Skocz do zawartości

Domeny EU w NAZWA.PL - Porażka!

Dobrzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Co sądzicie o prerejestracji domeny .eu w Nazwa.pl? Złożyłem wniosek o prerejestrację 15 domen w połowie marca, przeczytałem regulamin, wpłaciłem im na konto 15 x 50 zł netto i czekałem... do 7 kwietnia do godz. 11.00 (oficjalne rozpoczęcie rejestracji). Podczas składania wniosku o prerejstrację Nazwa.pl nie było żadnych komunikatów o przesunięciu rejestracji zgłoszonych domen na inny dzień, tymczasem dzisiaj o godz. 8.30 otrzymałem poniższego maila z Nazwa.pl:

---

w dniu dzisiejszym rozpoczynamy rejestrację domen europejskich. Proces rejestracji może potrwać nawet do 10 dni, z uwagi na dużą ilość zamówień i ograniczenia techniczne narzucone przez EURid na wszystkich akredytowanych rejestratorów biorących udział w rejestracji domen .eu.

--

Gdyby nie inny polski register, który zarejestrował mi domeny po 30 minutach od złożenia wniosku byłoby bardzo nieprzyjemnie. Straciłem 2 domeny dla klientów, przyblokowałem na dłuższy okres czasu prawie 1000 zł i do tego nerwy zjadły mnie w całości :D

Raczej jest to seryjne i glupienawet home.pl w tej materii sie wykazal ... tak jest jak sie trzyma konta na polskim zadupiu tak kasa do EURid by weeszla szybciej jakby miec konto chociazby w tym samym banku co oni albo przynajmniej w ttym samym kraju przy tysiacach zamowien to raczej niewielki koszt, ale polska to taka kraja lezaca 5 swiecie, w ktory registerzy sa taka glupia ze nie mysla logicznie.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Dobrzyk - ty czytasz czasem zanim coś napiszesz??

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=17430

1. Pewnie otrzymałeś maila że nie masz już połowy domen.

2. Kasę Ci zwrócą - bez obawy.

3. 15 domen pewnie kupowałeś dla dalszej odsprzedaży - czyli nie żal mi Ciebie

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności