Skocz do zawartości

Proxy-chk - darmowe narzędzie do harvestowania, sprawdzania darmowych proxy

sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba nie sądzisz iż z 14,000 tylko 66 będzie działać, już nową wgrałem.Sprawdź sobie tym programem: Google Proxy Checker

Sprawdzałem listę podana jako aktualną [lista już codziennie sprawdzana] - i wyniki były takie, a nie inne. Używam do etgo własnego programu który jest jak najbardziej miarodajny. Obecnie na tej samej liście jest 1proxy nie zbanowane, więc nie wiem po co takie listy zamieszczasz .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@sorrow, projekt z tego co widzę zapowiada się ciekawie choć na Win7 nie da się odpalić programu :(

Sprawdziłem w swoim checkerze i jest 98 proxy zdatnych do użycia z Google (lista proxy_ok) przy timeout 3s.

gpctechformator.png

Ps. Wyniki u Ciebie mogą być inne bo tym programem sprawdzasz adres www.google.com a nie www.google.com?q=fraza Jak sprawdzałem adres bez parametru query miałem 1435 dobrych prosiaków.

Pozdr.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Do sprawdzania google najlepiej używać IP choć niektóre są testowe i są inne wyniki

Przykładowo dla google.pl rekordy A: bez dns Goog lokalizacja Londyn:

173.194.66.94

google.pl - z dns 8.8.8.8

173.194.41.120

173.194.41.127

173.194.41.119

gogole.pl - lokalizacja niemcy

173.194.70.94

itd

Normalnie jak robiłem własnego scrapera to korzystałem z 10 IP przydzielonych dla Polski. I jak jeden dostał bana to drugi z reguły był odblokowany. Wszystko zależy od wielu czynników np. czy DNS nie są z goog np 8.8.8.8 jaka przeglądarka i jaka sieć. I wtedy dostajesz innego IP

Dla Google.com mam 10:

173.194.41.174

173.194.41.160

173.194.41.161

173.194.41.162

173.194.41.163

173.194.41.165

173.194.41.167

173.194.41.168

173.194.41.169

Gscraper dla podstawowej proxy chodzi OK.

Listę należy codziennie crawlować bo nawet jak dochodzą nowe proxy z for dyskusyjnych to za kilka dni nie będą uwzględnianie, i jak się ich nie zapisze nie sprawdzi to nie będą znowu uwzględnione.

W moim przypadku robiłem to tak iż pobierałem listę nowych proxy, sprawdzałem.

Następnie sprawdzałem wszystkie już w bazie. A nawet jak scraper wykryja Ban google to ma fail over.

Nawet jak jakiś proxy dostał bana [ był przeciążony ] to i tak za kilka godzin może działać.

___

Mnie to osobiście wali jakim sprawdzaczem są potem weryfikowane proxy, lecz jak korzystacie z lamerskiego softu co wykonuje jedno query DNS na gog i daje wam jedno IP to nie dziwicie się iż dostajecie z listy poroxy 26 tysięcy 8 działających.

Nie gofniany soft tylko syficzne proxy na które szkoda czasu nawet jak mają być "za darmo".

Korzystając z proxy DNS nie ma nic wspólnego bo nie ma nazwy domenowej tylko IP.

EOT.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sprawdzałem teraz innym softem i trzeba przyznać rację Mionowi, na ponad 3000 Twoich prox ledwo 79 zdatnych czyli do kitu są te listy. Skąd je pobierasz że takie badziewiaste? Ja na 1800 zescrapowanych swoim softem mam teraz 176 zdatnych do użycia z Google. Na ten moment furory Twój soft faktycznie nie robi. Pozdr.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

@Darek1970

Jest już nowa poprawiona wersja, z nowymi źródłami:

Dodałem kilkanaście for blogów codziennie aktualizowanych etc, listy z np. proxy finder.

Lista publiczna z strony SeoCutts jest aktualizowana co 24 godziny.

Po pobraniu nowych proxy najlepiej odświeżyć stronę, bo pojawia się pusta oraz CRTL + F5

__

@rokko

Jak już pisałem w poprzednim poście wszystko zależy od rekordów A, gdy proxy odpowie w przeciągu 10 sekund jest dodawane do listy jako działające.

To jest program do sprawdzania czy proxy działa, do sprawdzenia czy nie jest zbanowena przez google można użyć np Scrapboxa która działa tak jak napisałem w w/w poście inne niedopracowane pseudo programy nie pozwalają wam na używanie wszystkich proxych .

To jest program do sprawdzania czy proxy działa
Wiec bardzo kiepsko sprawdza, chyba, że te proxy bardzo szybko padają, bo z listy tak zwanych proxy_ok.txt w ilości 3800 żądanie HTTP prawidłowo zrealizowało tylko 1710 z czego cała masa < nie sprawdzałem dokładnie ile tylko wizualnie> jest transparentna, wiec w zasadzie bezużyteczna zwłaszcza, że pod google działających będzie może z 1% .
niedopracowane pseudo programy nie pozwalają wam na używanie wszystkich proxych
Jasne :nie_powiem: ... prawda w oczy kole...

@sorrow, nawet jakbyś kiedyś stworzył super soft (w co wątpię) to i tak ochota na kupienie od Ciebie jakiegokolwiek oprogramowania właśnie przeszła mi, jeśli widzę w jakim tonie prowadzisz swoją konwersację z nami na forum.

Wracając jeszcze do tematu, jeśli 3 programy podają podobne wyniki, a jeszcze Miona jeden (to łącznie 4) to nie czarujmy się, coś tutaj jest nie tak, a na siłę to każdy spec może podrasować wyniki, tak aby jego aplikacja udawała, że jest najlepsza na świecie. Tak w tym przypadku niestety nie jest, sam program może i ujdzie w tłoku - nie testowałem bo jest tak mocno niedopracowany, że nawet na win7 nie chce zadziałać, ale listy z których korzysta są lekko mówiąc badziewiaste, pewnie leciałeś z gotowych list z różnych serwisów społecznościowych BHS i innych a tam proxy padają jak muchy. Jeśli nie chcesz przyjąć do wiadomości, że Twój soft nie jest idelany to nie masz czego szukać w rozwijaniu oprogramowania. Ja jeszcze NIGDY nie widziałem softu, w którym nie dałoby się czegoś ulepszyć, zawsze można zrobić coś lepiej, tym bardziej jak spojrzymy na swoją pracę z perspektywy czasu. Jeśli uważasz się za Boga, to już wkrótce sami użytkownicy (klienci) sprowadzą Cię na ziemię, a czym wyżej Twoje ego będzie sięgało, tym z większej wysokości Twój t... spadnie na ziemię. Pozdrawiam.

Mógłbyś troche dopracować swój soft, zamiast psioczyć, aktywacja w stylu 0 - 1

Może zamiast gadać zaproponuj system autoryzacji, który według Ciebie jest najlepszy i nie do złamania.

Program działał jedynie osobom które miały zainstalowana bazę mysql gdyż brakowało kilku bibliotek. Poprawiłem to powinno działać jednakże jak nadmienię w poprzednim poście.

Po pobraniu nowych proxy najlepiej odświeżyć stronę, bo pojawia się pusta, oraz CRTL + F5.

Program ten miał służyć sprawdzeniu zabezpieczeń eq przeciwko debugerm, licencjonowania oraz środowiska. Już powinien działać bez problemów. W kolejnych odsłonach będzie to inny program automatycznie uaktualniany etc, proxy, katalogowanie etc mi się znudziło od 3 miesięcy pracuje nad czymś ciekawszym.

Co do zabezpieczeń przeciwko debugerem etc czy prostym odczytywaniem licencji to wystarczy poświęcić na to trochę czasu ja poświęciłem miesiąc. AES + sól odczytywanie rekordów DNS, się kłania scrapebox podobnie poległ ioncuby etc dawno złamane. Ale tutaj nawet nie ma obwuscacji, exe czysty niczym nie spakowany UPX [ można dopakować tak samo mpressa ]. Zmienne lepiej zabezpiecz Aesem. Jest to temat rzeka więc każdy uczy się na własnych błędach....

sorrow - każdy soft można złamać, tak samo jak każde auto można ukraść. Co byś nie zrobił, dając użytkownikowi program na jego komputer/serwer, zawsze jest taka opcja.

Natomiast moim zdaniem, zamiast robić zabezpieczenia nie do złamania, lepiej zrobić coś co umożliwia "znalezienie" takiego softu łącznie z możliwością identyfikacji do kogo należała "prawdziwa" wersja. Zdecydowanie prościej jest złamać zabezpieczneie nawet szyfrowane aes'em(przecież aes został złamany w 2011r), niż znależć "coś", o czym nic nie wiesz.

Natomiast to że nawet "dzieci" łamią jave/c#, nie znaczy że złamią c/c++ czy zakodowany(a przed zakodowaniem przeleciany obfuscatorem) kod php. Jest to znacznie trudniejsze, do tego często szybciej napiszesz swoje funkcje niż "dojdziesz" co z czym(noo chyba że jest to naprawdę coś ciekawego).

Kolejna sprawa to aktualki, jeśli soft jest często aktualizowany to i tak większość kupi dla świętego spokoju oryginał.

Ja np. widzę samo "dobro" w rozwiązaniach licencyjnych np. xrumera/gsa, oczywiście jakoś tam się logujesz, ale tak naprawdę działanie programu jest logowane co określony czas i to jest prawdziwa weryfikacja.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności