Skocz do zawartości

Włam na stronę

chriss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wczoraj ktoś nielegalnie próbuję się dostać na stronę. Ataki wykonywane są z tego IP 94.242.237.108. Na pocztę dostaję informację o nieudanych próbach logowania. Strona oparta jest na Joomla 1.5

Co mogę dalej zrobić z tym IP oczy opłaca się zgłaszać takie sprawy na policję ?

to nie jest żądny włam któryś soft SEO próbuje się zarejestrować, zalogować się i postowac (dodać artykuł, skomentować obecny) na joomla. Wiec nie ośmieszaj się z tm włamem przed policją bo nie nastąpiła żadna szkoda, kradzież danych lub coś podobnego, nie wiesz nawet intencji co chcial zrobić automat co próbuje się zalogować. Jeśli jest formularz logowania, rejestracji to każdy może tam pisać to co chce, i ile razy chce.

Pomijając fakt że to IP co podałeś jest bulltproof.

Dodałem coś takiego

RewriteEngine on
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} ^94.242.237.108$
RewriteRule .(txt)$ - [F]

Jednak soft w dalszym ciągu się loguję.

Jeżeli jest to soft SEO to nie ma problemu. Jednak kilka miesięcy temu strona została już raz wysadzona i obawiam się że znów będę miał powtórkę z rozrywki.

Jeżeli jest to soft SEO to nie ma problemu.

Zobacz sobie do kogo nalezę IP a później przeczytaj

Following servers can be used with xRumer – SeNuke – Scrapebox – GSA and similar link spamming softwares.

Oczywiście ktoś jest na tyle głupi ze nie wyrzuca "bitego" bez sukcesu URL z listy, ale to już osobna historia

Jeżeli boisz się włamań, to najlepiej zabezpiecz folder administrator przez .htpasswd

Tu masz generator online.

Spreparuj odpowiednio .htaccess i będziesz się logował do tego folderu, czyli do administracji na joomli.

https://code.google.c.../joomla-httpbl/

i ustaw na strict ;) blokuje wiekszosc gowien

ale podstawa to update joomli do 1.5.26 chyba jest najnowsza a powaznie juz pomysl nad przejsciem na 2.5

A może mieszkania gorzów wielkopolski? Multum - najwiekszy wybór, konkurencyjne ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności