Skocz do zawartości

Przelewy do Polski

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 407
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

...masz ten telefon do Google??!!

a po co Ci telefon? już widzę jak ktoś dzwoni:

Dzień dobry, czy dodzwoniłem się do oddziału Google Polska?

odpowiedź: (...) Zauważ, w trosce o nasze dobro i dobro naszych klientów nie możesz odbyć tej rozmowy, Google dokłada wszelkich starań aby rozmowy były prowadzone, jednak nie możemy podać żadnych szczegółów. Zauważ, jeśli uda się tobie połączyć, nie możemy zagwarantować, że nie przerwiemy rozmowy bez podania przyczyny (...) :D

Zauważ, w trosce o nasze dobro i dobro naszych klientów nie możesz odbyć tej rozmowy, Google dokłada wszelkich starań aby rozmowy były prowadzone, jednak nie możemy podać żadnych szczegółów. Zauważ, jeśli uda się tobie połączyć, nie możemy zagwarantować, że nie przerwiemy rozmowy bez podania przyczyny

no własnie chcialbym to usłyszec he heh

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Chwilę mnie nie było i PrzelewyBETA przegapiłem. :)

Co do wypisywanych wcześniej w tym wątku głupot podatkowych...

Wujek Dobra Rada:

Mała informacja dla tych, którzy skorzystali z tej bety i rozliczają się na firmę. Upewnijcie się, że jesteście zarejestrowani na VAT UE. Bez tego może być mały problem. ;)

Przy rozliczeniach za pomocą przelewów zmieni się to, że fakturę trzeba będzie wystawiać tej firmie, która dokonała przelewu, czyli jak ktoś wcześniej pisał "BFS FINANCE LTD" z Irlandii. Pod warunkiem, że firma posiada NIP UE, następuje zwolnienie z VATu na podstawie art. 27, ust. 3 ustawy o VAT - tzw. eksport usług.

Mam nadzieje, że szybko wprowadzą te przelewy dla wszystkich. Będę mógł wreszcie pożegnać się z najgorszym polskim bankiem, czyli BePeHahaha. Ostatnio dostałem białej gorączki, gdy chory (...ja tu na deszczu, wilki jakieś...) po 38min (z zegarkiem w ręku) stania w długiej kolejce (3 turków niezbyt mówiących po polsku zajmowało kasę jakieś 20min) doszedłem wreszcie do kasy, a pani z okienka miło oświadczyła mi, że kasa zamknięta, bo ma przerwę na obiad. Dyrektorka oddziału nie wiedziała w którą stronę uciekać... :rtfm:

Wujek Dobra Rada:

Mała informacja dla tych, którzy skorzystali z tej bety i rozliczają się na firmę. Upewnijcie się, że jesteście zarejestrowani na VAT UE. Bez tego może być mały problem. ;)

Przy rozliczeniach za pomocą przelewów zmieni się to, że fakturę trzeba będzie wystawiać tej firmie, która dokonała przelewu, czyli jak ktoś wcześniej pisał "BFS FINANCE LTD" z Irlandii. Pod warunkiem, że firma posiada NIP UE, następuje zwolnienie z VATu na podstawie art. 27, ust. 3 ustawy o VAT - tzw. eksport usług.

Faktury należy wystawiać tak jak dotychczas. BFS Finance jest tylko operatorem płatności, w żadnym wypadku nie jest odbiorcą świadczonej przez nas usługi - jest nią niezmiennie Google Inc. NIP-UE jest zatem w tym przypadku niepotrzebny.

Edytowane przez kalashnikov

Rozpoczęcie jest proste!

z najgorszym polskim bankiem, czyli BePeHahaha. Ostatnio dostałem białej gorączki, gdy chory (...ja tu na deszczu, wilki jakieś...) po 38min (z zegarkiem w ręku) stania w długiej kolejce (3 turków niezbyt mówiących po polsku zajmowało kasę jakieś 20min) doszedłem wreszcie do kasy, a pani z okienka miło oświadczyła mi, że kasa zamknięta, bo ma przerwę na obiad. Dyrektorka oddziału nie wiedziała w którą stronę uciekać...

Uwierz mi - sa gorsze banki :D

ale podoba mi w BePeCha sie jak Pani w kasie zawsze wywala galy, i sie pyta czy juz bylem z tym u konsultanta, ja mowie ze tak ze skupujecie od reki, ze przychodze co miesiac, zlatuje sie pol banku, jedna siedzi przed kompem, reszta za plecami i sie drapia po glowie, pozniej ida na zaplecze - do kierownika zapewne, pozniej wracaja i wyplacaja ale z reguly trwa to nie dluzej niz 5 minut :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

zlatuje sie pol banku...

No to nieźle u ciebie jest. W sopockim bph nawet się nie zająkneli ani razu (no raz chciała mi wcisnąć inkaso). Daje czek mówie, że skup i po chwili wychodzę z kaską.

Co do opcji przelewów: Ja (private user of adsense) miałem ją przez jeden i dzień i znikła. Nie wszedłem w to, poczekam jak będzie działać oficjalnie.

A ci co się zgłosili dostali już może wypłate w ten sposób? (oprócz testowych 2zł)

To jest zaleta czeków. Wymieniasz dolary jak jest opłacalny kurs.

Dlatego nie załapałem się na przelewy, bo miałem nadzieję, że będą do wyboru przelewy w Euro lub chociaż w dolarach, tak jak teraz dostaję.

Ostatnio tak niefortunnie się złożyło, że dostałem kasę w ostatnim dniu przed tym spadkiem kursu USD, więc od tej większej kwoty muszę zapłacić podatek.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

(...)

Po podaniu szczegółów Twojego konta wpłacimy na nie niewielką sumę jako zadatek. W ciągu 2-10 dni powinieneś sprawdzić jaka kwota została wpłacona na Twoje konto (będzie widnieć jako wpłata od ,,Google" lub ,,BFS") i wprowadź ją do pola weryfikacji. Pole weryfikacji będzie dostępne na stronie ,,Moje konto" po kliknięciu w link Weryfikuj w sekcji ,,Szczegóły płatności".

Głupie Google nie zna mentalności Polaków. Zaczną się masowo rejestrować w Google, żeby wyłudzić te 17 groszy, a jak już je dostaną w swoje łapska, to tyle ich widzieli. :rolleyes:

Pozdrawiam, J. :D