Skocz do zawartości

SYNOGLOTA - zaawansowany synonimizator tekstu

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

Od dzisiaj można zamawiać program przez sklep internetowy. :)

Można płacić online (Transferuj.pl) lub przez PayPal.

Mam nadzieję, że wszystko działa jak trzeba (zrobiłem kilka modyfikacji, żeby zamawianie było jak najbardziej proste). Gdyby jednak był jakiś problem - będzie mi miło, jeśli dacie znać. :)

Co dalej?

- prawdopodobnie do końca przyszłego tygodnia pojawi się mój nowy soft (na razie nie zdradzam, co będzie robił ;) ) - posiadacze Synogloty będą mogli liczyć na małą zniżkę. :) Dwa inne projekty są w fazie eksperymentalnej, jeden już się z niej "wyrywa". ;)

- za około 2 tygodnie prawdopodobnie ogłoszę zakres funkcjonalności, która pojawi się (lub zostanie udoskonalona) w wersji 1.4 programu (przed ostatecznym zamknięciem podam chwilę wcześniej do dyskusji - zebrało się trochę pomysłów).

Pozdrawiam,

Damian

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Porównałem przykłady z demo na stronie narzędziem:

https://radek.kubera.org/SEO/Desynonimizator+-+SPAM+Stop+po+raz+drugi.html

i wyszło mi:

Podobieństwo tekstu 1 do 2: 33.2383665717%

Podobieństwo tekstu 2 do 1: 35.220125786164%

to bardzo dobry wynik.

Pozdrawiam i powodzenia.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

https://radek.kubera.... raz drugi.html

i wyszło mi:

Podobieństwo tekstu 1 do 2: 33.2383665717%

Podobieństwo tekstu 2 do 1: 35.220125786164%

to bardzo dobry wynik.

Pozdrawiam i powodzenia.

Dziękuję za miłe słowo. :)

Co by nie mówić - najważniejszym narzędziem pozycjonera powinien być zdrowy rozsądek - dobry synonimizator nie zagwarantuje bezpieczeństwa jeśli ktoś na 10 innych sposobów naraził się na kłopoty. ;)

Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowo. :)

;) Tyle, że to narzędzie nie jest żadnym narzędziem. Jest to coś co miało robić coś, ale w sumie nie wiadomo po co i dla kogo.

+ za przemycenie linka w marnej szemrance.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

;) Tyle, że to narzędzie nie jest żadnym narzędziem. Jest to coś co miało robić coś, ale w sumie nie wiadomo po co i dla kogo.

+ za przemycenie linka w marnej szemrance.

Pisząc "narzędzie" miałem na myśli Synoglotę, a nie desynonimizator Radka i tylko do niego (Synogloty) się odnosiłem.

Bardzo proszę nie dyskutujcie tutaj o tym, co chciał osiągnąć Radek wklejając tutaj linka do swojego wpisu na blogu (pamiętam tamtą "dyskusję" i nie chciałbym tutaj powtórki).

Pozdrawiam

a czeski będzie? kiedyś?

Dobre pytanie.

Bardzo szczerze powiem Ci tak, że to zależy tylko i wyłącznie od tego, jakie jest tym zainteresowanie.

W przypadku języka polskiego było to mniej lub bardziej oczywiste, angielski - z obserwacji widziałem, że trochę osób się tym zajmuje. Jeśli chodzi o rynek czeski - nie mam zielonego pojęcia, jak z tym jest.

Podsumowując:

Jeśli dostanę info, że jest większe zainteresowanie czeskim synonimizatorem w Polsce lub jest ktoś, kto ma dojścia i mógłby pomóc w sprzedaży softu (za prowizję) na rynku czeskim - temat jest do ogarnięcia.

Na pewno wiesz na ten temat więcej ode mnie (a ja w dodatku nie znam czeskiego ;) ) - jest już jakiś dobry synonimizator czeskiego? Jakikolwiek jest? :)

@shaun_black:

Będzie to część dużej aktualizacji (do 1.4) - chciałbym, żeby miała ona miejsce w pierwszej połowie października.

@pietyahouse:

@tony montana:

Już podsyłam namiary na PW. :)

To, co mam w stopce to jest promocja wakacyjna - ciągle aktualna. :)

Chcielibyście taniej? :)

No to SZALEŃSTWO ZAKUPOWE! Do jutra (piątek), do godziny 23:47 obowiązują następujące ceny:

- wersja polska/angielska: 43zł :zdziwko:

- wersja polska + wersja angielska: 79zł :olaboga:

Aby aktywować powyższą promocję proszę o zamówienie na PW/mail (bok@nanomedia.pl) do jutra do 23:47. :)

W treści powołujcie się na promocyjną cenę - to oferta specjalna. :)

• 3 tygodnie później...

Drodzy Użytkownicy programu,

Przed chwilą pojawiło się nowe narzędzie mojego autorstwa - program SEO-Odkurzacz - do analizy profilu linków strony.

Osoby posiadające licencję Synogloty mogą je zakupić w niższej cenie - 45zł zamiast 55zł (do końca września).

W przypadku chęci zakupu w cenie podwójnie promocyjnej - proszę o kontakt przez PW/mail.

Zakończenie prac nad pierwszą wersją powyższego narzędzia oznacza również, że w końcu bierzemy się za prace nad wersją 1.4 Synogloty.

W ciągu kilku dni podam do akceptacji i ew. zmiany zakres aktualizacji.

Pozdrawiam,

Damian

• 2 tygodnie później...

Przygotowałem zestawienie funkcjonalności, którymi będę się zajmował w ramach aktualizacji programu do wersji 1.4:

• pogrubienie oryginalnych wyrazów w tekście wynikowym
  • kolorowanie słów z synonimami/bez synonimów w tekście wynikowym
  • cofanie się wstecz po wygenerowaniu tekstu zsynonimizowanego
  • wybór kodowania zapisywania plików
  • automatyczne wstawianie linków do tekstu
  • spinowanie anchorów i linków (tyczy się powyższego)
  • poprawa działania synonimizacji frazami
  • synonimizacja frazami z poziomu narzędzia graficznego
  • aktualizacje z poziomu programu
  • możliwość natychmiastowego generowania tekstów z tekstu w formacie "synonimizowanym" - bez przechodzenia przez synonimizację
  • wstawianie fraz z zagnieżdżeniami
  • możliwość wstawiania fraz "w obie strony" - s1 jest synonimem s2 i s2 jest synonimem s1
  • opcja konfiguracyjne - ustawienie, w którą stronę są przewijane synonimy za pomocą rolki :)
  • podpowiadanie synonimów w edytorze po kliknięciu PPM - jeśli zdążę
  • rozszerzanie artykułu o nowe słowa w oknie graficznym - jeśli zdążę
  • możliwość zapisania projektu / wczytania w dowolnym momencie - jeśli zdążę
  • sprawdzanie pisowni? - jeśli zdążę

Dzisiaj i jutro można jeszcze zgłaszać uwagi dotyczące powyższej listy.

P.S.

Na przekór temperaturze za oknem wciąż jest aktywna letnia promocja na program: Synoglota PL/ENG kosztuje 49zł, PL+ENG - 88zł. :)

Zakupów można dokonywać ze sklepu, mailowo (bok@nanomedia.pl) i przez PW - Użytkownicy jednej wersji językowej mogą dokupić drugą za 39zł! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności