Skocz do zawartości

Jak się robi milionowy site?

Rekomendowane odpowiedzi

Jest niemało serwisów, których site przekracza milion. Jeżeli serwis istnieje nawet latami, to codziennie musiałoby przybywać mu kilkaset podstron. Nawet wielki sztab redaktorów nie jest w stanie pisać codziennie kilkuset artykułów i to nawet jeśli serwis ma kilka subdomen - działów. Podpięcie forum? Kilkaset nowych wątków codziennie? Też wątpliwe. Tagi? Też nie a przynajmniej nie w przypadkach które przejrzałem.

Jak oni to robią? Przykładowo, serwis mający pięć lat i site milion (a chyba są takie), musiałby od samego początku codziennie dodawać 542 podstrony.

Site rulez

Weźmy jako przykład chyba dość szanujący się serwis finansowy comperia.pl. Nie wiem, kiedy powstał, ale pewnie nie wcześniej jak z pięć lat temu. Site: milion sześćset...

Kopiują skądś automatycznie teksty - mają sporo duplicate content? Jeśli tak, to czy taki DC też wzmacnia ich domenę (linkowanie wewnętrzne)? Aby bazę przenieść to trzeba ją mieć; nie wydaje mi się aby serwis ten działał wcześniej pod innym adresem albo kupił kilka (naście, dziesiąt?) innych.

Site rulez

jeszcze jest coś takiego jak podstawienie wynikow wyszukania do indeksacji według schematu: "słowo+kluczowe.html"

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

pewnie że jest.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie trzeba robić generatorów treści. Wystarczy umiejętnie przygotować content. Zobacze site:telefon.gsm.pl ponad 8mln site :). Wiesz jak został wygenerowany? Kombinacja bez powtórzeń - zestawienia wszystkich dostępnych w serwisie telefonów ze sobą :)

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Jeśli faktycznie prześledzić ile jest tych stron poruszając się po kolejnych stronach wyszukiwania (skacząc po 10 lub tyle ile Google daje) to się okazuje że tych stron nie są miliony a nieco mniejsze liczby.

Zobacze site:telefon.gsm.pl ponad 8mln site

nie zapomnij zobaczyć site:telefon.gsm.pl © 2004-2013 Kreativ Sp. z o.o :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jeszcze jest coś takiego jak podstawienie wynikow wyszukania do indeksacji według schematu: "słowo+kluczowe.html"

A czy nie jest to aby niemile widziane przez Google?

nasze miasto pl tak w ten sposób spamuje w wynikach wyszukiwania?

Linkuj dalej i nie pier*ol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności