Skocz do zawartości

Pytanie odnosnie PR

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że pozycjonuje wlasna strone od czerwca 2005r.

Liczba linkow jest rownomiernie zwiekszna (poprzez wymiane i dodawanie do katalogow)

a ni cholery nie moge zlapac w google PR = 5

Moglby mi ktos powiedziec co robie nie tak ?

Adres www.megamuscle.pl

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Ja na swój pierwszy PR 5 musiałem pozycjonować mw. pół roku :hi:

Recepta na to jest jedna: linki.....linki....linki

po głębszym zastonowieniu jeszcze linki.

W msn na ta chwile mam 6,850 a w google 1,560 linkow

Inna konkurencyjna strona ktora ma PR 5 w msn ma 3,580 a w google 557 linkow

Może ma bardziej wartościowe linki i domena jest starsza ?

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Ja po pozycjonowaniu mam z pr 3 pr 0 - temat rozwinołem w dziale dla początkuj.ących jak ktos by chciał mi podpowiedziec co jest nie tak

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Może ma bardziej wartościowe linki i domena jest starsza ?

Po analizie sadze ze wartosciowszych linkow nie ma, co do domeny mozliwe ze jest starsza ale max o pol roku.

Za dużo linków wychodzących masz troche ... do 15 staraj się utrzymać...

Czy to napewno cos pomoze ? testował ktos takie rozwiązanie ?

Czy to napewno cos pomoze ? testował ktos takie rozwiązanie ?

Linki wychodzące raczej nie wpłyają na PageRank, ale spotkalem się z wieloma różnymi opiniami na ten temat. Na pewnym forum widziałem cytat odpowiedzi Google'a, gdzie także to potwierdzają.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Linki wychodzące raczej nie wpłyają na PageRank, ale spotkalem się z wieloma różnymi opiniami na ten temat.

Zdecydowanie się nie zgadzam - linki wychodzące wpływają na PR strony. Szczególnie widoczne jest to przy linkowaniu słabymi, licznymi linkami z linkorów itp. i przy wpakowaniu ok 20 linków wychodzących na stronę - tak jak to zrobił autor posta. Pamiętam tą stronę z czasów, gdzie tych linków było kilka razy więcej - więc idziesz w dobrym kierunku :D Poprostu przy takiej ilości wychodzących będziesz miał problemy z wyższym PR niż 4 - przez rok czasu stosowałem podobną technikę na jednej ze stron i wyżej nie poszło. Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

i przy wpakowaniu ok 20 linków wychodzących na stronę - tak jak to zrobił autor posta.

Poprostu przy takiej ilości wychodzących będziesz miał problemy z wyższym PR niż 4 - przez rok czasu stosowałem podobną technikę na jednej ze stron i wyżej nie poszło. Pozdrawiam

Waszym zdaniem do jakiej liczby linkow zmiejszyc ?

Jeżeli zależy Ci na wysokim PR, to musisz mieć mało wychodzących i kilka silnych linków, to w zupełności wystarczy. Przykład: strona SBK Profil, do której się jeszcze nie dobierałem :)

www.profil.uni.lodz.pl - PR 5 stabilny, a linków w Google pokazuje 24. Widać jak na dłoni, że ilość linków do strony nie jest tak ważna, jak ich jakość. Po drugie mało linków wychodzących i można bez pozycjonowania dostać piątkę. Pozdrawiam

To ja tez mam pytanie...

Jesli powiedzmy mam 10 stron z pr 3 i na wszystkich zrobie redirecta 301 na stronke X to czy strona X bedzie miala pr 3 czy moze pr4 (zakladajac ze wczesniej G o niej nie wiedzial) - nie pytam sie czy mi starczy na wyzsze pr tylko czy to sie zsumuje ?

:)

pozycjonuj.png

Chyba za dużo czytasz Allegro - idąc ich tokiem rozumowania - będziesz miał PR 3 x 10 = 30! :) IMHO jeżeli robi się 301, to G zaczyna uważać nowy adres jako następcę i przypisuje mu taki PR, jaki miał poprzednik. Możesz zrobić taki test, ale ja obstawiam, że będzie na nowym PR 3, a przy okazji stracisz kilka stron z indeksu. Oczywiście to moje obstawiania i chętnie poznam rzeczywiste wyniki - zapraszam do działu Testy ;)

Jezeli chodzi o te linki wychodzące, to czy chodzi tylko o linki na stronie głownej serwisu? Bo z głownej strony mozna by je pozdejmować i wrzucić na dalsze podstrony.

I jaki wpływ na głowną stronę mają linki wychodzące, te ktore znajdują się na dalszych podstronach serwisu?

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności