Skocz do zawartości

[Lewiatan software] Still Alive Proxy Box (SAPB) - własne proxy API anonimowe, google, dużo parametrów

lev

Rekomendowane odpowiedzi

sapb.png

Still Alive Proxy Box ™

Własne źródło zawsze żywych, anonimowych proxy

Lewiatan Software ™

Zawsze skuteczne proxy, własne API, źródło dla każdego z zastosowań SEO/mailing!

Still Alive Proxy Box ™ to łatwy i przyjazny program napisany w PHP do uzyskiwania własnych zawsze żywych list online proxy, potrzebnych praktycznie wszystkim programom SEO.

Pobieraj listy działających świeżych proxy

Można określić maksymalny czas ostatniego sprawdzenia proxy (np. 10 minut, wtedy starszych proxy nie będzie już na liście) oraz parametry takie jak szybkość proxy, anonimowość, niezbanowane w Google, wsparcie dla SSL/HTTPS, brak oznaczenia "SPAM" na publicznych listach antyspamowych systemów mailowych oraz brak oznaczenia na publicznych listach antyspamowych używanych przez fora i blogi.

Dodatkowo program Still Alive Proxy Box ™ zawiera obsługę proxy typu SOCKS5.

Możliwe jest także wykrycie czy proxy jest gateway (IP), usuwanie duplikatów IP używanych przez poszczególne proxy (kontrola wyświetlanego IP przez proxy).

Geolokalizacja proxy (np. Polska, Chiny, USA, Niemcy, Czechy, dziesiątki lokalizacji).

scr01.png

Obowiązkowe narzędzie dla każdego pozycjonera.

Możliwość tworzenia nielimitowanej liczby własnych API z listami proxy, także każdy program SEO może pobierać takie proxy jakie mu są akurat potrzebne, np.:

• dla harvestera może zbierać proxy niezbanowane w Google,
  • dla dodawarki przekazywać proxy, które nie są oznaczone jako spamujące, są szybkie i anonimowe anonymous lub elite,
  • dla programu mailingowego tylko takie proxy, które nie są oznaczone jako spamujące maile,
  • ...

Zawsze aktywne własne działające listy proxy, bez żadnych abonamentów, brak bana na proxy w Google, proxy anonimowe, geolokalizacja, prewencja przed listami antyspamowymi, wsparcie SSL i wiele więcej.

Automatyczne pobieranie proxy z domyślnych lokalizacji + stałe harvestowanie nowych + ciągłe sprawdzanie bazy + ponowne sprawdzanie żywych proxy + sprawdzanie parametrów proxy. Wszystko dzieje się w pełni automatycznie.

Skuteczność oprogramowania

Statystyki z serwera testowego VPS:

Działających proxy: 1357 proxy*

W tym:

Niezbanowanych w Google: 56 proxy*

Anonymous & Elite: 209 proxy*

Unikalnych adresów IP: 958 IP*

Wsparcie SSL: 17 proxy*

SOCKS: 1 proxy*

Nieoznaczone jako spam-mailing: 130 proxy*

Nieoznaczone jako spam-forum/blog: 83 proxy*

Dodatkowe informacje

Program pozwala na skuteczne i nieprzerwane otrzymywanie w dowolnie wybranym momencie działających proxy oraz filtrowanie ich pod względem cech każdego proxy, wybór różnych proxy dla każdego z Twoich programów. Wygodne listy API zapewniają sprawne wczytywanie proxy zdalnie bez konieczności kopiowania list.

* Proxy zbierane i segregowane w listach, które prezentuje program nie są własnością producenta, należą do osób, które je publicznie udostępniają, program pozwala w sposob praktyczny do pracy ustalić które aktualnie działają a które nie i przekazywać właściwe, o sprecyzowanych parametrach przez wygodne API.

Powyższe statystyki mają tylko charakter poglądowy i nie są w żaden sposób wiążące. Wartości mogą być różne w zależności od wielu czynników obiektywnych i serwerowych. Liczba proxy może być odpowiednio wielokrotnie wyższa lub niższa w zależności także od danego momentu w ciągu dnia, liczba dostępnych proxy dla wybranych szczegółowych parametrów jest niezależna od producenta.

Licencja programu

Licencja programu Still Alive Proxy Box do użytkowania na własnym serwerze.

Współpracuje z czołowymi programami SEO (więcej info na stronie WWW producenta)

Proxy wyświetlane są w formie tekstowej, dostępne zawsze na Twojej domenie/subdomenie (online) także praktycznie dowolny z Twoich programów SEO może w każdej chwili pobrać proxy i z nich korzystać.

Program partnerski, zyskuj 20% zamówień netto (z każdego 40 PLN) z reflinkiem, bez dolnego limitu wypłat.

Zawsze aktywne proxy, proxy bez żadnych abonamentów:

Nazwa programu: Still Alive Proxy Box ™

Licencja:

Seria: Lewiatan Software ™ https://www.lewiatansoftware.com/

Oficjalna strona producenta, info, screeny programu: https://www.stillaliveproxybox.com/

Kontakt support: support@stillaliveproxybox.com

Przy zamówieniu dwóch programów Still Alive Proxy Box ™ i Fresh Content Robber ™ weź 10% rabatu na oba narzędzia (podwójne zamówienie, mailowo przez support).

Program Still Alive Proxy Box ™, polski support i producent.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przydałby się jakiś okres testowy np. 7 dni. Chciałbym zobaczyć, co ten soft potrafi realnie przed ewentualnym zakupem.

Dodatkowo jak wygląda gwarancja poprawności działania, aktualizacje?

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

W sprawie wersji testowych proszę pisać na support@lewiatansoftware.com

Proszę przygotować domenę i adres IP serwera (lub wystarczy że domena będzie już podpięta do właściwego serwera, IP można wtedy ustalić).

Dla każdego użytkownika może zostać przygotowana licencja testowa na 7 dni.

Proszę też sprawdzić wymagania systemowe podane na oficjalnej stronie https://www.stillaliveproxybox.com/, tak aby serwer był prawidłowy.

Kurde jakoś nie wierzę w te anonimowe publiczne proxy. Może one podczas sprawdzania są anonimowe, ale już sekundę później nie muszą być a kolejne ich sprawdzanie odbędzie się za 10 minut... Przez 10 minut to ja już mogę z hosta wylecieć jak będę jechał na dziurawym prosiaku.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Blake, jeśli w puli masz ~200 anonimowych proxy możesz sobie zawężać listę do wyświetlania proxy tylko z ostatnich 5 minut, 3 minut lub z ostatniej 1 minuty. Zawsze jest wtedy od kilku do kilkunastu świeżych proxy.

Jeśli chcesz mieć stale bezwzględnie najświeższe proxy, to musiałby na to pozwalać oczywiście Twój soft, żeby często pobierać proxy i myślę, że problemu nie będzie.

Można się przekonać samodzielnie w bezpłatnej wersji testowej, zawierającej wszystkie funkcje pełnej wersji.

Update 0.91

Rozbudowano mechanizm wysyłania mail alertów informujący o liczbie proxy.

Niedługo kolejny update

W tej chwili trwają pracę nad nowym modułem, sprawdzającym czy proxy pozwala na wysyłanie maili (czyli wykonywanie mailingu przez proxy) ;)

Update z dodawanym nowym modułem tworzenia list proxy dla mailingu pojawi się w ciągu tego tygodnia.

Zachęcam też do przesyłania propozycji dla dalszego kierunku rozwoju softu, jakie wg was moduły i funkcje warto jeszcze dodać do programu.

• 2 tygodnie później...

Oferta "Wejście smoka"

"Wejście smoka" trwa tylko 3 dni. Dla tych którzy czekają na okazję oraz dla użytkowników dema, nowa krótka oferta :)

Tylko do końca DZISIAJ (14 maja), rabat 40%

Tylko JUTRO (15 maja), rabat 30%

Albo POJUTRZE (16 maja), rabat 20%

Dla osób, które obecnie mają lub zamawiają w tym tygodniu DEMO oprogramowania,

dodatkowy rabat 10% (do końca tygodnia).

"Wejście smoka" dotyczy zarówno Still Alive Proxy Box, jak i Fresh Content Robber

Zamówienia w ofercie, można składać przez support@lewiatansoftware.com

----------------------------

Nowość!

Still Alive Proxy Box ™ od teraz oficjalnie, umożliwia współpracę z oprogramowaniem Stat4Seo do monitoringu fraz.

U mnie to leci, dodałem dużo źródeł prosiaków, ale statystyki wyglądają tak:

Proxies: 1560 proxies

Google Alive: 59 proxies

Anonymous/Elite: 252 proxies

Unique IP addresses: 906 IP

SSL: 3 proxies

SOCKS: 0 proxies

Test spam mail (OK): 20 proxies

Test spam forum/blog (OK): 11 proxies

Czy alive są w google... wygenerowałem API z ostatniej godziny żywych prosiaków a w nim... 1 prosiak :)

Tyle, że kombinuje z ustawieniami cały czas, prawdopodobnie z nimi jest coś nie tak

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mało czasu ;) Mam od tygodnia, ale może ze 4 razy się tam na chwilę logowałem i nawet nie miałem czasu przysiąść do tego porządnie. Dzisiaj mam zamiar nad tym posiedzieć, a może @lev napisałbyś jakie z Twoich testów są optymalne ustawienia tego softu, bo tam wszystko ustawia się osobno a chyba niektóre są ze sobą powiązane.

@blake, domyślnie system jest tak skonfigurowany żeby jednocześnie zbierać tysiące nowych proxy, parsować źródła, sprawdzać listy proxy, sprawdzać je ponownie, parametry itd. :)

Jeśli ważne jest tylko sprawdzanie proxy dla Google, to możesz wyzerować zadania dla harvestowania, zbierania ze źródeł, sprawdzania list antyspamowych i ssl.

Kluczowe są wtedy zadania "Check list of effective proxies", bo są to listy z najlepszymi proxy, więc im częściej je sprawdzasz tym więcej masz proxy "na teraz".

Zadanie "Check all lists of proxies" sprawdza wszystkie proxy w bazie (wszystkie listy), też można trochę zwiększyć, ale bez przesady.

+ "Check again alive proxy" jeśli chcesz mieć stale aktualne.

Z ustawień liczbowych jest kilka zestawów domyślnych w programie pod hasłem "Ustaw tryb dominujących zadań".

Testowałem i jestem na razie pozytywnie zaskoczony.

Generalnie zalecam pobawienie się ilością zadań bo ja spokojnie uzyskiwałem 30-40 proxy dobrych dla G i to z ostatnich 30 minut.(testowana w USM)

Zalecam też dodanie własnych źródeł proxy można wyciągnąć więcej w ogólnej ilości.

Nie testowałem jeszcze z większą liczbą wątków niż standardowo ale po małej próbie było ponad 20% proxy więcej.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

soprano -> źle się domyślasz :D

Nie bawiłem się w proxy, ale np. rejestracja w php szybkością nie różni się od rejestracji softem pod windows, średnio 500k/24h/20sec timeoutu.

Jedyny parametr który ZAWSZE ma wpływ na szybkość to timeout, który tak czy inaczej musisz ustawić - i tylko od tego będzie zależeć szybkość ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności