Skocz do zawartości

Hosting wygasł - jak mogę odzyskać dane z FTP i MySQL?

nigraS

Rekomendowane odpowiedzi

Około miesiąc temu wygasł mi hosting.

Czy odzyskanie moich danych z serwera jest możliwe?

Firma napisała mi, że jedynie jak zapłacę za kolejny rok to odblokują mi konto, jednak nie mam zamiaru być u nich dłużej.

Czy prawnie maja obowiązek udostępnić mi moje dane z FTP i MySQL, czy tylko mam liczyć na ich dobrą wolę?

Czy prawnie maja obowiązek udostępnić mi moje dane z FTP i MySQL, czy tylko mam liczyć na ich dobrą wolę?

Możesz tylko liczyć na ich dobrą wolę, niestety (najprostsza droga)

Trudniejsze i nie do końca pewne rozwiązanie, to zapis regulaminu hostingu. Jeżeli są jakieś luki prawne to możesz powalczyć sam lub wynajmując pełnomocnika (czyt. adwokata) - myślę, że pliki na hostingu nie są chyba warte zachodu?

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

adwokat pewnie skasuje dużo więcej niż wykupienie najniższego pakietu, dodatkowo sprawa będzie ciągnęła się miesiącami...

Musisz chyba ocenić ile są warte dla Ciebie te dane, ale jeśli przez miesiąc ich nie potrzebowałeś to raczej nie dużo.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Sam jesteś sobie winien, trzeba było pilnować tematu.

Jeśli możesz to przedłuż hosting, ale w płatności co kwartał - zapłać za kwartał, skopiuj pliki i nie przedłużaj hostingu. Jedyne wyjście. Możesz jeszcze płacić za hosting co miesiąc - oczywiście zależy na jakim hostingu jesteś.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności