Skocz do zawartości

WP-KAT'y - po co to i na co?

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zauważyłem, że coraz więcej osób pcha się na skrypt WP-KAT zamiast SEO Katalog, co wzbudziło moją ciekawość. Co lepszego mają WP-KAT'y? Lepiej się indeksują? Bo koszt licencji jest chyba bardzo podobny...

Wiele grup katalogów powstaje właśnie na WP-KAT, stąd moje pytanie =)

Pozdrawiam

Kocham Polskę

Skuteczność każdego skryptu z czasem maleje.

Różne skrypty mają swoje wzloty i upadki. Seokatalogi już były na topie.. ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Teraz obecnie na PIO moda na WP-caty, tak jak spora cześć społeczności na PIO sami żadnego pomysłu nie wymyślili nigdy, wiec kopiuje jeden od drugiego, puszczając miedzy czasie plotki jeden drugiemu jak to się zarabia na WP catach. Wszytko się zweryfikuje po pierwszym przedłużeniu domen. Obstawiam ze ok 80% domen nie przedłużę.

Ogólnie gratuluje pomysłu Kursorowi, wystrzelił z wtyczka w odpowiednim czasie, w odpowiednim miejscu. Perfekcyjna akcja marketingowa typu "indeksacja w 5 min", pomijając fakt samej definicji indeksacji. Jeszcze odrobina klakierów co prawdopodobnie za parę licek opowiadali bajki o mitycznych topach tylko po dodaniu do WP, i sukces murowany.

Wszytko zrobione jak należę szapo ba.

Skuteczność każdego skryptu z czasem maleje.

Pierwsze słyszę.

Obstawiam ze ok 80% domen nie przedłużę.

Oj wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów co się stało z pozycjami.

co prawdopodobnie za parę licek opowiadali bajki o mitycznych topach tylko po dodaniu do WP

kurde, muszę zgłosić się do kursora, może da parę licek, nie pomyślałem o tym ;) Kat jak kat, czy wp, czy seokat - ważne jest jego podlinkowanie, jak nie będzie podlinkowany to będzie gó**o warty. Topy da się zrobić samymi wp-katami - jednak trzeba tutaj wspomnieć o jednej rzeczy - muszą to być frazy wycenione na 30 zł w dół ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@MaxPan, czyli co proponujesz przy tworzeniu grupy katalogów?

jaki masz w tym cel? zarobienie kasy???

Jeśli chcesz sprzedawać kody to staw WPcat, przecież pisze ze tera to modne na PIO.

I pamiętaj przedłużenie 200 domen to tak średnio 8000 netto.

W takim razie dlaczego twoja grupa jest na WP-Katach, a nie na qlWebach?

Bo jest wygodna moderacja, sprzedaż kodów i całe zarządzanie grupą.

PS. Prywatne zaplecze mam na czymś innym.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

O tym czy katalog czy grupa katalogów jest dobra nie decyduje skrypt tylko to co właściciel robi z tym katalogami. Jak są zadbane, linkowane i moderowane, mają zróżnicowana grafikę to przez bardzo długi czas mogą być na topie. Spójrz choćby na katalog web-tools, od 2004 roku w sieci.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

To już zależę jaka strategie sobie obierzesz, i czy po-prostu będziesz mieć na przedłużenie kasę. Większość "biznesmenow" sprzedaje kody za grosze, kasa się rozchodzi a jak przychodzi dzień odnowienia w kieszeniach pusto. I to jest juz skutek nieprzemyślanych decyzji i nieprzemyślanej strategii.

Ostatnio kupiłem 70 multikodów w kilku grupach, myślę, że nie tylko ja, pewnie kupowane są większe ilości, więc pewnie jakiś zarobek jest, ale nie wnikam, nie interesują mnie to ile i czy ktoś na tym zarabia.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności