Skocz do zawartości

Podstrona wyżej niż główna (wordpress)

Adrian M

Rekomendowane odpowiedzi

@sting - a gdzie ja piszę, że to jest problem iż podstrona jest wyżej niż główna? Czytaj ze zrozumieniem. Lepiej postraszyć filtrem początkującego, bo przynajmniej 5 razy się zastanowi zanim coś zrobi. Ty mu tymczasem radzisz coś co właśnie może doprowadzić do filtra. Lepszym wyjściem z sytuacji jest odpowiednia zmiana struktury strony niż walenie linkami.

Ręce mi opadają jak czytam rady gościa, który w katalogowaniu od razu widzi drogę do filtra.

Właśnie miałem napisać, że to tylko kwestia czasu aż podstrona zostanie wyrzucona z wyników i jej miejsce zajmie główna, ale koledzy mnie uprzedzili. Miałem kiedyś podobny problem. U mnie była to kwestia chyba tygodnia i wszystko się unormowało. Może to Google Dance spowodowany innymi danymi w różnych Data Center... nie wiem.

Kocham Polskę

Ja jak bym miał taką sytuację przez dłuższy czas, to linkuję wszystkie podstrony na bardzo wymieszane frazy, strona główna to już całkowite mieszanidło a jak już proporcje linków na frazy i podstrony będą fajnie porozbijany robię 301 z podstrony na główną i po problemie.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

może masz np. niezbyt dobrze skonfigurowaną wtyczkę SEO / lub jej nie masz

zainstaluj np. SEO od Yoasta i opisz odpowiednio metatagi / nie powielaj słów kluczowych na podstronach (odpowiednie frazy/opis zostaw na głównej, na podstronach zrób tytuły odpowiadające zawartości podstrony)

no i wiadomo... czekać i linkować

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności