Skocz do zawartości

WP-KAT'y - po co to i na co?

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

Przy pierwszych wpisach wp-kat piorunująco szybko się indeksuje, potem jest już nie tak szybko - takie są moje spostrzeżenia.

Powtórzona treść, za mało synonimów. Im lepszy tekst tym szybsza indeksacja jeśli się nie linkuje.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Przy pierwszych wpisach wp-kat piorunująco szybko się indeksuje, potem jest już nie tak szybko - takie są moje spostrzeżenia.

Powtórzona treść, za mało synonimów. Im lepszy tekst tym szybsza indeksacja jeśli się nie linkuje.

Opis był pisany od ręki i nigdzie więcej nie powtórzony, dodawany przeze mnie i do moich wp-katów. No ale oczywiście trzeba się cieszyć, że się indeksują :).

logo.png

Katalog-SEO.org.pl - to też jest niezły katalog

Myślę że dobra grupa katalogów nie powstaje w 1 rok. Lepiej jak się sukcesywnie zwiększa a nie na raz hop 50 czy 100 domen + hosting. Potem jest brak czasu na zadbanie każdego katalogu. Widziałem jakąś grupę Wp catów gdzie w 90% ilość back linków była mniejsza od 1k. Po co komu kod do takiej grupy?

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Misi4sty - czy ilość BL wpływa na moc katalogu? Równie dobrze mogę sobie przyłożyć blasta z jakimiś gównianymi BL (np. komentarze WP), będę miał BL rzędu np. 10k, ale co z tego? Czasami lepiej jest mieć mniej backlinków, ale lepszej jakości, a ocenianie mocy katalogów po ilości BL poniżej 1k jest dla mnie bez sensu. Wiadomo jest to jakiś wyznacznik, ale nie jedyny.

A co do WP-Kat'ów - PiO to takie miejsce, gdzie parę osób mówi, że to i to ma moc, tym warto linkować i zaraz cała społeczność, wszyscy specjaliści seo lecą na to, kupują kody, stawiają swoje katalogi i biznes się kręci. Kiedyś było tak z SEOKatalogami teraz jest moda na Wp-Kat'y. Za jakiś czas przyjdzie nowy zbawca z nowym skryptem i też będzie zajawka na punkcie nowego softu, jego ogromnej mocy itd.

No nie oczywiście. Jakość jest ważna. Moje katalogi mają średnio po 5k linków. Jednak PR całkiem nie mały - średnio 3. I DA na poziomie 30-40. Katalogi są w sieci od jesieni. Jednak tamte w większości miały PR0. Więc mogę założyć że te linki nie miały zbyt dobrej jakości ;)

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności