Skocz do zawartości

Schemat zaplecza

bobu1111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar stworzyć zaplecze na potrzeby strony, którą sobie pozycjonuje. Na początek zakładam następujący skład stron zapleczowych:

- 10 serwisów tematycznych (mikroblogi z 10/15 podstronami/wpisami strikte powiązanych tematycznie ze stroną pozycjonowaną na darmowych platformach blogowych lub darmowych hostingach)

- 3 PresellPages ( 2 na WP, 1 na GetSimpleCMS. Wszystkie 3 na hostingu SEO z domenami 1 rzędu .pl najprawdopodobniej obsługiwanymi wtyczką Adpress lub podobną. 2 tematyczne do strony pozycjonowanej i 1 ogólnotematyczny)

- 2 Katalogi stron (1 na sinooke, a drugi na seokatalogo. One również na hostingu SEO, na tym samy co precle. Oba na 2 domenach 1 rzędu.)

- 5 stron spamowych o "du**e Maryny" na mikroblogach lub darmowych hostingach.

Zrobiłem sobie schemat linkowania tego zaplecza, ale nie wiem czy jest dobry:

enw2423911xl.png

Będę wdzięczny za weryfikacje mojego toku myślenia bo nie wiem czy do końca jest prawidłowy. Z Precli, katów i stron tematycznych linkuje do strony głównej, a ze spamu wszędzie poza stroną główną. Taka mała piramidka.

Oraz kolejne pytania:

1. Czy nie będzie problemu jeżeli postawie te precle i seokatalogi na 1 HostinguSeo na różnych klasach IP?

Jaki hosting możecie przy okazji polecić.

2. Katalogi i Precle linkować z darmowych katalogów i for?

3. Strony spamerskie z dodawarek?

4. Strony tematyczne linkować też dodawarkami czy szkoda je psuć czy może wszystko lecieć na dodawarkach? Zamierzam zainwestować w to zaplecze trochę kasy więc chciałbym, żeby było wartościowe i dla mnie i dla osób, którzy będą chciały dodać się do moich katów i precli.

5. Wszędzie na zaplaczach linki typu site-wide czy z kilkunastu artykułów/wpisów na każdej stronie?

Jeżeli walczysz o frazę "filmy online" to Twoje zaplecze nic Ci raczej nie da. Tutaj potrzeba setek, tysięcy takich stron zapleczowych.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zaplecze później w razie potrzeb będę mógł wykorzystać dla 1 czy 2 jeszcze innych stron tak, żeby nie robić z nich farmy linków, a przy katalogowaniu będę musiał jechać z katalogami od początku.

BTW.

Schemat zaplecza jaki sobie wymyśliłem oraz sposób linkowania jest prawidłowy?

Najlepszy schemat zaplecza to ...... Brak schematu ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Schemat zaplecza jaki sobie wymyśliłem oraz sposób linkowania jest prawidłowy?

Nie wiem, czy to tylko u mnie, ale się obrazek linkowania nie wyświetla.

@ Beerbant ma 100% racji, jak już zrobisz swój schemat w przyszłości, czasem go nie upubliczniaj ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Jakbys jednak kiedys potrzebowalbys zrobic te kilkaset stron sredniej jakosci zaplecza to polecam Microsite Managera w wersji Standard, zajmie Ci to dosłownie 4h. Twoj schemat jest prosty, nie ma sie do czego doczepic. Jesli masz juz jakas dodawarke to sobie to wszystko mocno podlinkuj i bedzie ok.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

taki oklepany, tzn.prosty, ... za prosty, ... zrób totalny haos

(np. wiecej rodzaju skryptów zapleczowych, więcej rodzajów skryptów podlinkowujących dane serwisy, więcej rodzajów zróżnicowanych anchorów w linkach)

to tak od siebie ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Jakbys jednak kiedys potrzebowalbys zrobic te kilkaset stron sredniej jakosci zaplecza to polecam Microsite Managera w wersji Standard, zajmie Ci to dosłownie 4h. Twoj schemat jest prosty, nie ma sie do czego doczepic. Jesli masz juz jakas dodawarke to sobie to wszystko mocno podlinkuj i bedzie ok.

Jaką dodawarkę byś polecił?

Tak dodawarki to zło, Google odróżnia wpis do katalogu/precla dodany dodawarką, od wpisu dodanego ręcznie :crazy:

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Przejrzyj BL do stron w TOPach na najtrudniejsze frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności