Skocz do zawartości

Pozycjonowanie podstrony

Stonemason

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka pytań od laika:

Udało mi się już wypozycjonować w Google moją stronę na kilka słów, niestety, adres mam w webparku, i nie wygląda to dobrze z tymi reklamami... Mam już nowa domenę i hosting, ale szkoda mi starych pozycji. Czy mogę przekierować z webparku na nowa domenę nie tracąc pozycji?

Wykupiłem tez druga domenę, którą przekierowałem na jedną z podstron. Czy mogę ją pozycjonować na inne słowa?, czy zmiana w meta podstrony będzie widoczna dla wyszukiwarki z przekierowanej nowej domeny?

I ostatnie:

-Czemu w Google widac postępy, a onet olewa moje wysiłki?

Liczę na wyrozumiałość, bo jestem zielony ;-)

Czy mogę przekierować z webparku na nowa domenę nie tracąc pozycji?

Nie.

Wykupiłem tez druga domenę, którą przekierowałem na jedną z podstron. Czy mogę ją pozycjonować na inne słowa?,

Jak najbardziej.

czy zmiana w meta podstrony będzie widoczna dla wyszukiwarki z przekierowanej nowej domeny?

Zależy od rodzaju przekierowania. Jeśli robisz to w ramce, to bezpośrednio nie.

-Czemu w Google widac postępy, a onet olewa moje wysiłki?

Ponieważ wyszukiwarka onetu jest sterowana ręcznie przez pewną Panią.

Poczytaj forum to się dowiesz kto to taki, oraz na jaki adres trzeba wysłać e-mail żeby się z nią dogadać w tej sprawie.

Jak najlepiej ustawić przekierowanie?, z tego co piszesz wynika ze "ramka" to nie najleprszy pomysł?

Google nie widzi zawartości ramki. Najlepszym rozwiązaniem jest przekierowanie 301 o którym tu na forum dość często się mówi więc wystarczy poszukać.

Ok.

Trochę juz przez to przebrnąłem... uff,

Z tego co widzę , to systematycznosc to podstawa, odpuszczajac sobie po pierwszych sukcesach można tyllko pogorszyc sprawe.

Czy jest mozliwe wypozycjonowanie w miare trwałe?, ile potzeba na to czasu? (rok-dwa?), czy zeby utrzymać stronę w wysokich pozycjach trzeba cały czas trzymac ręke na pulsie? Wiem, że to nie wszystko, ale przecież te wolne katalogi kiedyś mi sie skończą?

Czy żeby wypozycjonowac stronę w np. niemieckim google trzeba mieć domenę z .de ?

Czy to na jakim serwerze jest katalog, ma znaczenie dla odp. wyszukiwarki?

Ok. pytań mam pełno, ale może najpierw troche jeszcze poczytam...

Dzięki za pomoc!

Ponieważ wyszukiwarka onetu jest sterowana ręcznie przez pewną Panią.

Poczytaj forum to się dowiesz kto to taki, oraz na jaki adres trzeba wysłać e-mail żeby się z nią dogadać w tej sprawie.

Poczytałem trochę, i wiem już na czym polega polityka firmy onet..

rozumiem teraz żart / metaforę! :)

Ale WP też ostatnio wariuje, miałem stronę "na przedzie", potem znikła zupełnie, potem znowu wróciła na pozycję, a teraz znowu jakby jej nigdy nie było...

A "Pan z obsługi" mgliście tłumaczył mi coś o tym, ze łączyli dwa katalogi i jest małe zamieszanie, ale wszystko wróci do normy...

-wróciło, na dwa dni... !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności