Skocz do zawartości

Adsense zablokowało reklamy w witrynie po kilku latach

V2k

Rekomendowane odpowiedzi

Bez wglądu w stronę gó**o mozna odpowiedzieć.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właściwie z twoich wypowiedzi można wywnioskować tylko jedno. Strona jest generowana przez jakiś automat skoro dziennie dochodzi do niej kilka tysięcy zdjęć (no chyba, że te zdjęcia dodaje jakaś społeczność albo ludzie, których opłacasz). Niemniej najpewniej prócz zdjęcia nie było tam niemal nic (może jedynie nazwa zdjęcia) i google uznało te stronę jako quasispam lub jako stronę na której nie da się dobrze generowac reklam z racji tego, że jest za mało tresci.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Absolutnie nie chcę urazić Szanownych Użytkowników tego forum, jednak raz jeszcze podkreślę co następuje:

1. Zależy mi na anonimowości i proszę o jej uszanowanie.

2. Nie prosiłem o analizę strony i ustawienia reklam- wydaje mi się, że nie w tym leży problem. Gdyby leżał to w ciągu lat istnienia strony ten problem zostałby szybko przez Google podniesiony, skoro bardzo szybko reagują na próby oszustwa.

3. Strona absolutnie nie jest generowana przez automaty, a jedynie przez użytkowników tworzących swoje galerie. Nikogo z nich nie opłacam- byłoby to u podstaw mało opłacalne.

4. Zgadza się, że na stronie, na której wyświetlane są zdjęcia nie ma absolutnie nic poza galerią. Taką rolę przecież ma galeria zdjęć. Samo zdjęcie jednak jest treścią, chociaż nie słowną.

Opierając się na informacji od google staram się tematycznie nadać dodatkową treść słowną galerią. Pomysł z "alt" uważam za dobry i spróbuję w sensowny sposób go wdrożyć.

Raz jeszcze proszę o kolejne sugestie i dziękuję za już przekazane. Będę również wdzięczny za podanie alternatyw dla Google Adsense.

v2k:

Ad.1 szanujemy ale czy uważasz że każdy z Nas posiada szklaną kulę, złotą rybkę czy też dmuchane jajka aby wiedzieć w ciemno co Ci jest ? Gdybyśmy tak umieli to lekarze leczyli by na odległość nie parząc na pacjenta (pomijam fakt, że niektorzy tak robią).

Ad.2 masz rację - cholerną rację - WYDAJE CI SIĘ. Skoro kilka lat nie podejmowali działan może nikt nie sprawdzął co robisz z kontem ? Normalne działanie Google... jak zbanowali konto to Ojcze Nasz, 5 Zdrowasiek NIE POMOGĄ !

Ad.3 Zna srony stojące kilka lat generowane z automatu i zarabiające niezły szmal ..

Ad.4 Może była fota Papieża ?

Sugestie wszystkie zawarte są tutaj: https://goo.gl/k76pI

Dziękujemy za uwagę. Teraz z Naszej strony ogromna prośba: szanuj Nasze umysły 0 podaj adres strony.

nie podasz - nie ma pomocy ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skoro nie chcesz podać publicznie linka to zostaje Ci kupienie konsultacji u osób postrzeganych w Polsce za "guru" AdSense. Może autor tego blogu: https://zarabianie-na-blogu.pl/ może Ci pomóc lub Zgred (chociaż trochę go zdenerwowałeś :D)?

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

melepl - dobre poczucie humoru ;)

San- na szczęscie konto nie ma bana, a jedynie na tajemniczej witrynie, o której mowa zablokowano wyświetlanie reklam. Wypłata wydaje się niezagrożona.

Ja może napiszę jak to wygląda z mojej strony:

- chyba wiele z Was chce pomóc bardziej niż to potrzebne lub nie używa argumentów, tzn. wkleiłem wiadomość od google. Jeśli w tej wiadomości coś wskazuje na problem z ustawieniem reklam będę wdzięczny za wskazanie takiego miejsca. Jeśli z wiadomości tej nic nie wynika proszę o informację typu: "taką wiadomość dostaje każdy bez względu na faktyczny powód problemu". To jest argument w rozmowie, który wskazuje na konieczność podania adresu strony.

- zarejestrowany jestem od dzisiaj, mimo iż forum czytam od lat (mało regularnie). Może w związku z tym traktowany jestem po macoszemu?

- skoro zgodnie ze szklaną kulą jak i informacją od google wiele wskazuje, że problemem jest brak treści będę zobowiązany za wszelkie wskazówki, które mogą poprawić ten problem,

- jeśli jednak Wasze doświadczenie poparte argumentami i faktami wskazuje na inny problem będę wdzięczny za ich przedstawienie (np. "nie ma szans aby problem leżał w braku treści, bo miałem podobny problem lub słyszałem o takim samym i zmiana ułożenia reklam jednak pomogła"),

- propozycja odpłatnej pomocy wydaje mi się jednak przedwczesna. Mam wrażenie, że problem nie został jeszcze dostatecznie zbadany aby angażować w to profesjonalistów z najwyższej półki.

Mimo iż w obecnej chwili zostały w drastyczny sposób ograniczone moje dochody do blokady podchodzę w spokoju, ponieważ panika nie wiele tutaj zmieni. Staram się rozwiązać problem i z optymizmem będę czekał na reakcję Google.

Raz jeszcze z góry dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc.

Zgred Ci dobrze napisał, niestety można zgadywać, nie widząc strony. I to najlepiej byłoby zobaczyć stan strony w momencie bana na wyświetlanie reklam, bo od tamtego czasu mogłoby się coś zmienić.

Problem polega na tym, że sam wydawca często nie ma świadomości co się na jego witrynie dzieje. Widywałem takie podstrony, na których łamane były jednocześnie trzy różne punkty regulaminu. I sądzę, że część tych naruszeń mogła być świadoma, a o części wydawca mógł nie mieć pojęcia.

Podeślij mailem (skrzynkę PW mam zapchaną), spróbuję rzucić okiem.

A jeśli miałbym zgadywać -- to ban jest za brak tekstowej treści.

Dodam tylko że z reguł zablokowanie adsensa na witrynie w najbliższej przysżłosci spowoduje banana ... sprawdzone w 89,5% ;P

edit: przykłądowo za

www.obrazki.org

nawet ban się należy :)

Zgred- mam nadzieję, że bana jednak nie będzie. Oczywiście wszystko zależy od zbyt wielu czynników, aby być czegokolwiek pewnym.

Lis- dziękuję za chęć pomocy- szczególnie za uszanowanie anonimowości. Już wysyłam wiadomość i jestem ciekaw Twojej ekspertyzy.

Reklamy nie powinny być głównym tematem strony ani bardziej rzucać się w oczy niż jej właściwa treść. Może to obejmować strony, które użytkownik odwiedza przed potencjalnym opuszczeniem domeny (np. „strony wyjściowe” lub strony z podziękowaniem), strony z błędem 404 oraz niektóre strony logowania.

Może to świadczyć o złym ustawieniu reklam np. reklama umieszczona w pobliżu obrazka.

Nasze reklamy są kierowane kontekstowo, więc galerie zdjęć zawierające mało tekstu również nie są najlepszym miejscem do ich wyświetlenia.

Chyba tekst jest jasny. Pamiętaj "alty"nie rozwiązują problemu, bo alt to treśc dla robota,a nie dla człowieka.

Witryny powinny być uporządkowane, a użytkownicy powinni mieć możliwość łatwego poruszania się między stronami oraz znajdowania poszukiwanych informacji. Zachęcamy, by tworzyć witryny z przejrzystą hierarchią i linkami tekstowymi, dzięki którym do każdej strony można przejść za pomocą przynajmniej jednego statycznego linku tekstowego.

Wynika z tego,ze na twojej stronie nie ma menu

Lis rzucił okiem na stronę i potwierdził zarówno moje jak i Wasze domysły:

1. Problem leży w braku treści tekstowej w galerii.

2. Cytuję:

A drugie, może trochę naciągane -- reklama za blisko obrazka, ryzyko

przypadkowych kliknięć. Zwłaszcza, jeśli byłyby reklamy ze strzałkami.

Ktoś mógłby pomyśleć, że strzałka w reklamie po prawej stronie oznacza

przejście do kolejnego zdjęcia.

Dodam jednak, że na stronie wyświetlam jedynie galerie graficzne, więc problem strzałek nie istnieje.

Reasumując:

Adsense w zasadzie zmieniło politykę odnośnie mojej strony i doszło do wniosku, że mimo treści w postaci zdjęcia brakuje im treści tekstowej.

Spróbuję wzbogacić stronę odnośnie treści i zobaczymy jaki da to efekt.

Kokodżambo: pomysł z menu może być faktycznie dobrym, jednak ze względu na wygląd galerii nie jestem w stanie go wprowadzić. Tym bardziej, że menu strony nie pasowałoby kontekstowo do samych galerii.

Gdy tylko wprowadzę zmiany na stronie i otrzymam (mam nadzieję) informacje od Adsense podzielę się nimi z Wami w tym wątku.

Dziękuję za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności