Skocz do zawartości

White SEO

emma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Beerbant – Masz rację, white SEO jest droższe niż adwords, ale:

- Z top1 adwords masz max. 10% CTR, a z top1 SERP 40%

- Jak wyczerpiesz budżet adwords, nie masz nic. Po SEO coś zostanie, przynajmniej na trochę

- Poza pozycją w SERP’ach masz ruch z innych stron. I nie mówię o preclach, ale choćby z takiego forum jak to

2. Ryzyko jest zawsze, mogą wyłączyć google i cała robota o kant du.y. Pozostanie Ci zoptymalizowana strona, może jakieś artykuły, może kurs, albo raport. Zawsze ktoś na to trafi.

3. Pisząc taki krótki kurs i pisząc o nim na branżowym forum raczej będę w zgodzie z google. Tworzymy wartość dodaną i jestesmy kontrowersyjni. Wy robicie dobrą robotę i dodajecie masę wartościowego contentu do mojego linku. Za darmo :) Może umieścicie jeszcze link do kursu na swoich stronach w ramach obnażania naszej naiwności?

Pozdrawiam.

Beerbant – jak byś sprawdził, to domena istnieje ze dwa tygodnie. W tym czasie trudno komuś zrobić dobrze i o tym napisać. Powiedzmy, że przeszliśmy na „jaśniejszą stronę mocy”, ale potrzeba trochę czasu, żeby pokazać efekty.

Nie wiem, czemu Was tak nakręca temat white SEO – istnieje, nie istnieje? Jak przekonasz klienta, że warto płacić drożej niż za adwords, to robisz to co najbielsze, jak nie, przedstawiasz alternatywę obarczoną dużo większym ryzykiem. Ważne, żeby klient wiedział, co wybiera.

Ja staram się przekonać, że potrzebne jest white SEO i adwords – „efekt synergii” – tak mi biznesowo wychodzi najlepiej.

Wszyscy dobrze wiecie jak. Ale napiszę, bo to ładnie podnosi pozycję tego wątku ;) Już jest w TOP10.

- Optymalizacja

- Content

- Wartość dodana, raporty, kursy, infografiki

- Info o tym na forach, jak to

- Artykuły, mogą być sponsorowane

Dlatego to musi kosztować. Ważne, żeby klient to zrozumiał.

Sirgomo, czemu uważasz, że raporty, kursy itp, to już nie white? Dajesz za darmo coś, co ludzie chcą dostać i piszesz o tym, tam, gdzie ci ludzie są. Nie mówię o spamowaniu wszystkich możliwych forów, ale o jednym czy kilku linkach tam, gdzie ludzie szukają wiedzy. Jak dasz coś dobrego, to podlinkują, a przynajmniej pozostawią swoje dane i otwartą drogę do budowania relacji.

Ja staram się przekonać, że potrzebne jest white SEO

A ja się staram przekonać , że white SEO to pic na wodę fotomontaż jak większość reklamowych pierdół no i staram się wykazać że ten termin używany jest w PL tylko i wyłącznie jako "wabik" na klientów i jedna wielka ściema, bo jeszcze nie spotkałem firmy której wydatki na reklamę przerastały by jej zyski ... Tylko tyle.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiedzmy, że przeszliśmy na „jaśniejszą stronę mocy”, ale potrzeba trochę czasu, żeby pokazać efekty.

Najweselszy tekst jaki ostatnio czytałem - szczerze gdybym ja taką metamorfozę przeszedł to raczej nie wystawiałbym referencji z "przeszłości" bo to raczej trochę kuriozalne zderzenie deklaracji z przykładami :)

PS

no właśnie "potrzeba czasu" dlatego obawiam się, że nie dożyje efektów a czekam na przykład jednej strony w biznesowych TOPach zrobionej "na biało" już od chyba ponad 5 lat ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

3. Pisząc taki krótki kurs i pisząc o nim na branżowym forum raczej będę w zgodzie z google. Tworzymy wartość dodaną i jestesmy kontrowersyjni. Wy robicie dobrą robotę i dodajecie masę wartościowego contentu do mojego linku. Za darmo :) Może umieścicie jeszcze link do kursu na swoich stronach w ramach obnażania naszej naiwności?

Pozdrawiam.

Więc skoro nie narusza wytycznych to napiszcie identyczny temat na forum Google, ciekawe co oni na to :zeby:

Artykuły, mogą być sponsorowane

Ok, ale co to arty mają dać? To tylko content.. no chyba, że to arty sponsorowane z linkami w treści "na zaprzyjaźnionych stronach" - wtedy to już nie jest łajt seło bo kupowanie linków nie ma "aprobaty" gugla.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności