Skocz do zawartości

Siła linku bez linku:)

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

Kapuje... kolejny prorok który wie, żegnam.

W sumie masz rację. Źle sformułowałem poprzedniego posta.

Ale niektóre rzeczy są tak oczywiste, ze nie widzę potrzeby aby się na nich "doktoryzować" na PiO.

Chcesz, skorzystaj.

Nie, wal linkami "tekstowymi", życzę wysokich pozycji.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

No troszkę widać, bo czepiasz się słówek

Faktycznie, czepiam się. A to dlatego, że coraz więcej jest "znawców tematu", którzy próbują wcisnąć swoją teorię. Teorię, która przyśniła się znawcom w nocy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Korzystanie z "linków bez linku" powiększa statystyki wejść bezpośrednich.

Jestem ciekaw czy jest jakaś zależnośc w pozycji strony jesli hipotetycznie mamy trzy strony z GA ,jedna ma 70% wejśc z wyszukiwarki i po 15% na refferal i direct a druga ma bezposrednich wejśc 70% i po 15% z wyszukiwary i refferalla. No i trzecia ma 70% z refferala i po 15% ..... . Która strona będzie wyżej w serpach?

Znając google postawił bym na pierwsza opcję, ewentualnie na trzecią a jak wy myślicie?

Czy adres strony w postaci tekstowej (bez hiperłącza, przykładowo, sam tekst: ogladam-online.pl) ma jakąś siłę?

Jeśli ma, to jaką? czy jest dużo mniejsza od siły "prawdziwego" linku?

Ma siłę porównywalną do pozycjonowania siłą woli... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@SzlafRock

Faktycznie, czepiam się. A to dlatego, że coraz więcej jest "znawców tematu", którzy próbują wcisnąć swoją teorię. Teorię, która przyśniła się znawcom w nocy.

Poza swoim żalem, nic nie wniosłeś do tematu :winko:Ja nic, nie próbuję wciskać, dziele się swoim zdaniem :)

Z chęcią przeczytam jakie Ty masz zdanie na ten temat, skoro tak się z tym nie zgadzasz i uważasz, że próbuję wciskać teorie.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Ja nic, nie próbuję wciskać, dziele się swoim zdaniem

OK, ale jeśli Twoje zdanie ma się nijak do rzeczywistości to wybacz ale trak reaguję.

Jeśli napiszesz np. w/g mnie, lub według moich obserwacji, to nie ma dwóch zdań. Twoje prawo mieć takie zdanie.

Ale jeśli piszesz:

Jedyna moc jaką może mieć taki "link bez linku" to moc dającą ruch, jeżeli strona jest "ruchliwa"

To nie dziw się mojej reakcji. Wypisujesz rzeczy, które nie tylko są herezją ale co ważniejsze nie mają żadnych podstaw w pozycjonowaniu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wypisujesz rzeczy, które nie tylko są herezją

Skoro uważasz za herezję, musiałeś robić testy i dopatrzeć się jakiejś tam mocy jak tak to brawo :hi:

Moim zdaniem zdobywać moc w ten sposób to strata czasu :-)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

musiałeś robić testy i dopatrzeć się jakiejś tam mocy jak tak to brawo

nie robiłem testów w tym zakresie.

Jeśli pobawisz się dłużnej w pozycjonowanie, to będziesz wiedział, że nie które rzeczy są podstawą.

Ma moc , jaką? promocyjną i zmusza usera czytającego do wklejenia w pasek adresowy dzięki czemu zdobywany wejścia bezpośrednie i są większe szanse że user zapamięta adres strony. A im więcej takich ludzi tym mniej jesteśmy zależni od ciągłych wahań pozycji w serpach.

Moim skromnym zdaniem to jedna z lepszych metod pozycjonowania :D

Mam jedną www która wczoraj pobiła chyba swój rekord , 3/4 wejść z directa a 8% z wyszukiwarki google :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności