Skocz do zawartości

Przerobienie kodu

HitcH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zrobiłem sobie lay, pociąłem go ( www.xp.cba.pl/nowy/proba.html ), ale gdy przerobiłem kod na takie zeby pod menu byly linki, a po środku tekst i górne przycicski linkami wyszlo coś takiego: www.xp.cba.pl/test (tylko pod ie dziala) i chciałbym zeby mi ktoś przerobił kod html tak aby:

pod menu mozna bylo wstawiać linki

po środku można bylo pisać

przyciski w górnym menu byly linkami

I zeby nic się nie rozjeżdżało.

Jak ktoś będzie w stanie pomóc niech napisze w tym temacie i poda maila. Ja wyśle wszystkie potrzebne pliki spakowane w rar.

PS. Jeśli nie ten dział proszę o przesunięcie, ale nie wiedziałem gdzie to dać, a wydaje mi się ze jest to najodpowiedniejszy dział.

Jak dla mnie prosisz o zbyt wiele, a to z powodu złej drogi, którą obrałeś...

Nie wiem, czy masz już sam szkielet strony, ale robienie najpierw layoutu jak dla mnie mija się z celem.

Przede wszystkim, dlaczego to działa dobrze tylko pod IE? To kluczowa sprawa.

Po drugie, sam wygląd strony jest schematyczny. Miliardy stron mają takie rozmieszczenie menu i treści jak Twoja...

Po co to rojzjaśnienie na niebieskim w tle głównej treści? Maciupkie literki są tam absolutnie nieczytelne. Żeby zrobić takie menu poziome nie potrzeba wrzucać tam od razu pngów - wystarczy pokombinować w css. Dlaczego reklama jest wyśrodkowana, a strona jest po lewej?

Dlaczego stronka zbudowana jest na tabeli?

Polecam Ci: https://osiolki.net/tabelki/

Nie warto przerabiać strony, która ma pełno błędów.

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Mam już cały szkielet strony. Dlatego zrobiłem lay.

Działa pod ie bo coś mi się z kodem stało i dlatego prosze o pomoc.

Ułozenie strony takie bo to jest jedno z podstawowych i chyba najlepsze.

W końcowej wersji literki będą większe :D

CSS nie umiem na tyle zeby to robic w css.

Strona jest tylko pocięta i troche przerobiony kod, ale sie zepsuło. (wersja beta m. in. dlatego nie wyśrodkowana)

Strona na tabelach bo nie rozumiem css'a :/ i jak dla mnie tabele są lepsze, ale jak ktoś chce mi zrobić to w css to prosze bardzo.

A jakie są błędy prócz te z kodu który chce żeby ktoś mi poprawił zeby działało właściwie?

PS. NIEAKTUALNE

Ale przecież to nic skomplikowanego. Jestem pewien, że gdy zarwiesz jedną nocką nad jakimś kursem html + css, ta stronka nabierze rumieńców. :D

Poza tym coś tam masz związanego z cssem:

<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Chodzi np. o to, że zamiast pisać:

<body bgcolor="#FFFFFF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

Podajesz w pliku styl.css takie coś:

body {
  background: #fff;
  margin: 0;
}

...i już. Na każdej stronie, gdzie załączysz ten plik, <body> przyjmie biel w tle i zerowe marginesy. Ale to już naprawdę jest w różniastych kursach wytłumaczone.

Mnie chodziło raczej o to, czy chcesz SAM napisać stronę. Jeśli tak, musisz poświęcić na to trochę czasu i cierpliwości. Jeżeli nie, warto się zastanowić nad zleceniem komuś tego zadania. Bo praktycznie prosisz o napisanie tego kodu od nowa.

W pierwszym przypadku radzę jednak poznać arkusze stylów.

W drugim - jest odpowiedni dział.

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Zrobiłem sobie lay, .... PS. Jeśli nie ten dział proszę o przesunięcie, ale nie wiedziałem gdzie to dać, a wydaje mi się ze jest to najodpowiedniejszy dział.
Uważam, że znacznie przesadzasz i Twój post nadaje się tylko do kosza - ponieważ:

1) to co zrobiłeś to nie jest żaden "lay" tylko jego parodia

2) nie zajmujemy się robieniem stron w całości za kogoś [przynajmniej nie w tym dziale]. Jak nie potrafisz to albo ćwicz dalej i zgłaszaj się z konkretnym jednostkowym problemem, albo zrezygnuj! W końcu nie każdy musi być łebmasterem ;)

I ta forma zwracania się: "niech napisze w tym temacie i poda maila".

Tak jak to widzę...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności