Skocz do zawartości

Co sądzicie o takim linkowaniu

jarko7

Rekomendowane odpowiedzi

jak on jest przeważnie on o kilka rzędów mniejszy niż z pozycjonowanych fraz.

Może inaczej rozumiesz niż ja pojęcie długiego ogona więc posłużę się przykładem jak ja rozumiem , akurat przykład nie jest na długi ogon ale na bardzo krótki gdzie frazą główną jest fraza bielizna

83763273.jpg

Tak to mniej więcej rozumie długi ogon ;)

A to info o wartościowych linkach to nie taki sam mit jak z wartościowym kontentem?

Myślę, że wpływ wartościowych linków łatwiej zmierzyć wzrostem pozycji , zaś wartościową treść nijak nie ocenisz ze względu na subiektywność oceny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dla pełnej jasności przykład miesięcznych odwiedzin z SERP dla jednego e-commerce pozycjonowanego na:

6 fraz które z top 1-3 dają około 7-8 tys UU/miesiąc

miesięczna ilość UU z SERPów to 18512 UU

znaczy z długiego ogona trafia około 10 tys UU

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

90% ruchu na mojej stronie generuje podstrona z artykułem użytkowym (myślę, że o dużej wartości) napisanym dla moich stałych użytkowników, podstrona jest 2 stopnia, nie linkowana, zajmuje top1 od wielu miesięcy. Podobnie na innym głównym serwisie. okazuje się, że gro ruchu (ok. 60-90%) mam z długiego ogona, nie z fraz na które serwisy są linkowane. Jednak akurat na ilości mi nie zależy, zadowalam się kilkunastoma "dobrymi" wejściami miesięcznie. Pozostałe tysiące niech służą ludziom z pożytkiem.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Jeśli zależy nam na dużym ruchu to nie zawsze dobrze podlinkowana fraza która jest wysoko w wynikach może nam go dać.

Chyba jednak wyjdzie rzeczywiście tych 6 stron podaniowego opisu co to jest ten wartościowy link, bo to zależy od tego co oczekujemy i jaki ruch. Czy np. mały ale dobrze skonwertowany na sklep czy na portal gdzie zależy nam na odsłonach..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności