Skocz do zawartości

Pozycjonować samemu czy zlecić

Mannix

Rekomendowane odpowiedzi

Automat do pozycjonowania... hmmm, stawiam na seopilota. A nim na prawdę można sobie zaszkodzić (chociaż początkowe efekty mogą być zadowalające szczególnie dla świeżych domen to jest on na krótką metę).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlatego warto samemu co nieco poznać, zadać trochę pytań aby rozeznać się w temacię.

Bo "fachowców" jest bez liku w każdej branży.

Spotkać odpowiednią osobę lub firmę jest trudno i trzeba mieć szczęście ale lepiej poznać trochę tajników by nie dać wpuścić się w maliny.

Automat do pozycjonowania... hmmm, stawiam na seopilota

Nie jest to seopilot. Nie wymienię jaki, ponieważ na początku nieopatrznie użyłem nazwy stosowanego automatu i od razu konkurencja się oburzyła za kryptoreklamę.

Witam,

jestem nowicjuszem na forum i mam pierwsze podstawowe pytanie:

czy samodzielne pozycjonowanie strony (mam na myśli www.vgt.com.pl) jest bardzo trudne?

Jedna strona i uderzasz z automatu? Przy jednej witrynie postaraj się ręcznie pozyskiwać wartościowe linki. Nie liczy się ilość;)

Ciężko znaleźć dobry zespół na wesela Rzeszów, dlatego wybierz Tak Czy Nie i zorganizuj ślub swoich marzeń. Dla tych co chcą pożegnać kogoś bliskiego, stypa Rzeszów będzie najlepszym rozwiązaniem. Czytaj także nasz blog o ślubach, aby wiedzieć dokładnie jak wszystko przygotować.

• 2 tygodnie później...

Automat do pozycjonowania... hmmm, stawiam na seopilota. A nim na prawdę można sobie zaszkodzić (chociaż początkowe efekty mogą być zadowalające szczególnie dla świeżych domen to jest on na krótką metę).

Czy mógłbyś powiedzieć na ten temat coś więcej? W jaki sposób można sobie zaszkodzić?

(mam na myśli www.vgt.com.pl)

Korzystam już z pozycjonowania automatycznego programem

A pracownicy google często odwiedzają to forum , chyba nawet częsciej niż swoje :) Nie bez powodu sie tu ludzie stronami swoimi nie chwalą.

Poprawa wyników już jest, ale słowa kluczowe plasują się w 2, 3 dziesiątce. To za mało.

Wróc do pierwszego i obserwuj czy nie będziesz miał spadków teraz.

Dodam jeszcze że top1 nawet wcale nie gwarantuje sukcesu a strona z top50 może mieć lepszy ruch niż ta z top :)

Odnosnie pytania Samemu czy Zlecić to widze że masz stronę firmową więc chyba masz ciekawsze zajęcia niz nauka seo i marnowanie godzin na internecie i śmiało możesz zlecić to profesjonaliście , chocby na próbę jakie efekty będa.

No chyba że to hobby to polecam naukę, fajnie uczucie jak po dniach i godzinach na komputerze nagle widzisz jak twoje strony suną do góry, jest jeszcze wkur... jak włożysz tyle swoje pracy a google jednym algo zniszczy ją w całości tego nie zyczę, ale taka zabawa w kotka i myszkę jest fajna bynajmniej dla mnie :)

a co masz zamiar to testować na stronie konkurenta? Jeśli tego nie wiesz to lepiej żebyś i nie wiedział. Wystarczę informacja że można zaszkodzić zarówno swojej stronie jak i stronie sąsiada.

chcę to zastosować na swojej stronie i skoro pytam to chcę wiedzieć, jeśli nie wnosisz nic do tematu to po co się wychylasz?

znajomy z frazą przy 4 000 000 wyswietlen wszedl na top2 seopilotem wlasnie i jakos nie zaskodzil, stad moje pytanie do blake. ja mam frazy duzo mniej wymagajace pod wzgledem pozycjonowania i chce zobaczyc co i jak w temacie...chetnie poczytam opinie kogos kto korszystal, wiec jak? pozdrawiam

jeśli nie wnosisz nic do tematu to po co się wychylasz?

nie jest to Twoje forum wiec zachowuj się, na razie proszę Cie :D

znajomy z frazą przy 4 000 000 wyswietlen wszedl na top2

jeśli mierzysz konkurencyjność frazy ilością wyświetleń ( ogólnie jest to nawet tak jak piszesz ta liczba), to zobacz sobie frazę Home page ile ma wyświetleń, i teraz pomyśli czy to ciężka fraza czy nie.

Wiec zamiast fikać na starszych użytkowników forum, polecam studiować dział dla początkujących i nie pisać bzdur o frazach na 4 000 000 wyświetleń.

ok,ale ja nie fikam, a tylko zwracam uwagę. Co do starszych kolegów z forum, szanuję i doceniam każde słowo, dlatego tu jestem, inaczej założyłbym swoje forum, swoją firmę pozycjonującą i miałbym w głębokim poważaniu choćby i Twoją opinię ;) tymczasem prowadzę firmę zupełnie nie związaną z branżą informatyczną, sam zacząłem pozycjonować stronę, uczę się, szukam, czytam i aktualne zastanawiam się na seopilotem. Dalej nic nie wnosisz, nie chcesz podpowiedzieć,ale domyślam się,że chętnie się wreszcie wypowiesz, w końcu dwukrotnie zaznaczyłeś tu swoją obecność, nie bez celu:) co do konkurencyjności fraz, mój błąd, to był zły wyznacznik, dzięki za uwagę...teraz też kilka spraw mi się rozjaśniło. Pozdrawiam Cię

Masz na tym forum wątek seopilota, po co pytasz w nieodpowiednim temacie? Z tego co pamiętam wile osób wyrażało tam swoje opinie na temat tego systemu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A pracownicy google często odwiedzają to forum , chyba nawet częsciej niż swoje Nie bez powodu sie tu ludzie stronami swoimi nie chwalą.

Nawiązując do twoich słów, to mogliby zbanować wszystkie grupy katalogów itp. No bo przecież taki multikod to sprzedaż linków, co wielkie G potępia...

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności