Skocz do zawartości

Spadki zasięgu

SEORider

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Wszystkie pozostałe wskaźniki bardzo ładnie rosną a zasięg spada. Też tak macie?

Bo FB nie wyświetla treści wszystkim, którzy lubią ten fanpage - wyświetla tylko kilku - kilkunastu procentom, więc zasięg spada. To jest po to żebyś zapłacił, masz tam opcję przy każdym wpisie "promuj post". Możesz przecytać tam "Promowanie postów w aktualnościach, aby wiele osób mogło je zobaczyć, jest łatwe. Na początku kosztuje zaledwie 17,00 zł" :)

Czyli chcesz większy zasięg - płać :)

Znam możliwości promocji zdarzeń i postów na Facebooku, bo korzystam z nich odkąd się pojawiły. To, że treści wyświetlają się na podstawie Edge Ranku, też nie jest mi obce. Drastycznie spada zasięg wirusowy, mimo bardzo podobnej struktury postów.

• 3 tygodnie później...

Jeśli użytkownicy tylko lajkują i komentują wpisy to zasięg wirusowy jest niewielki. Rośnie dopiero wtedy gdy wpisy są udostępniane przez użytkowników (nie dotyczy filmów YouTube)

Widzę sami fachowcy Social Media na tym forum. Rączki opadają na takie odpowiedzi jak ta wyżej.

a Ty co taki narwany. Jeżeli jesteś taki mądry i masz takie duże doświadczenie to czego tutaj szukasz? Każdy chce Ci pomóc, coś podpowiedzieć, więc czytaj co ludzie piszą, a jak coś Ci nie pasuje to wciśnij czerwony guzik w przeglądarce.

Kody rabatowe - https://www.rabatyzadarmo.pl/

Naucz się oszczędzać czas i pieniądze - https://www.naukaoszczedzania.pl/

Dieta i zdrowe odżywianie - https://www.dbajoswojalinie.pl/

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

U mnie było podobnie dopóki nie zorganizowałem kampanii gdzie to za udostępnianie użytkownicy mogli wziąść udział w konkursie - bardzo mi to pomogło i dizęki temu zyskałem kilku dużych klientów z czego bardzo jestem zadowolony no i oczywiście wyniki statystyczne również się poprawiły tym samym. Jeśli chodzi o wypowiedź powyżej dotyczącą ''nudzącej już treści" to może również być problem jeśli na fan pagu nie ma życia ciągle coś się nie dzieje i czymś niestety nie zainteresujemy osób które lajkują niestety będziemy tkwili w martwym punbkcie a w prowadzeniu fan page'a nie o to chodzi :) Pozdrwaniam

Niestety rok 2013 stoi pod znakiem monetyzacji facebooka. Można spodziewać się coraz mniejszych zasięgów. Jest to obserwowalne zwłaszcza przy rosnących fanpage'ach. Obawiam się, że nie będzie już raczej nigdy lepiej. Na początku (świeżo po założeniu nowej strony) zasięgi są rewelacyjne, ale szybko to zaczyna spadać. Później jest już tylko gorzej. Ja też zauważyłem, że od momentu, gdy zacząłem sponsorować posty, to następne bez sponsorowania idą baaardzo słabo. Jak już raz wejdzie się w płacenie facebookowi, to on raczej nie odpuści.

• 4 tygodnie później...
Dnia 20.07.2013 o 12:29, Martin12 napisał:

U mnie było podobnie dopóki nie zorganizowałem kampanii gdzie to za udostępnianie użytkownicy mogli wziąść udział w konkursie - bardzo mi to pomogło i dizęki temu zyskałem kilku dużych klientów z czego bardzo jestem zadowolony no i oczywiście wyniki statystyczne również się poprawiły tym samym. Jeśli chodzi o wypowiedź powyżej dotyczącą ''nudzącej już treści" to może również być problem jeśli na fan pagu nie ma życia ciągle coś się nie dzieje i czymś niestety nie zainteresujemy osób które lajkują niestety będziemy tkwili w martwym punbkcie a w prowadzeniu fan page'a nie o to chodzi :) Pozdrwaniam

Udostępnianie nie może być warunkiem uczestnictwa w konkursie, bo to jest wbrew regulaminowi. "Rejestracji lub przystąpienia do promocji nie wolno uzależniać od wykonania przez użytkownika jakichkolwiek działań przy użyciu funkcji serwisu Facebook z wyjątkiem polubienia strony, zameldowania się w miejscu lub nawiązania połączenia z aplikacją. Przykładowo, nie wolno uzależniać rejestracji ani przystąpienia do promocji od polubienia postu na tablicy lub od umieszczenia na tablicy komentarza lub zdjęcia."

Za takie konkursy "duzi klienci" mogą dostać "dużego" bana. Zanim się będziecie brać za Facebook marketing polecam przeczytanie regulaminu portalu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności