Skocz do zawartości

Wyszukiwarki a adres www

Rademenes

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy ma wpływ adres strony na indeksownie przez wyszukiwarki.

Tzn mam sobie adresy:

strona.pl/index.php?dzial=artykuly

strona.pl/index.php/dzial/artykuly

strona.pl/emule.php?dzial=artykuly

strona.pl/emule.php/dzial/artykuly

strona.pl/dzial/artykuly

który adres będzie najlepiej zindeksowany.

przy czym w adresie strona.pl/dzial/artykul dzial i artykul nie sa folderami !!!

Proszę o odpowiedz Dzięki

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

Moim zdaniem to:

strona.pl/dzial/artykuly
przy czym w adresie strona.pl/dzial/artykul dzial i artykul nie sa folderami !!!

A to już chyba dla robota nie ma znaczenia, bo w jaki sposób miałby to sprawdzić?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Dzięki za odpowiedz ale mam jeszcze jedną opcję

strona.pl/dzial/artykuly.html

proszę o odpowiedzi .Pozdro

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

ta pierwsza lepsza jesli chodzi o pozycjonowanie. foldery maja wieksza wartosc niz podstrony.

Mozesz jasnie i podaj przykład bo już się gubię i proszę o wiecej odpowiedzi , sugesti i wszystkiego na temat .Bardzo dziekuje !

• 6 miesięcy temu...
ta pierwsza lepsza jesli chodzi o pozycjonowanie. foldery maja wieksza wartosc niz podstrony.

Mozesz jasnie i podaj przykład bo już się gubię i proszę o wiecej odpowiedzi , sugesti i wszystkiego na temat .Bardzo dziekuje !

Adres strona.pl/dzial/artykuly/ będzie lepiej postrzegany przez wyszukiwarki, tzn. lepiej pozycjonować foldery niż strony. To kolega chciał Ci przekazać. Więc, jeśli masz do wyboru strona.pl/dzial/artykuly/ i strona.pl/dzial/artykuly.html wybierz to pierwsze.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

• 10 miesięcy temu...

Sorry za odgrzebywanie starych postów.

Mam takie pytanko jesli zrobie statyczna strone

www.mojastrona.pl (www.mojatsrona.pl/index.html)

a podstrone w katalogu

www.mojastrona.pl//podkatalog/

i ta podstrona nazwe tez index.html, to jesli wtedy bede miaal odwolanie

www.mojastrona.pl/podkatalog/ (index nie pisze bo teoretycznie powinien sie automatycznie ladowac)

to to powinno byc teoretycznie jepsze niz

www.mojastrona.pl/podkatalog/podstrona.html (tak jak sie to zazwyczaj zalatwia)

Tylko, czy automatyczne wczytywanie index.html z podkatalogu zadziala? i czy w ogole warto tak kombinowac?

Na poczatku chcialbym sie przywitac, gdyz to moj pierwszy post na tym forum :D

Teraz przejde do pytania...

Struktura linkow na mojej stronie wyglada nastepujaco:

https://www.domena.pl/index.php/module/xxx/id/123 itp.

Strone pozycjonuje od jakichs 2 tygodni i na razie w Googlach po wpisaniu "site:domena.pl" znajduje mi tylko dwie strony: https://www.domena.pl oraz https://www.domena.pl/index.php . Nie jestem pewien, ale wydaje mi isę, ze jezeli Googlebot wejdzie na moja strone to powinien zindeksowac wszystkie podstrony (jeżeli się mylę to poprawcie mnie :D )... Czy mam dać Google czas na zineksowanie podstron, czy lepiej zmienić strukturę linków?

Z gory dzieki, pozdrawiam ;)

Edit: juz znalazlem odpowiedz... trzeba czekac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności