Skocz do zawartości

Co po za katalogami?

rychu54

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zastanawia jak Wam się udało obskoczyc te raptem kilka* setek, tysięcy, milionów katalogów, ksiąg, for itp dostępnych w sieci, że innych źródeł szukacie.

* BTW ile jest tych kataogów, ksiąg i for razem, pytam tych co szukają innych źródeł, a pytam, bo chcę wiedzieć czy jeszcze dużo mi brakuje do zamknięcia listy ;)

@ja1 po prostu @Blake chce wiedzieć, czy żróżnicowanie dotyczy anchorów, czy rodzaju skryptu na jakim linki zostawiają osoby piszące o zróznicowaniu źródła linków, a pyta, bo o ile 1 przypadek jest zrozumiały ostatnio, o tyle ten drugi powód jest zbedny pomiedzy jednymi osobami, a niezwykle istotny pomiedzy innymi osobami ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie zastanawia jak Wam się udało obskoczyc te raptem kilka* setek, tysięcy, milionów katalogów, ksiąg, for itp dostępnych w sieci, że innych źródeł szukacie.

* BTW ile jest tych kataogów, ksiąg i for razem, pytam tych co szukają innych źródeł, a pytam, bo chcę wiedzieć czy jeszcze dużo mi brakuje do zamknięcia listy

Mają jeszcze takie skrypty: (dupal,rupal,kipal,), i kilka innych o których nie wiesz że można dodać.

Mają jeszcze takie skrypty: (dupal,rupal,kipal,)

@Blake chce wiedzieć, czy żróżnicowanie dotyczy anchorów, czy rodzaju skryptu

Ja chce się w końcu dowiedzieć co ludzie piszący o profilu linków mają na myśli, bo na prawdę nie wiem o co chodzi i co rozumieją przez "profil linków". Profil kojarzy mi się tylko z profilem psychologicznym, profilem pamięciowym, czy profilem produkcji. I o ile w tych wcześniejszych wiadomo co kryje się pod tym pojęciem to w SEO cały czas pisze się o "profilu linków" czy "profilu linkowania" a ja dalej nie wiem o co chodzi. Może mnie jakaż era ominęła a może ktoś kiedyś napisał o czymś takim, sam nie wiedząc czego to dotyczy a reszta pelikanów "łyknęła" fajny zwrot i papuguje w swoich wypowiedziach nie wiedząc tak na prawdę o co chodzi.

Jest to ciekawa sprawa, bo już chyba w 3 temacie zadaje to samo pytanie i nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć co to jest PROFIL LINKÓW.

PS. Ja czegoś takiego nie znam - dla mnie link to link, nie "profiluje" ich.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ło jeju, no toż jak ktos pisze o profilu linków, to tu najczęsciej pada dalej:

- katalogi

- fora

- księgi

- swl

- itp itd

a ma to na myśli, bo jak popatrzysz w dział filtróf łot G, to w odpowiedzi masz właśnie to jak przyczynę: słaby profil linków, same katalogi, albo słaby profil SWLe itp itd ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja czegoś takiego nie znam - dla mnie link to link, nie "profiluje" ich.

Kiedyś można było sobie na takie podejście pozwolić, teraz to błąd .

Profil linków to najogólniej wszystkie linki prowadzące do serwisu według podziałów na parametry

no follow/follow

tekstowe/graficzne

z serwisów społecznościowych (te bedą coraz ważniejsze) / ze stron / z komentarzy / i tak dalej

anchory i ich zróżnicowanie

procentowe proporcje linkowania strony głównej w stosunku do innych

i pare innych parametrów

to tyle w skrócie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to tyle w skrócie.

Eh, no to teraz wszystko zepsułeś ;/

Z tego co widzę i czytam tutaj to 90% nie wie co to znaczy i dla większości wystarczy różnicować skrypty, co jest głupotą, bo można zrobić każdą frazę z jednego rodzaju skryptu.

Eh Beer, wyedytuj tego posta :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

procentowe proporcje linkowania strony głównej w stosunku do innych

Ile procent linków dajecie na stronę główną?

Nie, wiem, ja nie daje na podstrony jak nie trzeba. Tu akurat się z Beerbantem nie zgadzam.

A jak to jest z tym linkowaniem mam domenę od około miesiąca i po 3 tygodniach byłem już w TOP10 wszystko dzięki katalogą kilka, kilkanaś płatnych i setki darmowych. Cały czas szedłem w górę. Po 3 tygodniach praktycznie nie dodawałem katalogów i po 2 tygodniach z dnia na dzień tracę pozycję teraz ledwo TOP 100. Moje pytanie czy nie da się jakoś utrzymać pozycji tylko non stop trzeba ktalogować stronę? nawet na chwile nie można przestać czy to może przez to że jest to nowa witryna i fresch miałem od googla?

Może czas wkońcu zrobić remonty mieszkań Warszawa - To Twój fachowiec w Stolicy.

czy to może przez to że jest to nowa witryna i fresch miałem od googla?

Tak

A jak to jest z tym linkowaniem mam domenę od około miesiąca i po 3 tygodniach byłem już w TOP10 wszystko dzięki katalogą kilka, kilkanaś płatnych i setki darmowych. Cały czas szedłem w górę. Po 3 tygodniach praktycznie nie dodawałem katalogów i po 2 tygodniach z dnia na dzień tracę pozycję teraz ledwo TOP 100. Moje pytanie czy nie da się jakoś utrzymać pozycji tylko non stop trzeba ktalogować stronę? nawet na chwile nie można przestać czy to może przez to że jest to nowa witryna i fresch miałem od googla?

Może po prostu G wycięło ci trochę lepszych linków a z darmowym śmietnikiem daleko nie zajedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności