Skocz do zawartości

SYNOGLOTA - zaawansowany synonimizator tekstu

dziki_rysio_997

Rekomendowane odpowiedzi

@mindryl:

Swoją drogą, szkoda, że nie mogę edytować pierwszego postu - chętnie przykleiłbym jeszcze kilka informacji, np. takich, jak powyższa.

Napisz wiadomość do moderatora, może pomoże... ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze do pierwszego updata dodałbym drobną ale potrzebną rzecz - pokazywanie liczby wyrazów, bo teraz trzeba kopiować co chwile do worda np by zobaczyc ile jest znaków tekstu. Warto przejrzeć tez niektóre synonimy, bo dokładniej przyglądając sie widzę sporo błednych jak np: stworzyliśmy i zamiast zbudowaliśmy i zorganizowaliśmy jest zbudowali i zorganizowali, tak jakby końcówki odmian, które w pl są ważne kulały w bazie synonimów.

Ok, postaram się to jeszcze dodać.

Co do odmian - też postaram się wybadać, dlaczego tak jest.

Edytka:

Co do problemu z odmianami - problem jest po stronie biblioteki morfeusz, z której korzysta problem.

ALE! Postaram się jak największą ilość takich sytuacji "obłożyć" zabezpieczeniami w samym programie.

Dzięki za zwrócenie uwagi na problem!

jak dla mnie program bardzo przydatny wydłuża mi dzień, jak się wybierze synonimy to nawet zdania są z sensem. Wybranie synonimów do tekstu 2000 znaków zajmuje max 15 - 20 min. Więc bardzo polecam ...

Co do odmiany też to zauważyłem ale za taka cenę nie można wymagać cudów, i że program zacznie nam szukać synonimów a zdania będą na poziomie prof. Miodka. :D

Dzięki Panowie,

Co do odmiany i problemu, o którym pisał mindryl - cała rzecz jest w tym, że biblioteka morfeusz dość dziwnie przypisuje formę np. słowom kończącym się na "-śmy". Z tego powodu pojawiła się kolizja form i np. dla słowa "stworzyć" kolidują ze sobą formy takie jak "zbudowaliśmy" i "zbudowali". Niestety muszę ręcznie obsłużyć takie przypadki i sprawdzić, dla jakich jeszcze form mogą wystąpić kolizje. Przypuszczam, że jednak nie zdążę zrobić tego dobrze w tej aktualizacji (a uważam, że lepiej zrobić to raz a dobrze), dlatego najprawdopodobniej będzie to zrealizowane w wersji 1.2.

Dla tych, którzy czekają z niecierpliwością na wersję 1.1: będzie w nocy lub jutro.

I co powstał program na Linux/MAC?

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Odpowiadam, że Mac jednak pewnie napisany na linux zadziała.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Drodzy użytkownicy! Właśnie wyszła wersja 1.1 programu!

A w niej następujące nowości:

- możliwość dopisywania własnych słów z poziomu narzędzia wyboru najlepszych synonimów

- słownik własnych synonimów (z możliwością przypisania im wag)

- tworzenie czarnej listy synonimów (pary słów, które NIE zostaną użyte przy synonimizacji)

- automatyczne zapamiętywanie zastosowanych przez użytkownika słów w słowniku

- drugi (do wyboru) dokładny algorytm maksymalizacji wzajemnej unikalności generowanych tekstów

- możliwość zwiększenia limitu pamięci dostępnej dla programu, co przekłada się na dużo szybszą synonimizację

- generowanie większej ilości tekstów do podglądu + łatwe kopiowanie

- poprawa szacowania prawdopodobieństwa dobrego dopasowania danego synonimu

Zachęcam do zapoznania się z instrukcją wersji 1.1, która dobrze pokaże większość powyższych na obrazkach. :)

Program w wersji 1.1 do pobrania (trzeba pobrać całość - musiałem przegenerować bazę form, by umożliwić dodawanie synonimów do słownika).

Osoby posiadające już licencję proszone są o pobranie wersji 1.1 i przeniesienie pliku z kluczem (upgrade 1.0 do wersji 1.1 jest BEZPŁATNY).

Aktualna cena programu to 49zł w promocji "Nie śpię, bo aktualizuję synonimizator". ;)

Wystawiam rachunki, kontakt: PW lub bok@nanomedia.pl

Naturalnie, osoby, które rezerwowały wcześniej program w cenie 39zł obowiązuje poprzednia promocja. Jeszcze jedno: jeśli ktoś chciałby przez 1 dzień potestować pełną wersję - proszę o kontakt.

Bardzo proszę o uwagi, jeśli coś z nowej funkcjonalności nie działa poprawnie - przyrost był dość spory i może coś jeszcze wyjdzie w praniu.

Dziękuję tym, którzy czekali na aktualizację, przepraszam za opóźnienie, a teraz idę spać. :)

@medox: Też mam taką nadzieję. ;) Myślę, że jest szansa zrobienia wersji na linuxa w okolicach 1.3, może nawet 1.2. Wszystko zależy od tego, co wyjdzie w najbliższym czasie "w praniu" - może jakiś fix będzie potrzebny, może dodanie bardzo potrzebnej funkcjonalności, a może nic "nowego" i wtedy linux dostanie dobry priorytet. :)

Z całym szacunkiem program może w założeniu dobry, ale firma "krzak". 15.05.wysłałem e-maila z deklaracją zakupu, a do dziś ani be, ani me, ani kukuryku.

Zareagowałem zbyt impulsywnie. Czasami poczta nie dociera. Odpowiedź firmy na mój post spokojna, rzeczowa i co warto podkreślić profesjonalna. Pozdrawiam serdecznie.

Staram się na bieżąco odpisywać na maile.

Przykro mi, ale nie otrzymałem Twojego maila (nie mam go też w folderze spam).

Postaram Ci się to jakoś zrekompensować - moja propozycja poszła na PW. :)

Jeśli ktoś jeszcze miał podobny problem - bardzo proszę o kontakt na PW.

@ myslupsk twoje słowa są troszke nie na miejscu.

Osobiście kupiłem soft bez jakiejkolwiek problemów. Bardzo dobry kontakt mailowy i priv z autorem. Za zakup otrzymałem rachuneczek.

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności