Skocz do zawartości

Żywotność wpisu w płatnych katalogach

S3ntin3l

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jak się komuś znudzi prowadzenie lub katalog czy grupa nie jest rentowna to jest szansa że baza zostanie komuś odsprzedana i wpisy będą widnieć pod innymi domenami. Jeżeli są to katalogi na dobrych skryptach to takimi bazami raczej zawsze się ktoś interesuje :)

RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci !

Wszystko zależy od osoby prowadzącej katalog/katalogi - czy będzie to słomiany zapał czy coś więcej, chyba nikt nie jest w stanie dać odpowiedzi na Twoje pytanie :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Pytaj właścicieli katalogów, na jaki okres czasu opłacili domenę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

czy będzie to słomiany zapał czy coś więcej

Co znaczy "coś więcej"? :) Miłość do katalogów... hehehe

Prawda jest taka, że im więcej pracy włoży się w moderacje i linkowanie katalogów tym większy zbyt jest na wpisy w nich. Jeżeli są wpisy - jest kasa na odnowienie domen (jak by ktoś umiał liczyć to odnowienie 1 domeny .pl - 50 zł) to katalogi będą istnieć. Im bardziej dbasz o katalogi, czyli pilnujesz unikalności tekstów, pilnujesz żeby pokemony ich nie zablastowały to tym więcej masz klientów.

Ja mam już stałych klientów, którzy wracają po kolejne multi, więc o odnowienie domen się nie martwię, ale widzę grupy, które sobie już wiszą po kilka miesięcy, nie są linkowane a ceny multi do 100 katów to 5 zł - pomyślcie ile multi musiałby sprzedać, żeby odnowić domeny i pomyślcie ile osób kupi taki wpis, który nie ma praktycznie żadnej mocy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co do nowych katalogów to nigdy nie wiadomo. Jak katalog stoi już parę lat w sieci i trzyma poziom jest spora szansa, że z dnia na dzień nie zniknie. Jak się właścicielowi znudzi to znajdzie się na pewno chętny, który go odkupi.

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Hm, kto kupił u mnie wpis po 20 gr netto do katalogów w 2009 roku to ma do dzisiaj. Jednak nigdy nie obiecuję, że wpisy będą dożywotnie, ponieważ nic nie jest wieczne - no może u konkurencji czasem jest napisane, że na stałe*. :P

Edycja: *cena za multikod jest bardzo niska. Dodatkowo są to osoby nie prowadzące działalności gospodarczej.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 2 tygodnie później...

tak jak Blake napisał, wszystko zależy od popytu na wpisy w danym katalogu, bo raczej nikt nie ma zamiaru dopłacać do interesu.

ja prowadzę grupę z swoimi i poprzejmowanymi katami, które są od czasu pojawienia się skryptu seoka, tak więc już trochę czasu minęło... i do interesu nie dokładam, tak więc też zależy dużo od podejścia właściciela do tematu.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

zależy od miesiąca, bo raz jest lepiej a raz gorzej. jak wpada kilka zamówień drogą e-mailową to jest ładnie.

myślałem, że z wp-katami będzie ciekawiej ale niestety cena multikodu robi tutaj swoje i aż takich zysków nie ma jak by się chciało

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności