Skocz do zawartości

[Lewiatan software] Still Alive Proxy Box (SAPB) - własne proxy API anonimowe, google, dużo parametrów

lev

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@soprano

Ze swojej strony mogę dodać, że przy standardowych ustawieniach SAPB, właśnie odczytuję ze swojego serwera 369 167 sprawdzeń proxy dziennie, 15 382 na godzinę (są to dane dla jednego typu operacji, czyli połączenia z proxy, test proxy czy działa i jest anonimowe) ;)

Program jednocześnie wykonuję w sposób równoległy znacznie więcej połączeń, w tym m.in.:

• + połączenia do Google dla każdego proxy
  • + harvestowanie i pobieranie (parsowanie) proxy ze źródeł
  • + połączenia w celu testu geolokalizacji dla każdego proxy
  • + test wsparcia dla https/ssl
  • + sprawdzanie list antyspam dla IP proxy
  • + itd. :), połączeń jest więc wielokrotnie więcej niż w podstawowych danych

Przy standardowej konfiguracji i minimum wymaganiach serwerowych. Liczbę wątków można sobie regulować.

@djurek, myślę, że filmik / manual przyda się bardziej dla Fresh Content Robber, który ma więcej różnych opcji dla użytkownika.

W przypadku SAPB cała filozofia dla użytkownika to tylko tworzenie API z wybranymi proxy. Coś na ten temat zostanie przygotowane.

Całej reszty zakładek nie trzeba dotykać do efektywnej pracy z programem, można oczywiście, m.in. zmieniać liczbę i proporcje wątków, dodać własne źródła itp., można podrasować, ale nie jest to niezbędne, to na prawdę jest wygodny bezobsługowiec ;)

Dla informacji o Twoich proxy, warto też zaglądać do Podgląd Alive Proxy w programie.

Masz tam pełny przegląd wszystkich działających proxy, jakie mają cechy, prędkość, anonimowość, i wszystkie przydatne cechy w jednej tabelce + czas ostatniego sprawdzenia każdego proxy.

Info o wszystkim co masz w API.

Oczywiście support też zachęca i zaprasza:

support@lewiatansoftware.com

Coś nie najlepiej działa te sprawdzanie google alive niby na liście daje 51 proxiaków ale jak sprawdzę SB to tylko 10 z nich nadaje się.

Na jakich listach sprawdza czy proxy nie są na black liście blog/forum czy mail? Bo jak sprawdzam jakieś proxy które teoretycznie jest ok i na forum/blog i mail na stop forum spam to większość jest tam wylistowana ale fakt faktem ze 5 proxy było wolne od listy.

@termipl,

1. Sprawdzanie w Google funkcjonuje prawidłowo, sprawdź te same proxy innymi niezależnymi narzędziami ;) sb też nie jest nieomylne.

Przykładowo, proxy "204.54.152.130:80" działa teraz bardzo dobrze w Google, łączy się z https://www.google.com/search?q=test i dla innych bardziej złożonych wyszukań, równocześnie sprawdzam je w sb i pokazuje "N" w Google.

Zwracaj też uwagę, z ilu minut wstecz pobierasz proxy, aby były zawsze świeże.

2. Dobrze, że pytasz ;) Są to listy https://www.stopforumspam.com, https://www.spamcop.net i https://www.spamhaus.org

Edit:

W sb dodałem proxy "204.54.152.130:80", żeby harwestował (dodałem tylko to jedno wspomniane proxy) i zbiera linki z Google bez problemu. A checker proxy sb dalej pokazuje, że proxy nie działa (!).

W sumie nigdy się nie zastanawiałem nad tym checkerem SB. A jak u was z zasobo rzernością bo mi ten soft zajeżdża VPS-a jak mam go wyłączonego to 700 mega ramu zużywam a jak go włączę to skacze do 2 giga a mam ustawienia fabryczne, max 15 połączeń

u mnie wzrost był na poziomie 350-400

ale po małej interwencji admina w conf admina ok 200-300 na standardowych ustawieniach choć nie wiem czy teraz mi trochę wolniej nie pracuje – ale zbyt mało nad tym siedziałem by coś stwierdzić definitywnie

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

U mnie też dosyć ciężko trzepie VPSa, przynajmniej na ustawieniach domyślnych. Trzeba przysiąść i zoptymalizować, może będzie lepiej. Nie każdy potrzebuje wszystkich funkcji i wszystkich typów proxy, więc pewnie trzeba coś powyłączać.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

@termipl, na serwerach testowych, wychodzi tak że 300 MB ram jest zajęte standardowo + przy włączonym SAPB zużycie wzrasta o dodatkowe 500-700 MB ram na serwerze (15 wątków). Główna sprawa to często konfiguracja serwera Apache/MySQL/PHP.

Po dobie testowania, na razie jestem zainteresowany proxy pod google - da się znaleźć trochę naprawdę żywotnych prosiaków. Na pewno trzeba pokombinować z ustawieniami i dużo jak rozumiem zależy od źródeł proxy. Bardzo mi przeszkadza, że nie ma podglądu zaaplikowanych źródeł proxy (trzeba podejrzeć bezpośrednio w bazie), chyba, że się nie doszukałem. Mi ten skrypt dorzyna VPS o takich parametrach:

• 1024 MB - gwarantowany RAM
  • 2048 MB - maksymalny RAM
  • Procesor - 2,8 Ghz - 100% 1 rdzenia

Na plus jest grafika i panel. Prosty, przejrzysty, estetyczny. Potestuje jeszcze i na razie na 80% się zdecyduje.

---------------------------------------------------------------

Jakoś nie potrafię zmusić softów Miona do współpracy z API SAPB :( Macie może jakieś wskazówki?

Czas testowania się skończył, zatem czas na subiektywną recenzję :pisze:

Sama instalacja przebiegła bez problemów. Skrypt posadowiony na VPSie o parametrach jak u góry (po interwencji speców od hostingu, przestał mulić).

Zainteresowany jestem przede wszystkim proxy do harvestu, czyli google alive, czas dostępu 0-5 sekund.

Innego typu proxy traktuje jako wartość dodaną, pewnie w przyszłości wykorzystam.

Zalety:

- prosty, estetyczny, przejrzysty interfejs - bez zbędnych wodotrysków

- interfejs API

W praktyce po krótkiej "zabawie parametrami" udawało mi się uzyskać zawsze powyżej dziesięciu naprawdę żywotnych prosiaków. Po zwiększeniu czasu dostępu do 10 sekund liczba prosiaków rosła 3-5-krotnie w zalezności od pory dnia i nocy.

Nie postowałem jeszcze przy użyciu tych proxy więc nie powiem nic na temat wiarygodności aninomowości.

Podany wyżej wynik uzyskałem po podaniu najprościej znalezionych źródeł (nie było czasu wniknąć głębiej w ich jakość - podejrzewam, że po wniknięciu da się uzyskać dużo lepsze wyniki).

Wady i sugestie:

- brak manuala z przykładami

- więcej przykładowych ustawień do wybrania

- brak podglądu zaaplikowanych źródeł proxy (w ogóle przydałaby się jakaś statystyka typu: z tego źródła w poprzednim dniu/tygodniu/miesiącu dostałeś tyle proxy, z czego tyle było takich, tyle innych, a tyle całkiem do ... ;) )

Okiem księgowego:

- porównuję do ProxyMarketu, z którego również korzystam:

VPS z biznes-hostu 474 zł brutto + SAPB 246 zł brutto, co daje razem 720 zł, czyli w Proxymarkecie możemy za to kupić rok korzystania z 45 prosiaków z API i zostaje nam 60 zł, co daje 2,3 litra Premium Krupnika w Biedronce lub troszke mniej Luksusowej ;)

Oczywiście inaczej wygląda to dla płatnika VATu, oraz nie biorę pod uwagę zniżek na VPS i SAPB.

Tyle ode mnie po tygodniu użytkowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności