Skocz do zawartości

Praca naukowa

Ciuciubabek

Rekomendowane odpowiedzi

- Czym się różni doktorant od balkonu?

- Balkon utrzyma rodzinę.

Przychodzi królik do wilka i mówi:

- Będę pisał pracę doktorską o wyższości królików nad wilkami.

Na co wilk się wściekł.

- Co? Zaraz ci pokażę pracę naukową.

I za królikiem w krzaki. Po chwili wypada z krzaków cały poobijany i posiniaczony.

Za nim wychodzi niedźwiedź i mówi:

- Nieważne kto pisze, ważne kto jest promotorem.

Blog o PR w kulturze na którym omawiam też marketing w kulturze. O tutaj biuro rachunkowe Lublin, gdyby było Wam potrzebne,  chociaż każdy wie, że to z miłości do Google.

Pierwszy "dowcip" to bzedura Panie. Doktorant uczelni technicznej ma się dobrze, kokosy to nie są, ale pieniądze na poziomie średniej krajowej. No i nie płaci się od tego podatków i ZUSu. A z promotorem to dużo w tym prawdy ;)

No chyba... że z wykształcenia... jesteś... HUMANISTĄ :D

Ja jestem.

Poza krótkim epizodem w szkole i kilkoma latami pracy jako tłumacz, więcej nie udało mi się nic zrobić zgodnie z wykształceniem, co nie znaczy że byłem bezradny.

Humanista programować tez potrafi. Zresztą czegóż to ja w życiu nie robiłem... meblarz, celnik, technolog konserwacji, barman, restaurator, muzyk.... Jeszcze parę zawodów by się znalazło.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Humanista programować tez potrafi

Dodam, że:

• na przemyślanych kierunkach humanistycznych uczy się teraz programowania, jeśli może usprawnić pracę (wiem o psychologii na SWPS i designie [mają anglojęzyczne nazwy kierunków] na SoF);
  • na liście najbogatszych Polaków jest sporo absolwentów studiów humanistycznych (jeśli dobrze pamiętam to większość z TOP10);
  • ludzie łączący humanistykę z innymi dziedzinami będą pożądani na rynku pracy w najbliższych trzydziestu latach.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Humanista programować tez potrafi

Dodam, że:

• na przemyślanych kierunkach humanistycznych uczy się teraz programowania, jeśli może usprawnić pracę (wiem o psychologii na SWPS i designie [mają anglojęzyczne nazwy kierunków] na SoF);
  • na liście najbogatszych Polaków jest sporo absolwentów studiów humanistycznych (jeśli dobrze pamiętam to większość z TOP10);
  • ludzie łączący humanistykę z innymi dziedzinami będą pożądani na rynku pracy w najbliższych trzydziestu latach.

Absolutnie sie z Toba zgadzam. Sam jestem tego najlepszym przykładem :P (chociaz nie mam mnie w top 10 najbogatszych Polaków) :)

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności