Skocz do zawartości

Gogle zabiera kasę z aktualnego salda

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Mi również zabiera kasę - i to masakrycznie sporo. Dziś z racji wolnego czasu poustawiałem sobie rano jednostki, wszystko fajnie chodziło. Przez pewien czas myślałem, że może niski RPM skończył się z nadejściem 1 maja. Wieczorem sprawdziłem konto odziwo fajna sumka się uzbierała, po czym po kąpieli wchodzę jeszcze raz by sprawdzić raport a tam 40% mniej niż przed 30 minutami. Masakra

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi również zabiera kasę - i to masakrycznie sporo. Dziś z racji wolnego czasu poustawiałem sobie rano jednostki, wszystko fajnie chodziło. Przez pewien czas myślałem, że może niski RPM skończył się z nadejściem 1 maja. Wieczorem sprawdziłem konto odziwo fajna sumka się uzbierała, po czym po kąpieli wchodzę jeszcze raz by sprawdzić raport a tam 40% mniej niż przed 30 minutami. Masakra

Sprawdź układ reklam czy nie masz zbyt dużej ilość AC - bo prędzej czy później możesz zostać poczęstowany banem...

Dziś zlikwidowałem te jednostki reklam, które były osadzone w postach osób piszących na rzecz jednostek pod postami. CTR dużo mniejszy, ale z tego co widzę, póki co google nie zabiera mi za domyślam się przypadkowe kliknięcia. Zobaczymy jaki efekt będzie pod koniec dnia, aczkolwiek podejrzewam, że tak zostawie.

Czy moglibyście rzucić Waszych fachowym okiem na stronie

https://forum.opel24.com, na rozmieszczenie reklam czy może coś naruszać regulamin, oraz czy macie jakieś propozycje innego rozmieszczenia reklam ?

podobnie na

https://forum.samnaprawiam.com

Z góry dziękuje

Dziś zlikwidowałem te jednostki reklam, które były osadzone w postach osób piszących na rzecz jednostek pod postami. CTR dużo mniejszy, ale z tego co widzę, póki co google nie zabiera mi za domyślam się przypadkowe kliknięcia. Zobaczymy jaki efekt będzie pod koniec dnia, aczkolwiek podejrzewam, że tak zostawie.

Czy moglibyście rzucić Waszych fachowym okiem na stronie

https://forum.opel24.com, na rozmieszczenie reklam czy może coś naruszać regulamin, oraz czy macie jakieś propozycje innego rozmieszczenia reklam ?

podobnie na

https://forum.samnaprawiam.com

Z góry dziękuje

Na forum opla raczej nie mam zastrzeżeń, jeśli chodzi o drugie forum widzę dwie kwestie do natychmiastowej poprawy....

Avatar twojego bota odpowiedzialnego za dodawanie reklam adsense w wątkach bezwzględnie narusza regulamin programu...

akv40p.jpg

Komunikat o ciasteczkach częściowo zakrywa reklamę AdSense....

2yvkprl.jpg

Popraw to jak najszybciej...więcej błędów nie rzuciło mi się w oczy...

Pozdrawiam

Na forum opla raczej nie mam zastrzeżeń, jeśli chodzi o drugie forum widzę dwie kwestie do natychmiastowej poprawy....

Avatar twojego bota odpowiedzialnego za dodawanie reklam adsense w wątkach bezwzględnie narusza regulamin programu...

Komunikat o ciasteczkach częściowo zakrywa reklamę AdSense....

Popraw to jak najszybciej...więcej błędów nie rzuciło mi się w oczy...

Pozdrawiam

melepl - przede wszystkim bardzo dziękuje za Twoje spostrzeżenia, są one dla mnie bardzo cenne a wszelkie uwagi już skorygowałem i mam nadzieje, że teraz jest już dobrze. Sam pewnie bym nie zwrócił na to uwagi, było to ustawione już z dobre 2-3 lata i tak sobie funkcjonował ten avatar.

Co do polityki ustawiłem pozycję : absolute top i teraz już nie ma prawa najeżdżać na reklamy. Z tego co zauważyłem to głównie google zabierało środki z kanału (baner pod 1 postem na forum.opel24.com) samnaprawiam mimo ze figuruje w domenach adsense podczas dziennej obserwacji poszczególnych kanałów nie znikało z niego środków.

Wcześniej miałem baner w poście 1 pod koniec tekstu ale wtedy, to zjadało mi bardzo dużo przychodów dziennych, teraz jest mniej choć i tak jest sporo. Patrząc przez pryzmat 30 minutowych odświeżeń raportów dobowych - z mojego laptopa nikt nie korzysta, mi się nie zdarzyło nigdy klikać we własne reklamy więc pewnie nie chodzi o mój AC - no nic poobserwuje po sugerowanych przez Ciebie zmianach i zobaczę.

Mógłbyś zerknąć czy teraz jest jeszcze coś do zarzucenia ?

Mógłbyś zerknąć czy teraz jest jeszcze coś do zarzucenia ?

Obecnie jest już lepiej, jednak mimo wszystko avatar bota reklamowego również bym zmienił na statyczny gdyż obecny może zostać potraktowany jako sztuczne zwracanie uwagi na reklamy przez to, iż jest on ruchomy...

Czasami przy niższych rozdzielczościach reklamy z AdKontekst także zachodzą na reklamy AdSense ale to jest już cięższe do wyeliminowania...

edit// jeszcze zauważyłem, że górna belka na głównej stronie forum zachęcająca do rejestracji jest elementem klikalnym, a co za tym idzie znajduje się zbyt blisko od reklamy retangle - zalecana odległość elementów silnie klikalnych od reklam to min 150px - myślę, że w tym wypadku nawet 100 px rozwiąże problem...

Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum

Obecnie jest już lepiej, jednak mimo wszystko avatar bota reklamowego również bym zmienił na statyczny gdyż obecny może zostać potraktowany jako sztuczne zwracanie uwagi na reklamy przez to, iż jest on ruchomy...

jeszcze zauważyłem, że górna belka na głównej stronie forum zachęcająca do rejestracji jest elementem klikalnym, a co za tym idzie znajduje się zbyt blisko od reklamy retangle - zalecana odległość elementów silnie klikalnych od reklam to min 150px - myślę, że w tym wypadku nawet 100 px rozwiąże problem...

Melepl - z grubsza to co napisałeś poprawiłem, powiedz mi proszę czy według Ciebie można umieścić te reklamy jakoś sensowniej, by generować większy przychód ? Ewentualnie dać jakąś nową jednostkę ?

Pytam, gdyż u mnie bardzo się przychody urwały od kwietnia jest to 1/6 tego co w styczniu (głównie spadł CTR) ale jest to spowodowane nie tym, że nie klikają, tylko tym, że google w dalszym ciągu pomniejsza za dnia kilkukrotnie saldo konta. Bardzo często mam tak, że odnotowałem np. o 10:00 nad ranem kilka EUR by np. o 11:30 mieć 2/3 tego co o 10:00 analogicznych sytuacji jest więcej. Dużo więcej traciłem, gdy reklama nie była pod postem tylko w poście pod tekstem, dużo for tak ma aczkolwiek chyba taka forma nie przypada guglowi.

Wydaje mi się choć tutaj mogę być w błędzie, że ten boczny layer spowodował takie spadki (guugle się obraziło chyba) z jednego forum go zupełnie wycofałem by sprawdzić czy będzie miało to jakiś wpływ na RPM, CTR aczkolwiek nie ma żadnego wpływu przychody są na tym samym praktycznie stałym poziomie co dnia. Nawet niedziela, gdzie w innych okresach było ok. 20% więcej przychodu teraz jest na tym samym poziomie

Będę wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności