Skocz do zawartości

Ocena anglojęzycznej stronki o Polsce

qark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prowadzę serwis www.tourisminpoland.com.

Domena wykupiona 2006-02-24 czyli niewiele ponad miesiąc temu ma już PR=4. Proszę o uwagi odnośnie pozycjonowania takiej stronki. Może ktoś na forum zajmował się podobnym serwisem lub innym serwisem anglojęzycznym. Proszę o kontakt: admin@tourisminpoland.com lub odpiwedź na forum.

Ciepło pozdrawiam

Sprawdź Kod SWIFT banków w Polsce np. SWIFT PKO BP. Kod SWIFT jest potrzebny do przelewów zagranicznych i krajowych przelewów walutowych

Wchodząc na tą strone mam nieodparte wrażenie że przenosze się w czasie.. W lata 90~! Pomijając kwestie poprawności kodu (validacja), to ta strona obraża mój kraj i wręcz odpycha od niego turystów.. Top wygląda jak robiony w MS paint..

Ja rozumie, że można robić strony na szybko pod adsense no ale można sie chyba bardziej postarać...

Nie wiem czy tu jest sens wymieniać rzeczy do poprawki, caly layout należałoby napisać od nowa.. Chociażby jakoś zmieniłbym tło strony, zeby odzielic je od treści strony, ta wszechobecna biel sprawia wrażenie jakby strona była niedokończona..

Pomysł dobry, wykonanie... nie dobre. Zaorać, napisać od nowa, lub zlecić komuś, kto zna się na projektowaniu stron. Nie tylko grafika i kod, ale także usability serwisu.

Coorvin nie wiem w którym miejscu ta strona obraża Polskę? Możesz sprecyzować o co ci konkretnie chodzi czy przemawia przez ciebie tylko zazdrość o dobry pomysł?

Wiele stron o niezbyt ślicznym wyglądzie posiada dobre informacje, a te są zagranicznym turystom najbardziej potrzebne.

Niestety wykonanie strony jest na poziomie webmastera hobbysty czyli a la lata 90. Top był robiony w MS Paint i się tego nie wstydze:|. Najważniejsze dla mnie były informacje o Polsce. Stronka jest prosta, niestety jak czytam udało mi się ją zepsuć. Czy możecie mi wskazać miesjca w kodzie do poprawienia? Jeżeli będę miał fundusze napewno zadbam o pożądny layout. Narazie muszę zadowolić się tym co mam

Może ktoś by był zainteresowany współpracą przy tworzeniu tej strony.

Sprawdź Kod SWIFT banków w Polsce np. SWIFT PKO BP. Kod SWIFT jest potrzebny do przelewów zagranicznych i krajowych przelewów walutowych

Najważniejsze dla mnie były informacje o Polsce.

Ale tutaj prosisz ludzi o ocenę i ludzie oceniają całość - strona jest po prostu brzydka, ma kilkadziesiąt błędów w kodzie, jest jakaś nieintuicyjna no i zdjęcia wyskakują w nowym oknie nie wiedzieć po co.

Jeśli sam przyznajesz, że stronę robił amator, to nie dziw się, że dostajesz odpowiedzi typu "strona jest amatorska" - to proste jak drut, nie? :-)

Powolutku raz jeszcze

Grafiki tu nie ma więc nie ma co oceniać.

Jesli trochę poczytasz o budowaniu serwisów int. to dowiesz się, że treść to tylko jeden z elementów.

O tym czy user posostaje na stronie czy ucieka decyduje własnie grafika a nie treść.

Warto zatem nieco nad tym popracować.

Jeśli chodzi o funkcjonalnośc to sporo zostawia ona do życzenia.

- Brak paska: jesteś tutaj

- Brak nagłówków stron, a jesli są to niezgodne z linkiem

- Niekonsekwentne używanie podkreśleń (jak podkreślasz linki to nie podkreślaj już nic innego)

- Brak odnośnika do strony głównej przy logo(?)

- Jeśli podajesz komuś anglojęzycznemu mapę z polskimi napisami to jakbyś ty czytał książki po chińsku

... ... ...

Dostałes mała porcję zimnej wody...

Zatem do pracy

Mała rada: zamin wystawisz się na krytkę na forum, spróbuj pokazać stronkę znajomym z prośbą o ocenę, i pytaniem, co zmienić, co dodać, czego jej brakuje itp. To naprawdę pomaga nabrać dystansu do własnego dzieła :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności