złego załozenia:

pobieranie PR, IP i BL nie może być server-side bo prędzej czy później sie nei wyrobicie i będą problemyt z banami w google

wiem ,że wynika to z ograniczeń nałożonych przez narzędzie w którym tworzycie toolbar

stąd też wynika problem z podświetlaniem nofollow (wcale nei trzeba do tego modyfikować kodu strony)

moim zdaniem należałoby napisać toolbar od nowa jako niezależną wtyczkę do FF - byłby to przy okazji pozytywny impuls dla pozycjoneró wciąż używajacych IE !!!

igólny pomysł toolbara jest świetny, jednak brakuje mu wiele funkcji

dla mnie najwygodniejszy jest: https://www.quirk.biz/searchstatus/

ma zrobione lokalnie statystyki strony (linki na stronie, statystyki słów kluczowych, podświetlanie nofollow itd)

brakuje mu wiele opcji z https://www.seoquake.com (IP, BL wyświetlane odrazu)

siłą rzeczy takiej funkcjonalności nei mozna zapewnić polegając na serwerze - trzeab przenieść część na stronę klienta.

Myślę, że połączenie najlepszych rozwiazań z tych trzech pasków byłoby idealne.

Oferuję pomoc w stworzeniu takiego ewentualnego projektu po stronie klienta. Co prawda nigdy jeszcze nie pisałem własnej wtyczki dal FF ale myśle, że to ciekawe zajecie. Czas bedę miał za prawie 2 miesiace bo teraz mam do skońćzenia spory projekt w javie.

PS.

jak jeszcze ktos ma FireFoxa, toolbar googla to ma razem 3 pola wyszukiwarki googla.
pole wyszukiwarki w FF możesz schować

googleszpiega nie instalowałem nigdy ;p

EDIT: PR mi nie działa, 3 godizny temu działał

Edytowane przez zahar

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja napiszę to tak.

Używam i Gtoolbara i WEBseoToolbara.

Nie stanowiło dla mnie nigdy problemu to, że WEBseo pokazywał PR tylko strony głównej. Była to dla mnie wręcz zaleta. PR danej PODSTRONY pokazywał mi Gtoolbar a dzięki WEBseo nie musiałem włazić na główną stronę, żeby sprawdzić jej PR.

No i kwestia BL i IP. Teraz to już bezsensu. BL - super_przydatne_narzędzie - jednym rzutem oka widziałem czy ktoś dba o BL, czy strona jest popularna. Obecnie trzeba wejść na stronę główną i wtedy sprawdzić BL, w przeciwnym razie sprawdzimy czy DANA PODSTRONA jest linkowana - a to robiłem w 1 sekundę (ctrl+a na adres, ctrl+c na adres, ctrl+v w okienko szukania G).

To samo z IP...

/edit: PR też nie działa...

Edytowane przez kruzyk

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Witam,

Wskaźnik PR raz działa raz nie.. jest to spowodowane tym, że wszystkie serwery (nie nasze) powoli nie wytrzymują i właściciele wyłączają PR dla toolbara.

kamil1, co do opłat to chciałbym aby narzędzie pozostało darmowe. Jestem sceptycznie nastawiony do wprowadzania opłat jak na pewno i większość użytkowników toolbara. Można by sondę założyć ale przypuszczam, że znam jej wynik.

To nie koniec toolbara - może chwilowy kryzys. Pracujemy cały czas i mamy już kilka koncepcji.

zahar, jak dobrze zauważyłeś ogranicza nas oprogramowanie z którego korzystamy. Rozważamy opcję nad napisaniem toolbara "od nowa" ale potrzeba do tego czasu i osoby chętnej która zrobiłaby to za darmo - a takie osoby są gatunkiem nielicznym i pod ochroną :-)

kruzyk, masz trochę racji choć mało kto używa i toolbara WebSEO i Googlowskiego. Ale też chciałbym przywrócić z powrotem BL i IP na bieżąco w toolbarze - Zobaczymy czy wyjdzie.

Pozdrawiam.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

ja mogę pomóc napisać od nowa za free, tylko ,że mały problem - najwcześniej bede maiłczas tak jak podałem :/

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• 1 miesiąc temu...
To nie koniec toolbara - może chwilowy kryzys. Pracujemy cały czas i mamy już kilka koncepcji.

I jak tam prace się posuwają ? :(

Pytam szczególnie dlatego, że od dobrych kilku tygodni ani nie pojawiają się linki do artykułów ani też pasek z PR nie funkcjonuje.

• 3 miesiące temu...

No i . Toolbar leży cały czas. Żal mi będzie tylko zakładek Domena i SEO, ale jakoś sobie to zrekompensuję. Może WEBSEO toolbar wróci do łask jak zacznie funkcjonować.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

• 2 tygodnie później...

Toolbar rzeczywiście w chwili obecnej nie jest tym czym był na początku i czym miał być.

Planuję więc napisanie wersji 2 toolbara WebSEO - toolbar będzie pisany od zera.

Więcej na ten temat i Wasze propozycje/uwagi w topicu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=37740

MM

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

• 3 tygodnie później...

Chciałem poinformować ze zainstalowałem sobie

Firefox alpha 7

I mi WebSEO toolbar nie działa.

Pozdrawiam

p.s. to nie jest "Critical BUG", nie spieszy mi sie :D

Edytowane przez Maximus-Rex