Skocz do zawartości

Strona Testowa

kisieleq

Rekomendowane odpowiedzi

Menu robi się na listach a nie na divach.

Design jak z połowy lat 90-tych. i te 2 suwaki w oknie głównym.

Generalnie bardzo "taka sobie".

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Chciał poznać wasze opinie
Moja opinia zamknie się w trzech słowach: strona jest fatalna !

A najlepiej ją określa wypowiedź mojego przedpiszcy "chyba powinieneś zostać historykiem".

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

kisieleq: ty nie polemizuj z radadplo tylko weż sobie dobre rady.

Menu logicznie rzecz biorąć jest lista i tak tez powinno zostać zdefiniowane !

O pomyśle z ramką po środku nie wspomnę bo zawsze się zastanawiam jaka idea, jaka myśl (jęzeli wogóle myśl) powoduje że ktoś w oknie jakim jest przeglądarka (IE, FF, OPERA) które ma własne suwaki, może być powiększanie, zwijane itp. Tworzy drugie okno z suwakami !??!??. Nie rozumiem.

ja zrobiłem ją tylko dla testu chciałem zobaczyć czy coś takiego może się nadawać do internetu. Przynajmniej wiem że ramka z suwakami była złym pomysłem, ale napiszcie mi jaka jest różnica między menu z listą a a menu z divem, wiecie sami człowiek uczy się na błędach, dlaczego nie może być takie menu skoro w css jest ustawione jak mają się zachowywać linki (display:block;) ;)) chyba że pominąłem pewną kwestię mianowicie standardu w xhtml bo faktycznie można dodać w css do <li> np (list-tecoration:none;), bo jak tak to nie ma problemu i wtedy zgodzę się że zrobiłem ją na starych zasadach.

Pozdr. Tomek

ale napiszcie mi jaka jest różnica między menu z listą a a menu z divem

Generalnie ze strukturalnego punktu widzenia menu jest listą odnośników a więc logicznie rzecz biorąc powinno się je jako listę robić za pomocą elementów do tworzenia list.

Element div z kolei ze strukturalnego punktu widzenia jest elementem, który służy do podziału dokumentu na działy/części np. nagłówek, treść, stopka, nawigacja. Tak się to przyjęło obecnie robić.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

ale napiszcie mi jaka jest różnica między menu z listą a a menu z divem

Generalnie ze strukturalnego punktu widzenia menu jest listą odnośników a więc logicznie rzecz biorąc powinno się je jako listę robić za pomocą elementów do tworzenia list.

Element div z kolei ze strukturalnego punktu widzenia jest elementem, który służy do podziału dokumentu na działy/części np. nagłówek, treść, stopka, nawigacja. Tak się to przyjęło obecnie robić.

Pozdr,

Radek

Dzięki no to troszeczkę będę miał roboty :D) bo nie tylko w tej stronie popełniłem taki błąd :D(

pierwsze co usłyszałem otwierając stronę to chlaśnięcie,

przez chwilę zastanawiałem się o co chodzi .. dopiero

po jakimś czasie doszło do mnie że to banner chlasnął

mnie w pysk ;)

Tak więc popracuj nad całą stroną i stosuj się do rad

moich poprzedników

plus za divy a nie tabele :D

minus za wsio inne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności