Skocz do zawartości

Adsense zablokowało reklamy w witrynie po kilku latach

V2k

Rekomendowane odpowiedzi

Czas na podsumowanie tematu.

Po kontakcie mailowym z Adsense wprowadziłem kilka zmian w galerii:

1. Przypisałem każdej galerii jedną z 30 kategorii tematycznych i w odpowiedni sposób wypełniłem słowami kluczowymi metatagi description oraz keywords.

2. Dodałem menu do podstron drugiego poziomu.

3. Ograniczyłem wyświetlanie reklam Adsense w galeriach o zbyt małych zdjęciach, w których reklama stanowiła główny element strony.

Po złożeniu odwołania od decyzji o blokadzie rekalm w ciągu doby otrzymałem odpowiedź pozytywną. Reklamy zostały odblokowane.

Niestety nadal do końca nie wiadomo, który z powyższych elementów był kluczowym. Zakładam, że wszystkie :)

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czas na podsumowanie tematu.

Po kontakcie mailowym z Adsense wprowadziłem kilka zmian w galerii:

1. Przypisałem każdej galerii jedną z 30 kategorii tematycznych i w odpowiedni sposób wypełniłem słowami kluczowymi metatagi description oraz keywords.

2. Dodałem menu do podstron drugiego poziomu.

3. Ograniczyłem wyświetlanie reklam Adsense w galeriach o zbyt małych zdjęciach, w których reklama stanowiła główny element strony.

Po złożeniu odwołania od decyzji o blokadzie rekalm w ciągu doby otrzymałem odpowiedź pozytywną. Reklamy zostały odblokowane.

Niestety nadal do końca nie wiadomo, który z powyższych elementów był kluczowym. Zakładam, że wszystkie :)

Gratulacje :)

Bardzo mnie to cieszy, choć moje przewidywania nie do końca się sprawdziły. Spodziewałem się raczej, że problemem był brak treści w formie opisów tego, co widać na obrazkach. Ale widać i treść innego rodzaju wystarczy. :)

Jeżeli chodzi o mnie , to nie rozumie jednej rzeczy,a chodzi o to,że google domaga sie menu .widziałem juz xxx razy,ze luzie prosili o przyjęcie do adsense strony opartej o blogspot, gdzie zamiast menu wyswietlało się archiwum wpisów -ze skutkiem negatywnym . Po zamianie tego archiwum na etykiety( na blogspocie ,w wyniku tego otrzymuje się menu) zatwierdzenie wcześniej odrzucanych stron, było ze skutkiem pozytywnym

• 2 tygodnie później...

Witam

Z góry przepraszam, że piszę tutaj ale nie chcę tworzyć nowego topicu, a sprawy są bardzo pokrewne.

W środę tj.14.05.2013 otrzymałem komunikat, że mam 3 dni na wprowadzenie zmian. Dokonałem tego w ten sam dzień po czym wysłałem maila bezpośrednio do Google Adsense w celu poinformowania, że zmiany zostały wprowadzone. Niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a w niedzielę tj.19.05.2013r. wyświetlanie reklam zostało wstrzymane. Po otrzymaniu tego komunikatu, wieczorem wysłałem wiadomość do Google korzystają z formularza na stronie i podając numer problemu. Niestety do teraz nie otrzymałem odpowiedzi...

Czy sądzicie, że jest szansa, że Google się odezwie? Konto jest nadal aktywne jednak na jednej z domen reklamy zostały wstrzymane... Z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualną pomoc.

Chodziło dokładnie o to, ze w serwisie były programy typu YouTube downloader itp. Wyświetlanie reklam na podstronach tego typu obecnie jest niedozwolone. Zatem zgodnie z zaleceniami całkowicie usunąłem programy z bazy.

Dla przykładu konkurencja jedynie wyłączyła wyświetlanie reklam na tych podstronach i wszystko gra, reklamy wyświetlają się u nich, a u mnie niestety nie.

Wydaje mi się, że podjąłem słuszne działanie. Komunikat mówił jasno aby wyłączyć wyświetlanie reklam na podstronach bądź usunąć treści. Wybrałem bardziej drastyczne podejście aby nie kusić losu - usunąłem te programy i podstrony nie są dostępne. Poinformowałem o tym Google ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi - w niedzielę zablokowano wyświetlanie reklam.

Całą sytuacja zaczyna mnie martwić, sądzicie, że jest szansa na wznowienie wyświetlania reklam?

Rozumiem, że ciężko jest Ci stwierdzić ale jaka jest szansa, że wyświetlanie reklam zostanie przywrócone na domenie?

Pewnie że szansa jest. Ja też tak miałem - 3 dni na poprawkę. Na drugi dzień poprawiłem i odpowiedziałem, a reklamy i tak poleciały i dostałem stosowne powiadomienie, że się nie dostosowałem.. Więc wysyłam kolejny message do Google, że chyba sie im coś pomyliło. No i na drugi dzień reklamy odblokowane.

Generalnie w całej karierze dostałem takie ostrzeżenia 2 razy. Przy czym pierwsze to małe niporozumienie, szybko załatwione. Moje konto ma 6 lat chyba.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 3 tygodnie później...

Nie chcę zakładać nowego tematu, a problem mam podobny.

W piątek dostałem wiadomość o wprowadzeniu zmian w witrynie - powód: WYNAGRADZANY RUCH.

Dostałem linka do jednego z wpisów na forum, gdzie faktycznie była wzmianka o get-paidzie, usunąłem te wpisy, znalazłem inny wątek poświęcony tego typu działaniom i go również usunąłem.

Napisałem również do nich wiadomość, ponieważ maila dostałem chwilę przed swoim wyjazdem i poprosiłem o więcej czasu, oczywiście cisza.

Dzisiaj dostałem maila że wyświetlanie reklam zostało wstrzymane.

Oni czytają nasze wiadomości czy i tak wszystko robią z automatu?

Mam jakieś szanse na przywrócenie wyświetlania reklam?

konkursy - prawdopodobnie najlepszy serwis z konkursami, codziennie nowości

samotny rodzic - masz dzieci, ale jesteś sam(a)? Zajrzyj i podziel się swoim doświadczeniem, obawami, rozczarowaniami, czy doświadczeniem zdobytym przy opiece nad dzieckiem bądź dziećmi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności