Skocz do zawartości

[prywata]Tuner telewizji satelitarnej

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Też się zbytnio nie znam ale wiem tyle że jeśli chcesz oglądać zwykła TV na kompie wystarczy prosta karta telewizyjna podłączona do anteny i jeśli masz antene zbiorczą czy kablówkę to będą tylko takie kanały też na kompie, pod linuxa napewno coś znajdziesz i na PC, ale czy na laptopa chyba że pod slot PCMCIA (pod usb nie słyszałem o takiej karcie).

Jeśli chcesz oglądać telewizje satelitarną i kodowaną to i tak musisz mieć czaszę za oknem i programami dekodować zakodowane kanały,

jest też trzecia opcja, zakup czaszy i np.takiego tunera telewizji satelitarnej, nie jest to żadna reklama:

https://www.allegro.pl/item95329739_legenda..._jak_nowy_.html

i tu suport:

https://rolnik.etv-bis.com/

Podobno ten sprzęt można połączyć z kompem, posiada oprogramowanie chyba Linux.

Troszke odbiegłem z tematu ale jak ktoś chce oglądnąć kodowaną telewizję i setki darmowych kanałów to może właściwa propozycja.

Pozdrawiam

Cholernie drogie w porównaniu do sprzętu w PC ale wracając do urządzenia to chyba wystarczy podłączyć antene i oglądać ale lepiej się zapytać bo..

Dzwięk tylko na stacjach nadających w systemie cyfrowym NICAM

może się okazać że nie będzie dzwięku na więkoszości kanałów. ;)

może się okazać że nie będzie dzwięku na więkoszości kanałów.
Tak się właśnie zastanawiałem. W naszym kraju chyba tylko sygnał stereo idzie w NICAM, reszta chyba nadal nadawana jest wyłącznie w analogu.

Co do tych wynalazków, to nigdy nie miałem z nimi do czynienia.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

ja bym ci polecił ten tuner to laptopa

https://www.allegro.pl/item96046058_skystar...isat_gw24m.html

odpowiednik skystar2 dla PCta

prosta instalacja no i programow cala masa

bo stacjonarnego tunera sie raczej nie oplaca kupowac bo jest troche zabawy z wgrywaniem nowego softy, kluczy itp.

a w tunerze do laptopa sciagasz i umeiszczach tylko aktualne pliki w konkretnych katalogach i po zabawie

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności