Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem

dino6213221

Rekomendowane odpowiedzi

Eh, dalej lipa.. pisałem już chyba 2 razy, że nie ma linkowania wewnętrznego, ale widzę, że nie interesuje Cię ten temat.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy możesz mi wskazać jakiś porządny artykuł o linkowaniu wewnętrznym? lub ewentualnie dać mi przykład jak dobrze zrobić linkowanie wewnętrzne?

Na każdej stronie mam odnośnik do reszty podstron. Do każdego linku dodałem tagi title ze słowami kluczowymi. Starałem się dodać w tekście linki które w anchor text zawierałyby słowa kluczowe.

Eh, dalej lipa.. pisałem już chyba 2 razy, że nie ma linkowania wewnętrznego, ale widzę, że nie interesuje Cię ten temat.

Jest dobrze jak jest , nie sugeruj filozoficznych dyrdymałów o linkowaniu wewnętrznym dla witryny z 5 stronami (słownie pięć stron)

@dino wyrzuć z tej wyceny (z alta i ttla) fraze "wykańczanie wnętrz" i bedzie lepiej , no i moim skromnym zdaniem ten tekst na stronie głównej trąci mi "siłowym" sełokopirajtingiem - znaczy taki tekst pisany przez konia co ma pod górkę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jest dobrze jak jest

Nie wiem jak jest teraz, jak patrzyłem wtedy linki były "gołe", może już coś jest zmienione. Teraz nie mam jak sprawdzić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jak patrzyłem wtedy linki były "gołe",

To nie jest kwestia "patrzenia" tylko znajomości tematu - każdy wie, że przy mikrostronkach pozycjonowanych na jedną frazę i do tego regionalną kwestia optymalizacji linkowania wewnetrznego jest nazwijmy to marginalna :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jest nazwijmy to marginalna :)

Żartujesz tak?

cgDouBZ.jpg

iqZ1qv5.jpg

2 frazy regionalne. Strona ma jednego linka (bez anchora) z portfolio firmy która zrobiła stronę. Twierdzisz, że optymalizacja linkowania wewnętrznego ma marginalne znaczenie?

Ps. Strona ma 4 podstrony, jest bardziej MIKRO niż autora tematu i fraza jest trudniejsza od "wykończenia wnętrz rzeszów"

Nie no piękny przykład na znaczenie optymalizacji linkowania wewnętrznego mikrostronki , normalnie case 1000lecia :D

A gdyby były dwa linki???

Będą topy.

Tylko muszą to być 2 moje linki :D Ty takich nigdy nie zdobędziesz.

Za każdym razem kiedy jest szansa na merytoryczną dyskusję, zaczyna się walka o to kto jest lepszy...

Blake przedstawił swoją koncepcje nt. linkowania wew. oraz wskazał case - jak mały by był jest jakimś uwiarygodnieniem jego zdania. Teraz kolej aby ktoś pokazał odwrotny przypadek a nie robił dywagacje na temat błahego przykładu.

Nikogo nie interesują te przepychanki szanujmy się bo niektórzy to czytają.

Zaraz na mnie będzie najazd żebym sobie szedł na zagraniczne fora bo tam poziom jak mi źle, zaś jutro będzie pocisk na ludzi jadących za granice :|

Wydawało mi się zawsze, że forum ma na celu przede wszystkim jakiś rozwój branży. Działy gdzie ludzie mogą wymieniać się doświadczeniem i zdobywać nową wiedzę albo chociaż sugestie kierunku przeprowadzanych testów. Oraz działy dla początkujących bo im nas więcej tym lepiej. Pamiętam jak powstało forum pozycjonowanie.pl gdzie za psp ludzie pisali mega wartościowe i merytoryczne posty. Jednym z wątków był artykuł na temat dlaczego pomaganie innym ma ogromne znaczenie dla branży.

(Tak nawiasem to tamto forum upadło m. in. dzięki PiO i misji napieprzania na konkurencję - doskonale pamiętam, że jak ktoś się zapytał o xRumer'a to został zjechany, wyśmiewany i wysyłany na "gorsze" forum)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym się chciało to przeczytać.

Co do tematu: Kup na prolinku kilka dobrych linków i bez problemu będziesz w topie na tę frazę. W zależności od optymalizacji będziesz musiał tej kasy wydać mniej bo sama w sobie też daje efekty.

Zaraz na mnie będzie najazd

Wiesz, ja tam leje na takie dywagacje i opinie typu:

Nasz dzielny Optymalizator forumowy! Zuch! :zeby:

Bo dobrze wiem, że sami nawet nie wiedzą na czym polega optymalizacja. Większość myśli, że na upychaniu słów kluczowych na stronie. Mam klienta, który przyszedł i mówi, że ma już stronę zoptymalizowaną, bo zrobiła to firma, która robiła mu stronę i za optymalizację dopłacił 300 zł netto. Na czym więc ta optymalizacja polegała... Słowo kluczowe występowało 18x na stronie głównej...

Taki oto mamy poziom SEO w polsce. I nie wyimaginowałem sobie tego, po prostu obserwuje serpy i czytam. To co sobie ktoś myśli mam głęboko w... Dla mnie liczy się mail od klienta, który pisze, że jest zadowolony i że nie spodziewał się aż takiego wzrostu klientów.

Współczuję tym ludziom, którzy natkną się na specjalistów typu Łukasz P. ... reszty nie będę wymieniał, bo nie chcę mieć kierownika na karku :)

Blake, jesteś najlepszy, tylko ty nie upychasz słów kluczowych na potęgę.

krzysiekp, prześledź posty blakea i zrozumiesz dlaczego zaczyna się tworzyć opozycja przeciw niemu

A moje pytanie było całkiem na serio, czy różnica byłaby tak widoczna, gdyby tego typu ministronka miała więcej linków?

dlaczego zaczyna się tworzyć opozycja przeciw niemu

to że Blake nie pisze tego co inni (tzw powielanie mitów, w celu dezorientacji kolegów po fachu) i nikomu nie włazi w (_._) jest akurat godne pochwały :)

bolesna_prawda jest właśnie taka a że noob taki jak Ty leci za pozostałymi lemingami to ja się wcale nie dziwię, w końcu lepiej być w "większej kupie", jakkolwiek by to nie zabrzmiało :)

A moje pytanie było całkiem na serio

Na serio to teraz pozostali mogą przeanalizować moje posty i Twoje i dojść do własnych wniosków.

Wg mnie nie masz czego szukać w SEO, bo masz jeden podstawowy defekt - nie potrafisz analizować i wyciągać wniosków. Czasami może piszę "na około" i między wierszami, ale uwierz mi, że ci bardziej rozgarnięci wyciągną wnioski. Niestety na tacy wiedzy nie dostaniesz. A odpowiadając na to poważnie pytanie:

Testy kolego, testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności