Skocz do zawartości

SYNOGLOTA - zaawansowany synonimizator tekstu

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ostatnim czasie nie było żadnych aktualizacji - czy jest jakaś przewidywana na najbliższy czas?

Miałbym prośbe o drobną ale bardzo przydatną funkcję - mianowicie synonimizacji do plików na bazie długości artykułu - wrzucamy bardzo długi tekst, synonimizujemy go, ale chcemy by syngolota zapisał go porcjami np 2000 znaków po wylosowaniu do każdego pliku - można to wtedy gdzieś zaimportować wygodnie.

• 1 miesiąc temu...

Witam, fajnie było by gdyby w programie pojawiła się możliwość dodania własnych blogów i stron zapleczowych do których program logował by się za pomocą podanych haseł i loginów i oczywiście aby dodawał wygenerowane artykuły jeden po drugim.

Czy dało by się takie coś dorobić??? Mogło by być za drobną dopłatą lub w ramach aktualizacji :)

pozdrawiam

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

@adrian1988: Szczerze mówiąc - to raczej mało prawdopodobne. To, co opisujesz bardziej wygląda na oddzielny produkt.

@mindryl: Miała być mała aktualizacja Synogloty po aktualizacji SEO-Odkurzacza do 1.2 Właśnie wrzucam aktualizację SEO-Odkurzacza, która rozrosła się tak, że podbiłem numer wersji do 2.0 :D

A to oznacza też, że za moment zaplanujemy aktualizację Synogloty (postaram się w tym tygodniu podać zakres - raczej jednak będą to drobiazgi).

Tak, jak wspominałem jakiś czas temu - wkrótce będzie mała aktualizacja programu, w ramach której zamierzam zrealizować następujące tematy:

• optymalizacja pamięciowa - synonimizacja DUŻYCH jeszcze większych plików (4MB tekstu? :> )
  • możliwość eksportu (lub podglądu - ostatecznie ustalę sprawdzając w praktyce) plików z zaznaczonymi pogrubieniami słów oryginalnych
  • dodatkowa metoda mierzenia unikalności tekstu zsynonimizowanego względem oryginalnego (podgląd dla Użytkownika)
  • opcja "cięcia" jednego długiego tekstu wynikowego na teksty o określonej długości (przy generowaniu)
  • drobne poprawki

• 2 tygodnie później...

Drodzy Użytkownicy i Zainteresowani,

Wspomniana mała aktualizacja programu (do wersji 1.45) jest już dostępna dla wersji angielskiej. Wkrótce pojawi się także dla wersji polskiej.
Posiadacze wersji 1.4 mogą dokonać aktualizacji akceptując ją w programie lub przez wywołanie "updater.exe" w katalogu programu.

Zmiany dotyczą głównie generowania tekstów i ich podziału (Generuj do pliku):

• generowanie do pliku "najbardziej unikalnego tekstu" - poprzez wybór najdłuższych synonimów
  • opcja "cięcia" jednego długiego tekstu wynikowego na teksty o określonej długości (przy generowaniu do plików)
  • opcja "cięcia" tekstu zsynonimizowanego na fragmenty (długość "od - do" + kropki/duże litery)

generowanie.png

Oprócz tego:

• dodatkowa metoda mierzenia maksymalnej unikalności tekstu względem tekstu bazowego (widoczna po synonimizacji automatycznej, na dole okna):

max_unikalnosc.png

Dodatkowo:

• optymalizacja synonimizacji DUŻYCH plików (nawet 4MB tekstu na jedno podejście!)
  • drobne usprawnienia, np. domyślny zapis w plikach o rozszerzeniu .txt

Wspomniana w powyższym poście aktualizacja została przed chwilą wdrożona dla wersji polskiej.

Posiadacze wersji 1.4 mogą dokonać aktualizacji akceptując ją w programie lub przez wywołanie "updater.exe" w katalogu programu.

Życzę owocnej pracy z programem!

A w jaki sposób mozna zapisac do plików teksty w formie synonimizowanej o konkretnej długości - bo to w sumie najważniejsze jest w tym, by do mieszania dostał o konkretnej długości tekst nasz program. Udąło mi się jedynie zapisać taki tekst do jednego pliku, mimo, ze mam odznaczoną opcję zapisz teksty razem. Gdy z kolei wybieram "podziel tekst na teksty o długości" to nieaktywny staje sie przycisk zapisz w formacie zsynonimizowanym. Czyli generalnie do wielu plików jest opcja zapisu o zadanej długości ale tlyko tekstów wynikowych, a nie synonimicznych.

Hmmm, robię tak:
- synonimizuję (i mam w edytorze tekst w formie zsynonimizowanej)

- klikam "Generuj do pliku"

- zaznaczam np. "Podziel tekst na teksty o długości: 300 do 600 (przykładowo)"

- klikam "Zapisz w formacie zsynonimizowanym" i wskazuję katalog

Jako wynik mam we wskazanym katalogu pliki z tekstem w formacie zsynonimizowanym podzielone tak, by po wygenerowaniu dawały tekst o długości z zadanego przedziału.

Jeśli chcesz, możesz mi podesłać przykład takiego pliku na PW albo email (bok@nanomedia.pl) + info o tym, jak chciałbyś to podzielić i rzucę na niego okiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności