Skocz do zawartości

SYNOGLOTA - zaawansowany synonimizator tekstu

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj generowałem parę tekstów, czasami potrafi się zawiesić jak ma do wrzucenia synonimy na tekst o długości 3k znaków, ale w końcu pomiesza. Muszę przyznać, że baza synonimów jest bardzo dobra, leniwiec się nie myje ;) Sieczkę potrafi niezłą to coś zrobić ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo się cieszę.

Najbliższa aktualizacja da możliwość ustawienia limitu pamięci wykorzystywanej przez program - dzięki temu Ci, którzy mają trochę wolnego RAMu będą mogli znacząco szybciej generować teksty (program może działać wolno ze względu na dysk - baza ma prawie 1GB...).

rysiu a powiedz mi czy przewidujesz funkcje wyboru synonimów pod prawym klawisze myszki.

Bo teraz aby synonimizowac tekst manualnie pracownik musiałby to robić identycznie jak w notatniki a na kilku stanowiskach używam SEOLenivca i tam jest to w miarę dobrze rozwiązane. W SeoBochaterze Edytor tez jest to fajnie zrobione, nawet lepiej nie SEOLenivcu.

Zasadniczo do manualnej (a właściwie półmanualnej, bo "wstępem" do niej jest automatyczna) synonimizacji było przygotowane narzędzie graficzne, w którym wyklikujesz sobie synonimy z listy, co dla wielu osób wydaje się być całkiem wygodne (i szybkie).

Chciałbyś żeby oprócz tego, już na wynikowym tekście można było dodawać synonimy po prawym kliknięciu? Bo teoretycznie synonimy byłyby takie same, jak te pokazane w narzędziu graficznym (które myślę, że jest łatwiejsze w użyciu, bo wszystko masz podane na tacy i w dodatku synonimy są sortowane po prawdopodobieństwie dobrego dopasowania (na pewno mogłoby to być sortowane lepiej, tu jest jeszcze trochę do zrobienia)).

Odnoszę wrażenie, że mogłeś przeoczyć półautomatyczną synonimizację za pomocą programu, tu masz to pokazane na filmiku:

Jeśli źle Cię odebrałem i mimo powyższego chciałbyś, żeby sam edytor tekstowy miał opcję wyboru synonimów z jego poziomu, proszę napisz. Dorobienie tego jest możliwe, chociaż nie ukrywam, że nie jest to głównym celem (bo tak jak pisałem to redundantne narzędzie w stosunku do wyboru synonimów z kolorowej tabelki).

To narzędzie graficzne o którym mówisz jest super tylko jak jest słowo bez synonimów (bez podpowiedzi) to ja nie mogę dodać własnego, To rozwiązanie z SeoBohatera było by fajne.

Nie wiem czy to kwestia tego ze mam demo ale jak już dam "Synonimizuj" to już nie moge wrócić do pierwotnego pola z edycja teksty.

Edit:

I przez to nie moge ręcznie modyfikować tekstu

A co byś powiedział na możliwość dopisania własnego synonimu w trakcie korzystania z narzędzia graficznego (czyli jeden klik w wolne pole i wpisujemy słowo, które automatycznie zostaje oznaczone jako wybrane)?

Już kilka osób skłaniało się ku takiej opcji i planowałem ją w najbliższym czasie dodać.

JESZCZE ZAPOMNIAŁEM:

Odnosisz się do wersji demo, po zakończeniu synonimizacji z narzędzia graficznego (w pełnej wersji) dostajesz wynik w edytorze tekstu, tam możesz go dowolnie edytować (tekstowo). :)

Może rzeczywiście wersja demo jest trochę za bardzo ograniczona - przy najbliższej aktualizacji to zmienię.

Jest podgląd i jest generowanie wielu tekstów (co będzie jeszcze rozbudowane w najbliższej aktualizacji).

Jeśli chcesz przez chwilę poużywać wersji pełnej, proszę podaj mi kod pojawiający się przy starcie na PW - zobaczysz, jak to teraz wygląda.

Wystawiam rachunek.

Wersja demo zdecydowanie za bardzo okrojona - musisz dodać chociaż możliwość sprawdzenia kilku tekstów wynikowych - na dobrą sprawę nie ma możliwości sprawdzenia, jak całościowo działa program.

Poza tym zdecydowanie coś bym zrobił z widokiem "Wybór najlepszych" - może mniejsza czcionka (daj możliwość maksymalizacji ekranu programu!!!!!! Jak mam ekran 23'' to jest to wybitnie irytujące!!!!), może inaczej ułożona, może jakieś listy standardowe, windowsowe?

I czy Twój program będzie "uczyć się" na podstawie tego, jak dany user zarządza synonimami w powyższym widoku?

Co do okrojonej wersji demo - od najbliższej aktualizacji (początek maja) na pewno zrobię coś, by można było zobaczyć większą część funkcjonalności.

Na chwilę obecną mogę udostępnić program w wersji pełnej do testów np. na 1 dzień - proszę tylko o taką informację na PW (z podaniem kodu pojawiającego się przy starcie).

Co do widoku "Wybór najlepszych" - w porządku, znajdzie się to w jednej z najbliższych aktualizacji (przypuszczam, że nie w tej najbliższej, ale w tej kolejnej już tak).

Naukę rozumiesz jako zapamiętywanie dokonywanych przez użytkownika wyborów?

Myślę, że to również temat na drugą, max trzecią w kolejności aktualizację.

Postaram się potem dopisać w pierwszym poście informacje o podzbiorach funkcjonalności do realizacji w kolejnych aktualizacjach i o tym, kiedy mniej więcej można się ich spodziewać. :)

Tak, o to mi chodzi, bo np. odkryłem fajnego buga z tym związanego - Twój program ciekawie zsynonimizował zdanie: "Będzie niezbędne Twojej starej maszynie" => "Będzie potrzebne Twojej żonie urządzenia" - więc długa droga przed Tobą ;)

a jeszcze dłuższa przed userami (daj boże, jeśli program będzie się uczyć).

I jeszcze brakuje mi ważnej informacji - czy po zakupie dziś będziemy mieć prawo do kolejnych aktualizacji w przyszłości?

Niestety, język polski ma to do siebie, że automatyczna synonimizacja jest bardzo trudna (naturalnie będę dążył do tego, by była jak najlepsza) - stąd również narzędzie do półautomatycznej synonimizacji.

Jeśli chodzi o naukę - rozważam również opcję "kolaboracji", tj. każdy użytkownik tworzyłby własną "bazę wiedzy" z możliwością przesłania jej do centralnej (i otrzymania w zamian scalonej bazy z "wiedzą" zdobytą przez innych użytkowników w ramach korzystania programu). Tu jednak pozostaje jeszcze trochę do przemyślenia - musiałbym się dowiedzieć, ile osób byłoby tym zainteresowanych, być może dostęp do takiej usługi byłby płatny.

Co do aktualizacji (zaraz przypnę to gdzieś wysoko, żeby można było łatwo znaleźć):

Wszystkie poprawki będą bezpłatne. Małe aktualizacje (taka, jak najbliższa czy następna w kolejności) będą bezpłatne. Płatne mogą być aktualizacje będące ZNACZNYM rozszerzeniem funkcjonalności czy wiążące się ze ZNACZNĄ poprawą jakości działania programu. Takie będą ujmowane w dużych numerach wersji, będą rzadkie, a przewidywany koszt aktualizacji dla osób posiadających licencję będzie w okolicach 20-25% ceny wersji podstawowej (Chyba 10zł za znaczącą aktualizację to nie jest za dużo? :) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności