Skocz do zawartości

Jak odzyskać należność za teksty?

aicha2583

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, umowy brak, wszystko jest jedną wielką fikcją, to może być nawet 15 latek z Chin ;D. Poza tym nie ma co się oszukiwać, ale nie mam żadnej działalności (trudno ją zresztą założyć przy obecnych stawkach) o Skarbówka czyha, jeśli podjełabym kroki prawne łatwo samej się wkopać:D Mniej więcej poczytałam o tym jak wygląda takie postępowanie, więcej musiałabym włożyć w to pieniędzy niż odzyskać. Chyba trzeba pogodzić sie z faktem że niestety nie każdy jest uczciwy, choć powiem wam szczerze, że to pierwszy taki przypadek. Niestety facet nie jest z tego forum, kiedyś wystawiłam ogłoszenie na Gumitree i stamtąd się wziął.... Na ogół działam tutaj i faktycznie nie spotkałam sie ani z jednym naciągnięciem. Pisał do mnie z dwóch maili ale teraz ani jeden już nie działa, widocznie je pousuwał.

Nie znajduję racjonalnego rozwiązania.

wychodzi na to że jedynie umowa wchodzi w grę, albo wołać od kazdego nowego klienta 1 zł wpłaty aby upewnić sie co do danych osobowych:D

eh...trudno ...heheh piszę szybko odrobię sobie ;)

Nie musisz prowadzić działalności aby rozliczać się w oparciu o umowę.

Też miałam przykład klientki, która zalegała na sumę kilkakrotnie wyższą - treści na www.

Po przesłaniu jej kilku negatywnych opinii na temat jej firmy (same rzetelne info ;), faktura opłaciła się w oka mgnieniu, a nawet telefon z przeprosinami był.

Małgorzata Litwin Copywriter Seo Wrocław. Profesjonalny copywriting dla firm.

podejrzewam że te teksty poszły pod synonimy, wątpię czy uda sie je znaleść. ''

Mascot - cały sęk w tym, że ja nie miałam żadnej umowy:( Na słowo honoru pisałam,....;/

Teraz doszłam do wniosku ze nie ma szans, cóż człowiek uczy sie na błedach...trudno;) Nie ma co gdybać...tylko umowy podpisywać:)

Ale powiem Wam że mam z tego forum kilku klientów i lepszych trudno znaleźć:) Nie opłaca sie szukać na gumeetre czy gdzieś indziej, owszem tutaj też ktoś podejrzany może sie znaleźć ale myślę że mało kto jest tu oszustem :)

Przynajmniej ja do klientów "moich" z tego forum, mam naprawdę WIELKI szacunek:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności