Skocz do zawartości

Spadające frazy, prośba o opinię

Samoel

Rekomendowane odpowiedzi

wgrałem na serwer i zamieszczam linka do screena z wykresem z hrefs'a

wykres

Ale po co te tanie sensacje? Przecież wiadomo, że jak dostajesz link sitewide z katalogu z dużym sitem to automatycznie przyrost linków będzie duży.

no tak, ale hrefs nie traktuje ich jako sitewide.

I czy to jest przyjazne dla pozycjonowania czy może zaszkodzić.

Jak doszło i 3-6k linków czy czy na razie przerwać linkowanie ? Bo te linki w sumie pochodzą z jednego IP i jak dodaję wpisy z innych czy to ma wpływ na zbyt dużą liczbę linków przez co googlas może filtr nałożyć.

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

Jeżeli linkujemy ze strony na której nasz link znajduje się w jej stałym elemencie typu nagłówek czy stopka, to każda podstrona takiego serwisu będzie generować BL'a do nas, ponieważ na każdej takiej podstronie będzie rzeczywiście ów link. Nie są to jednak linki o takiej samej wadze jak pojedyncze linki z odzielnych serisów o różnych domenach i IP.

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

nie oznacza, jaką mam wiedzę.

To oznacza jaką masz wiedzę:

Gdzie sprawdzasz te backlink, po tyle dochodzi? Żarty sobie robicie? My dodajemy do WP-KAT czy innych tego typu, nigdy niema tylu skoków.

no tak, ale hrefs nie traktuje ich jako sitewide.

Pozycjonujesz się w ahrefsie żeby Ci zależało na tym jak on sobie te linki traktuje?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

1. Sytuacja trwa od paru dni, więc nie ma co na razie za dużo się stresować.

2. Specjalista od SWL'i? Nie słyszałem o tym, ale ostatnio rzadko tu zaglądam, bo więcej pieprzenia o głupotach niż wartościowych odpowiedzi.

3. Nie stosuję wcale SWL'i więc nie mogę powiedzieć czy wina leży po stronie specjalisty, ale zgadzam się z tezą, że wszystkie linki prowadzące z takich miejsc na stronę główną nie wnoszą nic dobrego...Poproś specjalistę żeby wyjaśnił metodę tego działania, bo według mnie nie ma sensu.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności