Skocz do zawartości

Google zmienia tytuły na słowa kluczowe.

MichaelDicson

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł jaki mam ustawiony "oryginalnie" w kodzie to:
iCure.pl - Serwis iPhone, iPad, iPod we Wrocławiu i Kaliszu.

Dzisiaj google samo go przestawiło na:

Serwis iPhone Kalisz

Domyślam się że przyczyną może być pozycjonowanie, lecz to są tylko domysły.

Może powinienem teraz podlinkować frazę iCure.pl ?

Nie mam pomysłu co robić aby wskoczyło na to co było wcześniej.

Do kodu dodałem jeszcze

<meta name="robots" content="noodp">

icure.pl - Serwis iPhone Wrocław - Pogwarancyjny serwis Apple

Te stronę to najpierw zoptymalizuj bo główną masz pod 4 adresami.

Poza tym to samo się tak dodało ??

https://brendyline.pl/?id=2443
https://emerytparty.pl/?id=2509

Walisz anchorami na "Kalisz" i się dziwisz ??

google uznaje, że taki tytuł jest lepszy dla tej domeny taki jak on podał...

Uznaje tak na podstawie odnośników a nie "samo", google jest zbyt durne aby "samo" cokolwiek ustawiało, zawsze ustawia na podstawie parametrów ;)

Do kodu dodałem jeszcze

Niepotrzebnie bo nie ma tej strony w DMOZie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zrób 301 z tego adresu na który mniej linkujesz

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

G sam ustali tytuł, jeżeli uzna, że jest bardziej wartościowy dla użytkownika, albo np miałeś więcej wejść z jakiegoś długiego ogona na te właśnie frazy - prawdopodobnie występujące w treści, albo gdzieś na stronie.

I dobra rada: Nie ruszaj już tego tytułu.

Rada jest w porządku, tylko z tymi uznaniami G to juz gorzej. Mieszają z tytułami i opisami najczęściej w debilny sposób i wychodzi z tego sieczka. Większość przecież zdaje sobie sprawę z wagi tych meta, więc stara się je ułożyć jak najbardziej sensownie. Ale przychodzi wujek G i robi z tego kartoflisko.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Podaj przykładowe frazy, dla których Google zmiena tytuł.

• 5 miesięcy temu...

Od kilku dni zupełnie inaczej G prezentuje wyniki - np dodaje dopisek "- domena.pl" do kategorii i tagów lub tez zmienia title na "domena.pl: właściwe title"...

Wygląda to nawet fajnie :)

Dzisiaj zauważyłem kolejne kombinowanie z tytułami. Google wyświetla jakby tylko 1 słowo kluczowe w tytule, dla jednych jest to nazwa marki, a dla innych właśnie pozycjonowana fraza. Przykłady:

1ez60twjp0pn.png

cqsfhkd9hzzl.png

Wygląda to co najmniej dziwnie i znacznie utrudnia wyróżnienie się wśród konkurencji. Zauważyliście coś podobnego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności