Skocz do zawartości

format linku

remik09

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio tak sie zastanawialem co bedzie lepszym rozwiazaniem

link w postaci:

https://domena.com/fraza/id-numer.html

czy https://domena.com/fraza,id-numer.html

poniewaz "," oslabia frazy wiec nie wiem czy nie oslabia takze frazy w adresie wiec poradzcie starzy wyjadacze :crazy: co bedzie lepsze

tez tak myslalem tylko napotkalem jeden prosty blad ktorego wtedy nie umiem naprawic, a mianowicei id-numer.html pluje sie o theme.php ktore znajduje sie w folderu glownym jak zrobic zeby zaincludowac plik ktory znajduje sie w katalogu 'pietro nizej' :D

a czy jest ktoś kto przeprowadził dłuższe obserwacje?

Czytalem gdzies w zagranicznej "prasie" nie pamietam dokladnie gdzie, ze metoda typu np.

/kategoria_artykulu/artykul.html jest duzo lepsza niz

kategoria,artykul.html

nazywali to "content layering" i generalnie poleca sie.

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for...

Ja już od pewnego czasu testuję wersję z przcinkami, jakoś od początku bardziej przypadła mi do gustu pod względem estetycznym, dziś adresy z przcinkami są bardzo wysoko w Google odnośnie danych podstron, nawet można napisać, że 3/4 tych podstron zajmuje pierwszą pozycję.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

dziś adresy z przcinkami są bardzo wysoko w Google odnośnie danych podstron, nawet można napisać, że 3/4 tych podstron zajmuje pierwszą pozycję.

Nie wierze, ze ma to duzy wplyw na pozycje, gdyz nie sadze zeby Google ustalal wartosc strony po formacie.

Natomiast biorac to na logike linki "katalogowane" daja wrazenie dobrze posegregowanej strony. Strona ma lub bedzie miec tyle contentu ze warto to ladnie poukladac - takie moje skromne zdanie.

ale pewnie cos zczna z tym robic i moze doszli do wniosku ze nazwy w katalogach sa bardziej wiarygodne

Nazwy php z parametrami tez sa wiarygodne, duzo serwisow z wartosciowa trescia nie stosuje mod_rewrite co nie znaczy ze sa gorsze i sadze ze w ten sposob "mysla" wyszukiwarki.

Oczywiscie ze latwiej indexowac przyjazne linki i swiadczy to tez o estetyce a co za tym idzie powaznym podejsciu autora do strony ale nie mowi to nic o contencie a celem wyszukiwarki jest zwracac satysfakcjonujace wyniki a nie "dobrze wygladajace"

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności